Burt’s Bees Essential kit review

burts bees essential kit review - Burt's Bees Essential kit review

Al een hele tijd terug won ik via een winactie bij de website van Nicole (Everyday-life.nl) de Burt’s Bees Essential kit. Een set met leuke en natuurlijke producten waar een verhaal achter zit. Vandaag vertel ik er meer over in deze review.

Burts Bees Essential kit review

Eigenlijk won ik een set van Burt’s Bees voor baby’s. Toen er iets mis was gegaan met het opsturen van de prijs, kreeg ik van webshop BigGreenSmile.nl een extra setje voor mezelf. De producten voor mijn lieve babyjongetje bevallen uitstekend en zijn bijna allemaal al op (vooral de olie!) maar ik vond het niet echt passend om daar iets over te schrijven op IkhouvanBeauty.nl. Vandaar dat ik besloot om het setje dat ik kreeg voor mezelf vandaag te laten zien. Kijk je mee?

burts bees essential kit review alle producten

Over Burt’s Bees

Voor wie benieuwd is naar het verhaal achter Burt’s Bees, quoot ik even een stukje van de webiste van BigGreenSmile:

Bij Burt’s Bees draait alles om natuurlijke, persoonlijke verzorgingsproducten die milieubewust zijn. […] Alle producten zijn zorgvuldig vervaardigd met behulp van het beste dat de natuur te bieden heeft: bijenwas, plantaardige en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen.

Voor Burt’s Bees betekent de term “natuurlijk” maar één ding. Het betekent “geoogst uit de natuur.” En dat is wat Burt’s Bees is. Ze gebruiken ook alleen maar natuurlijke kleuren die bewezen hebben dat ze veilig en milieubewust zijn.

Dat klinkt al goed toch? In het setje dat ik kreeg zaten vijf miniproducten zodat je op een voordelige manier kennis kunt maken met de producten. De set kost € 13,59. (Klik!)

Burt’s Bees deep cleansing cream

Deze reinigende crème bevat onder andere extract van de schors (bast) van de quillaja saponaria boom en toverhazelaar. Geen idee wat dat voor een bomen zijn, maar het klinkt heel indrukwekkend 🙂 Het is een product dat je op een nat gezicht aanbrengt. Na het inmasseren moet je de crème weer afnemen met water. Dit tubetje staat dan ook bij mij in de douche. Helaas is hij al bijna op, want mijn gezicht wordt hier heerlijk zacht van! Een fullsize tube van 170 gram kost € 14,99.

burts bees essential kit review deep cleansing cream

Burt’s Bees milk & honey body lotion

Deze bodylotion verzacht (melk) en hydrateert (honing) de huid. De lotion is geschikt voor een droge en gevoelige huid. Ik vind ‘m lekker ruiken en ben blij dat hij ook lekker snel intrekt! Een fullsize verpakking van 170 gram kost € 10,36.

burts bees essential kit review body lotion

Burt’s Bees coconut foot cream

Deze tube staat nog te wachten op mij in mijn badkamerkastje. Als straks het lekkere weer eindelijk eens goed doorzet, ga ik mijn voetjes weer zomerklaar maken. Dan komt deze lekkere crème zeker van pas! Ik heb ‘m dus nog niet gebruikt en kan er nog niet veel over vertellen, behalve dat ik de kokosgeur errug lekker vindt. Een fullsize tube kost € 14,95 en bevat 120 gram product.

burts bees essential kit review foot cream

Burt’s Bees hand salve

Een speciale zalf voor de handen, met een afbeelding van Burt denk ik 🙂 Ik kreeg een probeerverpakking van 8,5 gram. Een blikje bevat normaal 85 gram en kost € 11,99. Ik vind de uitstraling van dit product heel erg leuk, een beetje rustiek. Toch vind ik het product niet zo fijn. De zalf is me te vet waardoor ik te lang moet wachten voor ik weer verder kan met mijn dagelijkse dingetjes. Ik heb ‘m nu naast mijn bed liggen zodat ik ‘m in de avond kan gebruiken voor ik naar bed ga.

burts bees essential kit review hand salve

Burt’s Bees beeswax lip balm

In de geschenkverpakking zat een fullsize lippenbalsem. Normaal gesproken betaal je voor deze lip balm € 3,99. Wat ik zelf vooral superfijn vind aan deze lip balm, is dat er pepermuntolie in zit. Na het aanbrengen gaan je lippen heel aangenaam tintelen. Je moet er wellicht van houden, ik vind het fijn! Hij droogt je lippen ook absoluut niet uit, wat sommige andere lipproducten wel doen.

burts bees essential kit review lip balm

Conclusie

Al met al een hele leuke set om kennis te maken met het merk Burt’s Bees. (En ook leuk om cadeau te geven vind ik!) De lippenbalsem is echt mijn favoriet uit de set, deze zit al een hele tijd standaard in mijn handtas.

Kende jij de producten van Burt’s Bees al? Heb je een aanrader?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube