5 blogtips die je niet mag missen

5 blogtips die je niet mag missen

Nu ik ruim een jaar met regelmaat blog, vind ik dat ik wel in staat ben om wat tips weg te geven 🙂 Vandaag dus een keer geen artikel over make-up en beauty maar een blog met handige blogtips. Heb je zelf een blog of denk je er over te gaan beginnen met bloggen? Lees dan vooral even verder!

5 blogtips die je niet mag missen

Ik heb veel plezier in het werken aan mijn blog. Voor mij is het een hobby waarbij ik lekker bezig kan zijn met schrijven over dingen die ik leuk vind, fotograferen en het verbeteren van de positie van mijn website. Een hobby met veel verschillende aspecten dus. De onderstaande tips plaats ik in willekeurige volgorde. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Blogtip 1: Eigen URL

Wanneer je begint met een blog, registreer dan een domeinnaam zodat men je kan bereiken via www.jouwblognaam.nl. Een blog met www.naam.blogger.nl of iets dergelijks komt toch minder serieus over en het wordt daarnaast minder goed onthouden door je bezoekers natuurlijk.

ik hou van beauty logo

Blogtip 2: WordPress

Twijfel je of je WordPress moet installeren? Ik zeg: niet twijfelen, gewoon doen! Het is niet moeilijk, er zijn verschillende websites die je stapje voor stapje uitleggen hoe je dit kunt installeren. (Zoals bijvoorbeeld deze website.) Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en heb een pakket genomen waarbij TransIP WordPress voor me installeerde. (Klik op de link als je meer wil weten, dit is geen gesponsorde content hoor, just a girl helping you out.) Daarnaast heeft WordPress megaveel handige plugins die het bloggerleven makkelijker maken. Ik zal binnenkort eens mijn top 5 van beste WordPress plugins met jullie delen.
blogtips wordpress

Blogtip 3: It’s all about the content

Besteed veel aandacht aan je artikelen foto’s. Als je met regelmaat goede content plaatst, dan komen de bezoekers (en verzoeken voor samenwerkingen) echt vanzelf! Neem jezelf serieus en neem geen genoegen met vage foto’s en blogs met spelfouten. Uiteraard kan het geen kwaad je blogs te promoten op social media zoals facebook, Pinterest en Instagram.

Blogtip 4: Gratis spullen?

Er zijn mensen die starten met bloggen in de hoop dat ze een berg gratis spullen krijgen of dat ze er bakken met geld mee zullen verdienen. Vaak is dit geen goede reden om te gaan bloggen. Lezers waarderen blogs waarin duidelijk de persoonlijkheid van de schrijfster/schrijver naar voren komt. Als iemand plezier heeft in wat hij/zij doet en oprecht enthousiast is, wordt de lezer dit vaak ook. (En zullen bedrijven er ook goud in zien om met je in zee te gaan.) Als iemand alleen maar schrijft om goodies te ontvangen, dan zijn de artikelen vaak niet bijster interessant en zullen lezers (en bedrijven) afhaken.

tambeauty-shoplog-mysterybag-unboxing

Daarbij komt nog dat het vaak even duurt voordat bedrijven en mediabureaus je blog ontdekken. Ik blog nu al meer dan een jaar maar verdien helemaal niets aan mijn blog. Soms krijg ik wat spullen van een bedrijf of een bureau zodat ik er een artikel aan kan wijden, onwijs leuk natuurlijk. Maar ik krijg echt niet iedere week dozen vol met spullen binnen. Bij mij is het meer uitzondering dan regel dat ik zomaar iets krijg. Daarbij kan ik je vertellen dat het voor mij ook niet perse hoeft. Ik ben dankbaar als ik iets krijg, maar ik hoef niet te zwemmen in de spullen. Ik vraag dan ook niet vaak samples aan naar aanleiding van persberichten die ik ontvang. Alleen als ik iets echt tof vind of als ik oprecht nieuwsgierig ben naar een nieuw product, vraag ik wat aan. (En soms heb ik dan geluk dat ik dan ook wat krijg.)

Blogtip 5: Cijfers zeggen niet alles

Laat je niet ontmoedigen als je in het begin maar een handjevol bezoekers krijgt. De aanhouder wint! Als jij leuke artikelen maakt, waaruit blijkt dat je plezier hebt in wat je doet, zullen de cijfers van je blog zeker stijgen. Sommige PRbureaus willen alleen met je samenwerken als je een x-aantal unieke bezoekers per maand hebt. Ik vind dat altijd jammer. Cijfers zeggen namelijk niet alles. Als jij een mooie blog hebt, goede content maakt en veel respons krijgt van je lezers, dan is jouw blog ook veel waard als je ´maar´ 1000 unieke bezoekers per maand ontvangt. Laat je dus niet gek maken en ga vooral door met het schrijven over de dingen die jou enthousiast maken!

Wat is jouw beste blogtip? Ik ben benieuwd!

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube