Beauty battle: essence en CATRICE oogschaduw vergelijking

essence catrice oogschaduw vergelijking

Tijdens het Blogger event waar ik laatst was, nam ik met grote dankbaarheid een sh*tload aan make-up mee naar huis, waaronder twee oogschaduw trio’s in een paarse/roze kleurstelling; eentje van essence en eentje van CATRICE. Het leek me leuk om deze twee oogschaduw palletjes te vergelijken in een beauty battle. Benieuwd wie er wint? Lees dan mijn essence en CATRICE oogschaduw vergelijking.

Beauty battle: essence en CATRICE oogschaduw vergelijking

essence oogschaduw

Van essence nam ik de smokey eyes set in de kleur 03 smokey rose mee naar huis.

essence catrice oogschaduw vergelijking essence dicht

essence catrice oogschaduw vergelijking essence achterkant

Dit trio bevat twee matte kleurtjes en één shimmertint in de door mij zo geliefde paarse/roze tinten. Daarnaast bevat het doosje ook een dubbelzijdige sponge applicator (waar je naar mijn mening niet echt iets aan hebt).

essence catrice oogschaduw vergelijking essence open

Toen ik de kleuren op mijn arm swatchte, was ik blij verrast. Een goed pigment, vooral het pigment van de witte matte kleur vind ik indrukwekkend. Nice! Wel moet ik erbij zeggen dat de matte kleurtjes een klein beetje poederig zijn.

essence catrice oogschaduw vergelijking essence swatches

Look & conclusie

Vervolgens heb ik één oog opgemaakt met het essence setje, zoals hieronder is te zien. Ik gebruikte daarbij de essence I love colour intensifying eyeshadow base. De oogschaduw mag voor een smokey eye wat mij betreft wel wat meer pigment op het oog afgeven. Echt heel smokey wordt het niet. Wel vind ik de blendbaarheid heel fijn en ondanks de wat poederige structuur had ik geen last van fall-out. De wat zachtere kleuren vind ik wel heel geschikt voor dagelijks gebruik en ik vind het ook fijn dat er matte tinten in het palletje zitten.

essence catrice oogschaduw vergelijking essence look

CATRICE oogschaduw

Van CATRICE nam ik de deluxe trio eyeshadow set mee in de kleur 30 Rose Vintouch.

essence catrice oogschaduw vergelijking catrice dicht

essence catrice oogschaduw vergelijking catrice achterkant

Een doosje in stoplichtvorm die ook anders dan anders opent. Leuk detail. Er zit geen applicator bij, maar die mis ik ook niet. In het doosje zitten drie metalic/shimmer tinten.

essence catrice oogschaduw vergelijking catrice open

Bij de swatches vind ik het pigment oké. De twee donkere kleuren vind ik erg dicht bij elkaar liggen. De structuur is verder prima in orde, totaal niet poederig.

essence catrice oogschaduw vergelijking catrice swatches

Look & conclusie

Mijn andere oog heb ik natuurlijk opgemaakt met deze set van CATRICE. Ook hier heb ik dezelfde basis gebruikt. Het pigment komt goed over op mijn oog. De oogschaduw blendt prima. Wel vind ik nog steeds dat de twee donkere kleuren erg dicht bij elkaar liggen, waardoor diepte creëren wat moeilijker wordt. Het pigment van deze set is wat mij betreft meer geschikt voor het maken van een smokey eye. Ik mis wel een matte kleur…

essence catrice oogschaduw vergelijking catrice look

(De oorbellen die ik hier draag heb ik trouwens laatst van Lucardi gekregen.)

essence en CATRICE vergelijking

Maar goed, nu even de vergelijking en wie er wat mij betreft wint…

essence catrice oogschaduw vergelijking full face

Links CATRICE en rechts essence

Voor de grap ook even een full face foto, zo van ver af zie je niet echt heel veel verschil tussen beide ogen he? Afgaand op de swatches was ik meer onder de indruk van het pigment van essence, dat kwam vooral door de mooie swatch van de matte witte kleur. Maar op mijn oog wint CATRICE het wat betreft pigment. De kleurvariatie van essence is wel weer iets beter dan die van CATRICE; in het setje van essence zitten echt drie totaal verschillende kleuren. Tot slot mis ik bij CATRICE een matte kleur. Hierdoor kom ik tot de conclusie dat ik het setje van essence net iets fijner vind. Ik denk trouwens als je beide setjes combineert dat je dan een perfecte combi hebt, want dan heb je goed pigment, mat en shimmer.

Wie wint volgens jou deze battle?

P.s. Doe je al mee aan mijn essence en CATRICE winactie?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube