essence Glitter in the Air metallic eyeshadow review

essence glitter in the air metallic eyeshadow review

Enige tijd geleden liet ik al twee eyeliners zien uit de essence Glitter in the air lijn. Laatst kwam ik deze metallic eyeshadows tegen uit dezelfde limited edition lijn die mijn innerlijke ekster niet kon laten liggen. Vandaag vertel ik er meer over in deze review.

essence Glitter in the Air metallic eyeshadow review

Helaas gaat het hier dus om limited edition producten. Ik kon ze nu al niet meer vinden op de website van Kruidvat, dus ik ben bang dat je ze niet meer kunt kopen. Omdat ik het zulke leuke budgetproof producten vond (en ik dol ben op metallic/bling bling spul), besloot ik ze toch een plekje te geven op IkhouvanBeauty.nl. De metallic eyeshadows kostte destijds € 2,59 per stuk en iedere tube bevat 15 ml.

essence glitter in the air metallic eyeshadow review tubes

De metallic oogschaduws waren te koop in drie kleuren: 01 Dream on (een rosegouden kleur), 02 smile! You’re beautifull (een gouden tint) en 03 Morror, mirror on the wall (een smaragdgroene kleur).

essence glitter in the air metallic eyeshadow review kleuren

essence Glitter in the Air swatches

Op naar de swatches! Ik was zo benieuwd wat voor een formule dit product zou hebben. En ook heel benieuwd naar de groene kleur (waarvan ik in eerste instantie dacht dat het om een zilveren kleur ging…)

essence glitter in the air metallic eyeshadow review swatches 1

De tubes hebben overigens een fijn doseersysteem, je kunt gemakkelijk een kleine hoevelheid uit de tube krijgen. Veel heb je namelijk echt niet nodig. Zoals je ziet heb ik van alle kleuren slechts één druppeltje op mijn hand gedaan. Toen ik deze uitveegde, was dit het resultaat:

essence glitter in the air metallic eyeshadow review swatches 2

Gaaf he? Ik vind het tenminste helemaal te gek! Wat een glans en ook een serieus metallic effect. Ik vind de groene kleur het minst draagbaar, het is een kleur die mij niet echt staat. (Daarbij was ik dus ook een beetje teleurgesteld omdat ik op een zilveren kleur had gehoopt… Vind je ook niet dat als je de tube ziet, dat het wel lijkt alsof het om een zilveren kleur gaat?)

essence Glitter in the air conclusie

Je hebt maar een inieminie beetje nodig. (TIP! Doseer een druppeltje op de achterkant van je hand en werk het van daar uit verder in je ooglook met een kwastje of met je vinger. Ook heel leuk om te gebruiken als liquid eyeliner…) Het product droogt wel snel, dus je moet snel te werk gaan! Daarna zit het muurvast op je oog en blijft het effect dus de hele dag zichtbaar. Je krijgt het er gelukkig wel prima af met oogmakeup-remover. (Binnenkort zal ik een look laten zien die ik met dit product heb gemaakt.) Kortom, ik ben echt enthousiast! Voor nog geen drie euro krijg je een liquid oogschaduw die ook echt een metallic effect geeft. Ik hoop echt dat essence binnenkort weer eens een paar van dit soort producten in het schap dropt.

Kende jij deze producten al? Of heb je een ander product dat je gebruikt als je een metallic look wil?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube