City Color oogschaduw review

city color oogschaduw review - City Color oogschaduw review

Toen ik laatst een bestelling plaatste bij Boozyshop, kreeg ik als cadeautje een klein oogschaduwpalette van City Color erbij. Ik kende dit merk nog niet, tijd dus voor een City Color oogschaduw review!

City Color oogschaduw Review

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit palette niet snel zelf zou kopen. Ik vind het er een beetje uitzien als een kinder make-up setje. Toen ik een gratis cadeautje mocht uitkiezen bij mijn bestelling (leuke bijkomstigheid van bestellen bij Boozyshop), koos ik toch voor dit palette omdat ik dit soort kleurtjes nog niet veel. Het leek me in ieder geval leuk om een dergelijk product eens te proberen.

Inhoud

Het palette heeft zes kleuren oogschaduw, waarvan vier matte kleurtjes en twee tinten met shimmers. Aan de binnenkant zit een klein spiegeltje en een dubbelzijdige sponge-applicator ontbreekt ook niet.

city color oogschaduw review inhoud

Swatches

Uiteraard heb ik de oogschaduw even geswatcht.

city color oogschaduw review swatches

Ik vind de pigmentatie bij de swatches niet slecht, wel is de oogschaduw heeeeeel poederig. Je ziet op de foto ook dat ik allemaal korreltjes op mijn arm heb. Dat vind ik niet zo’n heel goed teken…

Ooglook

Ik vond het wel leuk om weer eens met wat felle kleurtjes te werken. Toch viel het nog niet mee de kleur goed op mijn ooglid te krijgen. Met mijn eigen kwasten kwam er bijna geen kleur op mijn ogen. Toen heb ik de sponge-applicator maar gebruikt, dat werkte iets beter, zo kon ik de kleur als het ware op mijn oog ‘tappen’. Ik heb de gele kleur aan de binnenkant van mijn ogen gebruikt, zowel onder als boven. De roze kleuren aan de buitenkant, ook onder en boven. En de bruinige kleur heb ik in de crease gebruikt. Het resultaat vind ik zo-zo… Ik vind gewoon dat je te weinig kleur ziet. Het is net iets te subtiel voor een look met zulke felle kleuren. (De lipstick is trouwens de Born with it lipstick van Freedom.)

city color oogschaduw review ooglook

Conclusie

stersterster leegster leegster leeg
Ik kon het palette niet meer vinden op de website van Boozyshop, ik heb nog even verder gekeken en kon ‘m ook niet vinden in een andere webshop. Maar ik weet zeker dat het palette niet duurder is dan € 3,50. Geen duur product dus. Eerlijk is eerlijk, dat merk je ook aan de kwaliteit. Het was leuk deze oogschaduw uit te proberen, de oogschaduw blendt op zich redelijk, maar dan veeg je daarmee wel weer een groot deel van de kleur weg. De combinatie met de matige pigmentatie op mijn ogen maakt dat ik er niet echt over te spreken ben; twee sterren is de score wat mij betreft. Ik weet zeker dat ik het palette niet vaak meer ga gebruiken, daarom ga ik ‘m binnenkort aan mijn nichtje van 8 geven, ik denk dat die er veel plezier van gaat beleven.

Welke felgekleurde oogschaduw is jouw favoriet?

Deze post bevat affiliatelinks, zie mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube