Bioderma foaming gel review

Bioderma foaming gel review

Een tijdje terug mocht ik van OnlinePharmabox.be wat spulletjes uitzoeken in de webshop. Ik koos voor een prachtige bronzer (lees hier de review van de Les Couleurs de noir bronzer) en een facewash van het merk Bioderma. Nu ik het product enkele weken in gebruik heb, is het tijd voor een oordeel. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan mijn Bioderma foaming gel review.

Bioderma foaming gel review

Ik was nog niet bekend met het merk Bioderma. Na wat zoeken op Google, kwam ik er achter dat het merk niet vaak in Nederland wordt verkocht. In België wordt het in de apotheek verkocht, verder kom je het ook in een hoop andere landen tegen. De slogan van Bioderma is:

De biologie in dienst van de dermatologie.

Het zijn dus producten die lief zijn voor je huid. Deze facewash kost trouwens € 9 en is hier te bestellen voor wie het interessant vindt.

De verpakking

De foaming gel komt in een blauwe flacon met een groene dop. Deze klik je gemakkelijk open en omdat de verpakking van zacht plastic is, kun je ook prima doseren. Op de voorkant staat vermeld dat er geen parabenen in het product zitten en op achterkant vind je de lijst met ingrediënten.

Bioderma foaming gel review ingredienten

Ik heb verder geen verstand van dit soort ingrediënten, ik zie in ieder geval geen alcohol. Parfum staat er wel bij, maar die staat helemaal achteraan, dus dat zal niet heel veel zijn schat ik in.

In gebruik

Ik gebruik de foaming gel nu al een tijdje iedere ochtend. Ik douche namelijk elke ochtend en ik vind dit soort producten het fijnste onder de douche. Dan kun je lekker grondig je gezicht afspoelen zonder dat alles weer nat wordt.

Bioderma foaming gel review in gebruik

De gel is lichtblauw van kleur en ondanks dat er een beetje parfum in zit vind ik ‘m niet bijzonder lekker ruiken. Er zit een lichte geur aan, maar niet bloemig of fris of iets dergelijks. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. Ik denk dat het een soort biologisch luchtje is 😉 Ik moest er in het begin even aan wennen. Het uiterlijk van de tube gaf me ook de illusie dat ik een heerlijk fris geurtje zou ruiken bij gebruik. Gefopt!

Bioderma foaming gel review in gebruik 2

Als je de gel op je natte huid uitsmeert, schuimt hij amper. Dit maakt verder voor de werking niks uit heb ik geleerd. Vaak worden er alleen maar extra chemicaliën toegevoegd om producten te laten schuimen zodat de consument denkt dat een product goed werkt. Maar aangezien het een foaming gel is, verwachtte ik in eerste instantie wel meer schuim.

Wat me in ieder geval vooral heel erg opvalt, in de goede zin, is dat ik na het douchen geen trekkerig gevoel heb in mijn gezicht. Dat vind ik zelf echt heel fijn. Bij zowat alle andere gels die ik heb gebruikt, heb ik dit namelijk wel en wil ik na het douchen het liefst zo snel mogelijk een crème op mijn gezicht smeren.

Conclusie

stersterstersterster leeg

De verpakking is prima, de geur is ‘mwoah’ en schuim is nergens te bekennen, maar de werking is fijn! Geen droog en trekkerig gevoel en wel een schoon en fris huidje. Wat mij betreft verdient de Bioderma foaming gel daarom vier van de vijf IkhouvanBeauty sterren.

Kende jij het merk Bioderma al?

 Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening niet, zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube