CATRICE Deluxe Glow Highlighter Trio review

catrice deluxe glow highliter trio review

Highlighter is inmiddels niet meer weg te denken uit make-up land. Ook budgetproof merk CATRICE heeft al meerdere producten uitgebracht om je gezicht mee te laten shinen. Zo ook dit Deluxe Glow Highlighter Trio. Benieuwd of het de moeite van het aanschaffen waard is? Check dan mijn review.

CATRICE Deluxe Glow Highlighter Trio review

Het begint een beetje saai te worden, maar ook dit palette kreeg ik tijdens het Blogger event waar ik laatst was. (Het wordt hoog tijd voor een nieuw event om over te schrijven 😉 ) Toen ik het doosje met de drie poeders zag, moest ik door de vorm en de kleurstelling van de poeders direct denken aan het Ambient Lighting palette van Hourglass. Alleen kost dat palette ruim 60 dollar. Voor deze variant van CATRICE betaal je slechts € 4,59.

catrice deluxe glow highliter trio review highliters

Even ter vergelijking, dit is het highliting palette van Hourglass wat ik bedoel:

ambient-lighting-palette-hourglass
Bron foto: Sephora.com.

Volgens mij geeft Hourglass wel een hele duidelijke beschrijving waarvoor je welk poeder kunt gebruiken (weet ik van het lezen van andere reviews, ik heb het palette helaas niet in mijn bezit), CATRICE geeft alleen op de achterkant aan welke delen van je gezicht je het beste kunt oplichten. Het maakt kennelijk verder niet zoveel uit welk poeder je gebruikt.

catrice deluxe glow highliter trio review achterkant

CATRICE Deluxe Glow Highlighter Trio swatches

Laten we even kijken naar de swatches. Helaas zijn de highlighters zoals je kunt zien wel aan de poederige kant. De kleuren zijn op zich wel mooi, maar ik denk niet dat ik ze allemaal tegelijk zou aanbrengen als op de achterkant wordt gesuggereerd 😉

catrice deluxe glow highliter trio review swatches

Conclusie

Excuus dat ik geen foto heb van het product op mijn gezicht. Ik vind het zo moeilijk om dit vast te leggen met mijn iPhone en helaas heb ik (nog) geen professionelere camera. Dus even een conclusie aan de hand van de swatches en mijn persoonlijke ervaring.

Ik weet niet wat het is, maar CATRICE is het vaak nét niet voor mij. De vormgeving vind ik mooi en natuurlijk ben ik fan van de budgetprijzen van het merk. Maar op de een of andere manier pakken de producten van zusje essence altijd net wat beter uit bij mij. Als ik even specifiek doorga op de Highlighter Trio: de poederachtige structuur van dit product vind ik gewoon niet zo fijn, je ziet de poeder teveel op je huid liggen in plaats van dat het blendt in je gezichtsmake-up. Verder veeg je het ook zo weer weg, waardoor je de shimmers meer over je hele gezicht krijgt in plaats van alleen op de plaats waar je ze wil hebben. Ik zou dit product daarom persoonlijk niet sterk aanraden, al is de prijs natuurlijk wel heel fijn. Wellicht is het voor jou juist wel een fijn product of is het een fijn product om een beetje mee te oefenen.

Welke budget highlighter gebruik jij het liefste?

 Dit artikel bevat een product die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube