Essence Touch up to go review

Essence Touch up to go review

Op de valreep voor mijn no-buy policy scoorde ik nog even twee Essence the bloggers’ beauty secrets paletten. Eentje heb ik inmiddels weggegeven aan één van mijn volgers via een winactie. De andere, het Essence Touch to go palette, review ik vandaag voor jullie. Lees je mee?

Essence Touch up to go review

Zoals wellicht al bekend, is budgetmerk Essence een hele leuke samenwerking aangegaan met een aantal beautybloggers. Onder andere met onze eigen Serena Verbon van Beautylab.nl, maar ook met de Duitse Diana die dit Touch up to go palette ontwikkelde. laten we snel kijken hoe het palette eruit ziet.

De verpakking

De lijn bestaat uit vier vierkante palettes gemaakt van karton. De uitstraling vind ik erg leuk, mooie kleurtjes en designs. Het palette van Palmina is hierboven te zien en is roze met wit en een gele opdruk.

De inhoud

Aan de binnenkant vind je een spiegeltje, twee blushers, drie oogschaduws waarvan twee met shimmer en één matte kleur, een lippenbalsem en een dubbelzijdig kwastje. Een inhoud die geschikt is voor het maken van een (bijna) complete look dus. Het kwastje heeft een blendingkwastje en een schuinafgesneden kwast. Helaas vind ik ‘m niet bruikbaar. De blendkwast is veel te slap en de schuine kwast is te dik en de haren steken ook nog eens uit. De rest ziet er qua kleurstelling heel mooi uit vind ik.

Essence Touch up to go review inhoud

Swatches

Swatch-time! Uiteraard swatch ik weer zonder basis en draai ik mijn vinger éénmaal rond in de pan.

Essence Touch up to go review swatches blush

De blushes hebben niet megaveel pigment, maar dat vind ik voor een blush niet zo erg. Dat zorgt er in ieder geval voor dat je het clownseffect voor bent. De kleuren vind ik wel erg mooi. Ik was een beetje bang voor de oranje kleur, maar deze vind ik heel mooi peachy op mijn huid.

Essence Touch up to go review swatches oogschaduw
V.l.n.r. on the mauve, cofee to go, shine on.

Wauw! De oogschaduws hebben een heel sterk pigment, nice! Wel zijn ze erg poederig, oppassen voor fall-out dus.

Look

Voor deze look heb ik eerste de donkerste kleur, coffee to go, in de crease aangebracht. Vervolgens heb ik shine on op het bewegend ooglid en onder mijn wenkbrauwen gebruikt. Daarna heb ik mijn crease verder uitgeblend met de on-the-mauve kleur. Op mijn wangen heb ik de oranje blush gebruikt. Op de foto zie je het niet zo goed, maar hij is echt heel mooi en subtiel. Ben blij verrast door deze kleur, die ik zelf eigenlijk nooit had uitgezocht! Volgens de beschrijving op achterkant van het palette zou je de blush in combinatie met de lippenbalsem als lipkleur kunnen gebruiken. Ik heb het geprobeerd, maar dit werkte niet echt. De lippenbalsem droogde mijn lippen ook een beetje uit. Geen succes dus wat mij betreft.

Essence Touch up to go review look

Conclusie

stersterstersterster leeg
De oogschaduw is echt heel erg mooi! Hij blendt goed en is sterk gepigmenteerd. Vind de kleuren ook prachtig, ook in combinatie met elkaar is het heel mooi. Wel even goed je kwastje aftikken, want de substantie is heel poederig. De lippenbalsem en het kwastje hadden er van mij niet in gehoeven. De balsem droogt mijn lippen uit en het kwastje is niet fijn. De blushes zijn wel heel mooi. Al met al bij elkaar opgeteld vind ik dat dit palette net aan vier van de vijf IkhouvanBeauty-sterren heeft verdiend, zeker als je ook kijkt naar het zachte prijsje van € 4,99.

Heb jij een van deze paletten in je bezit? En ben je tevreden?

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube