Beautyblender Pro review

Beautyblender pro review

Laatst gooide ik de Beautyblender Pro in mijn virtuele winkelmandje tijdens mijn online shopsessie bij Sephora.com. Ik had deze natuurlijk ook ergens anders kunnen kopen (volgens mij voor dezelfde prijs) maar ik was toch bezig met smijten, dus besloot mezelf lekker extra te verwennen met deze veelbesproken make-up spons. Kijk je mee hoe de Beautyblender Pro mij bevalt in deze review?

Beautyblender Pro review

De beautyblender is denk ik wel de meest veelbesproken make-up spons in beautyblog en -vlog land. Het begon met de originele roze spons en later kwamen er ook andere kleuren en formaten bij. Ik koos voor de zwarte, die vind ik zelf het meest sjiek ogen. Hij verschilt verder niet van zijn oudere roze zusje. Waarom hij dan Pro heet, is mij niet helemaal duidelijk, maar voor mij heeft deze marketingtruc in ieder geval gewerkt 😉 Ik betaalde € 19,43 voor de Pro Beautyblender, exclusief de taxes en verzendkosten uiteraard.

Beautyblender pro review de spons

Voor dit geld krijg je de spons, een plastic verpakking en een gebruiksaanwijzing.

Beautyblender pro review gebruiksaanwijzing

Op zich wijst het gebruik van de spons natuurlijk voor zichzelf. Je maakt ‘m nat, brengt je product er mee aan en tadaa! Een kind kan de was doen. Wat ik op zich wel weer een goede tip van dit kleine foldertje vond, was het laten drogen van de blender op de bovenkant van de plastic verpakking. Zo kan de spons namelijk mooi van alle kanten drogen Daar was ik zelf niet opgekomen, zonder dat te hebben gelezen, had ik dat plastic doosje waarschijnlijk weggegooid… Toch goed dat ik zo’n type ben dat altijd de gebruiksaanwijzingen leest 😉

Ik heb even een foto gemaakt van de blender droog (links) en vochtig (rechts). Zie hieronder:

Beautyblender pro review droog en nat

Sorry van het verschil in de belichting, mijn fotografieskills zijn nog steeds niet je-van-het en ik doe het ook nog steeds met mijn iPhone. Daarbij is een zwarte spons op een witte achtergrond ook niet het makkelijkste te fotograferen. Anywayss… Het verschil in grootte is denk ik wel te zien, de spons groeit aardig na het vochtig maken.

In gebruik

De spons voelt echt heerlijk zacht. Ik had al een paar sponzen uit China (lang leven Ali Express!) in mijn bezit, maar het verschil is echt duidelijk voelbaar. De Beautyblender is heerlijk zacht en bounced als een wolkje over mijn gezicht. De Chinze knock offs voelen veel compacter en harder aan. Ook lijken ze meer product op te zuigen. Dus qua comfort ben ik al heel erg tevree.

Beautyblender pro review in gebruik

Hier een foto waarbij ik linksboven geen foundation draag, rechtsboven aan het blenden ben, linksonder met de beautyblender mijn foundation heb aangebracht en rechtsonder al mijn make-up op heb. (Dit is overigens een ooglook die ik maakte met mijn Kat von D palette, deze haalde de review die volgende week online komt niet… Ik was niet helemaal tevreden ermee.)

Conclusie

Ik vind dat de beautyblender zijn werk goed doet, hij neemt weinig product op en blendt de stipjes mooi en gelijkmatig uit. Mijn foundation skills zijn verder niet echt superduper. Ik vind het resultaat nog wat poederig/cakey ogen op de foto’s, maar naast mijn gebrek aan ervaring heb ik ook de perfecte foundation voor mijn huid nog niet gevonden. En oefening baart ook hier vast kunst 😉

Ik ben in ieder geval een happy customer en begrijp nu ook wel de hype die rond dit kleine sponsje zweeft. Nou hoop ik dat ik voor die twee tientjes nog lang plezier mag hebben van mijn nieuwe sponzige vriendje.

Gebruik jij een Beautyblender? Of zou je een ander merk aanraden? Ik ben benieuwd!

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube