Boho Makeup review

Boho Makeup Review

Een tijdje terug mocht ik van webshop Thebiggreensmile iets uitzoeken om te reviewen. Superleuk natuurlijk! Enthousiast kroop ik achter mijn laptopje om het assortiment te bekijken. Ik kwam uit bij Boho Makeup, aangezien dit een voor mij nog onbekend merk was. Lees je mee naar mijn ervaring in deze review?

Boho Makeup review

The Bigreensmile heeft een ruim assortiment aan natuurlijke producten. Denk hierbij niet alleen aan make-up maar ook aan verzorgingsproducten, babyproducten en zelfs schoonmaakmiddelen. Aangezien ik graag blog over make-up, bekeek ik natuurlijk direct de pagina met make-up artikelen. Ik besloot het merk Boho te proberen. Ik had nog nooit van dit merk gehoord en de verpakkingen zagen er heel gaaf uit.

Boho Makeup

Boho is een van oorsprong Frans merk. De inspiratie van de producten komt uit de jaren ’60, de zogenaamde flowerpower jaren. Alle make-up is gemaakt van natuurlijke ingredienten. Leuk detail is dat de verpakkingen allemaal zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De producten zijn niet getest op dieren en bevatten geen parabenen. Ook altijd fijn om te weten! Hieronder review ik drie producten, een eyeliner, een oogschaduwpalette en een lipstick.

Boho Makeup Eyeliner

Ik koos voor een bruine eyeliner, aangezien ik altijd zwart gebruik en een keertje buiten mijn comfortzone wilde gaan. Deze eyliber kost € 10,90 en je shopt ‘m hier.

Boho Makeup Review green eyeliner

De eyeliner is erg donker, tegen zwart aan eigenlijk. Dus zo uit mijn comfortzone is het eigenlijk niet 🙂 Verder breng je de eyeliner niet aan met een zacht en buigbaar kwastje, maar met een harde, stijve applicator. Dat vind ik persoonlijk minder fijn werken.

Boho Makeup[ review green eyeliner swatches

Toch kun je er wel dikke en dunne lijnen mee zetten zoals je hierboven ziet. Het is denk ik een kwestie van wennen. De eyeliner blijft ook prima de hele dag op zijn plek.

Boho Makeup lipstick

Ik koos voor een lipstick met de kleur 404 Rose Anglais. Deze Boho lippenstift kost € 9,95, klik hier voor meer info.

boho makeup review lipstick

Ik voelde me op het eerste oog erg aangetrokken tot deze kleur. Een ‘my lips but better’ kleurtje zoals ik ze vaak graag draag.

boho makeup review lipstick swatch

De swatch viel me eerlijk gezegd tegen. Er komt bijna geen kleur van de lipstick af! Jammer! Van een lippenstift van bijna 10 euro had ik iets meer verwacht… Ik zag later dat deze lipsticks horen bij een serie die pearly transparant heet, dus eigenlijk had ik dit resultaat kunnen verwachten.

Boho Makeup oogschaduwpalette

Het mooiste product heb ik tot het laatst bewaard; het prachtige oogschaduwpalette! Ik ontving het Gypsy palette en deze bevat 8 kleuren oogschaduw met matte en glanzende afwerking. Het palette kost € 29 en je shopt ‘m hier.

Boho Makeup review oogschaduw palette

De verpakking is echt supermooi! Het is een houten doosje dat je uit elkaar kunt halen. Je houdt dan drie delen over: een deksel en twee verdiepingen met vier kleurtjes oogschaduw. De delen blijven aan elkaar zitten door middel van kleine magneetjes.

Boho Makeup review oogschaduw palette uitgestald

De eerste verdieping bevat vier matte kleuren:

Boho Makeup review oogschaduw palette swatches 1

Het pigment is erg prima. De oogschaduws voelen heel romig aan en ze zijn niet te poederig. De paarse kleur lijkt een beetje weg te vallen op mijn huid.

Boho Makeup review oogschaduw palette swatches 2

De tweede laag bevat de shimmer tinten. Wauwie! Wat een prachtige kleuren en wat een prachtig pigment! Hier word ik helemaal blij van.

Ooglook

Tijd voor het maken van een look! Ik gebruikte de mauve-achtige matte kleur in de arcadeboog. De rose glinsterkleur bracht ik aan op het bewegend ooglid. In de buitenste hoeken gebruikte ik de donkere tint links van de rose kleur. Uiteraard gebruikte ik ook de eyeliner en de lipstick.

Boho Makeup review ooglook

Conclusie

De kwaliteit van Boho Makeup is volgens mij dik in orde. Het kwastje van de eyeliner vind ik iets minder fijn en de lipstick had wat mij betreft meer pigment mogen bevatten. Maar de oogschaduws zijn echt heel erg goed. Ze hebben een prima pigment, blenden goed en ze geven geen fallout. Daarbij blijven ze ook nog eens uitstekend op hun plek. Eerlijk is eerlijk, ik vind 29 euro voor 8 kleuren oogschaduw best veel. Toch denk ik dat ik dit zelf ook zou kopen, aangezien de kwaliteit echt heel erg goed is. En het is ook fijn dat de producten natuurlijk en biologisch zijn.

Zou jij Boho Makeup willen proberen? Of gebruik je liever een ander merk?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube