DIY Nailart Tutorial: Roze nagels met stipjes en glitter

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter

Ik vind het altijd heel leuk om mijn nagels te lakken. Helaas schiet het er de laatste tijd een beetje bij in aangezien ik overdag vaak druk ben met mijn zoontje en ik ’s avonds vaak aan het werken ben aan mijn blog. Maar, laatst had ik een vrij momentje in de middag terwijl mijn vriendje lag te snurken en ben ik even creatief geweest. Het resultaat zie je in deze DIY Nailart Tutorial.

DIY Nailart Tutorial

Nou, hier gaat ‘ie dan, mijn eerste DIY Nailart Tutorial. Ik wil er even bij vermelden dat ik niet zulke mooie handen heb. Ik heb vaak last van eczeem en een droge huid op mijn handen en rondom mijn nagels en ik heb van mezelf geen witte nagelranden. Dat vind ik er zelf altijd een beetje smoezelig uitzien, maar ik kan er niets aan doen 🙁 Dus hierbij een excuus dat de close-up foto’s geen modelhanden laten zien. Maar… het gaat om de tutorial en ik hoop dat jullie daar dus een beetje overheen kunnen kijken 🙂

Stap 1: Basecoat

Als eerste breng ik een basecoat aan. Ik gebruik daarvoor een lichtroze lak van Laushine. Deze heb ik een hele tijd geleden gekocht via een webwinkel. Helaas weet ik niet meer welke! Maar als je even op Google zoekt, vind je meerdere winkels die deze lakjes verkopen. De lakjes kosten maar iets van € 1,25 per stuk, lekker budgetproof dus. Ik vind deze basecoat in elk geval fijn, hij brengt snel en streeploos aan en hij droogt ook lekker vlug.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter basecoat

Stap 2: Gekleurde lak aanbrengen

Als de basecoat droog is, breng ik een mooie koraalroze lak aan van Kiko (kleurnummer 82) die ik laatst van mijn bff kreeg. Ik hoef deze maar één keer aan te brengen, dan dekt hij al. Hij is wel een tikkie stroperig, maar als je dus snel te werk gaat heb je daar geen last van.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter kleurlak 1

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter kleurlak 2

Tip! Heb je een foutje gemaakt en ook je huid voorzien van een laklaagje? Dip dan een oud kwastje in de nagellak remover. Zo kun je je foutje makkelijk herstellen zonder dat je opnieuw hoeft te beginnen met lakken.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter foutje tip

Stap 3: Zwarte stipjes zetten

Nu pak ik mijn dottingtool erbij. Dat is een stukje gereedschap waarmee je stipjes op je nagel kunt zetten. Als je geen dottingtool hebt, kun je ook een schuifspeldje gebruiken. Dan breng je de lak aan op dat plastic bolletje wat aan het schuifspeldje zit en dan kun je daar ook prima stipjes mee zetten.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter dottingtool 1

Ik dip mijn dottingtool in een zwarte nagellak van W7 (nummer 28) en breng daarmee wat stipjes aan op mijn beide wijsvingers. (Als het nagellakpotje te ver leeg is, kun je het bolletje van de dottingtool ook even lakken met het kwastje.) Als ik creatief doe met mijn nagels, lak ik bij voorkeur maar één of twee nagels per hand anders in plaats van alle nagels. Dan is het wat minder druk en oogt het wat speelser.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter dottingtool 2

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter zwarte stipjes

Stap 4: Glitterlak!

I hou heel erg van glitters! Daarom vind ik het altijd leuk om in mijn nailart wat glitter toe te voegen. Ook hier geldt wat mij betreft overigens less is more. Deze keer gebruik ik weer een nagellak van W7, nummer 134 Multi Debris. Deze lak heeft blauwe, paarse en gouden glittertjes. Ik vond de stipjes op mijn wijsvingers niet perfect gelukt. De zwarte lak van W7 was namelijk al wat ouder en daardoor iets te dik geworden. Ik besloot daarom de stipjesnagels te voorzien van een laagje glitter. Om het geheel een speels effect te geven, lakte ik de helft van de middelvingers ook met de glitterlak.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter glitterlak

Stap 5: Topcoat

Als alles nagellak droog is, lak ik alle nagels nog even af met een quick dry topcoat van Essence.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter topcoat

Stap 6: Drogen

Oké, nu komt voor mij altijd het moeilijkste gedeelte, wachten tot alles droog is. Ik heb er op de een of andere manier nooit genoeg geduld voor. Al snel ga ik weer dingen ondernemen en dan heb ik mijn nagellak vaak binnen de kortste keren al beschadigd. Zo zonde van al dat werk… Ik heb daarom een tijdje terug de express dry drops van Essence gekocht en daar ben ik erg tevreden over! Het flesje is zelfs al bijna leeg!

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter express dry drops

Ik laat de topcoat heel even gewoon opdrogen. Als ik geen geduld meer heb, druppel ik 1-2 druppeltjes van de express dry drops op iedere nagel. Het voelt een beetje vettig aan daarna. Ik spoel mijn handen dan even af onder de koude kraan en laat mijn handen aan de lucht opdrogen. Vrij snel daarna is alles droog!

Stap 7: Verzorging

Aangezien ik dus een beetje last heb van droge handen en vingers, vind ik het fijn om na het lakken mijn nagelriemen te verzorgen met een olie. Ik gebruik daarvoor de 3 in 1 nail oil van Essence. Deze heb ik gekocht toen de Gel nails at home van Essence net in de winkels lag. Deze wordt nu niet meer verkocht, maar Essence heeft nog wel twee andere soorten nagelriemolie in het assortiment.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter nagelriemolie

Het resultaat

En hierbij het eindresultaat! Ik had deze nailart gemaakt omdat ik de volgende dag een feestje had (mijn liefste vriendje werd namelijk 2 jaar!) Ik kreeg er toen veel leuke reacties op.

DIY nailart tutorial roze stipjes glitter resultaat

Maak jij wel eens nailart? Welke producten gebruik je het liefst?

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het noemen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube