Etos lipstick review

Etos lipstick review

In mijn laatste shoplog was te zien dat ik drie lipsticks kocht van het eigen merk van Etos. Ik ben nog niet echt een ervaren lipstickdrager, dus het leek me leuk eens een beetje te gaan testen met verschillende soorten lippenstift. Deze keer dus een Etos lipstick review waarin ik drie lippenstiften bespreek. *

Etos lipstick review

Aangezien er een 3=2 actie was van het Etos eigen merk kocht ik drie lipsticks, namelijk een moisterizing lipstick in de kleur Coral Charm Matte, een moisterizing lipstick in de kleur Juicy Gossip en een Long Lasting lipcolor in de kleur Cranberry Pink.

Etos lipstick review lippenstiften

Etos lipstick review swatches
De swatches, van boven naar onder: Cranberry Pink, Juicy Gossip en Coral Charm Matte.

Moisterizing lipstick Coral Charm Matte

Het was nog best lastig kiezen trouwens want Etos heeft veel kleuren in het assortiment. Ik hou erg van koraalkleurtjes en ik vond het ook wel leuk om een matte lipstick te testen, daarom koos ik voor deze Coral Charm lipstick.

Etos lipstick review coral charm matte

De verpakking is matzwart met rode letters. Als je de lipstick opendraait zie je het Etos logo op de lippenstift. Verder is hij niet heel bijzonder qua verpakking. Ik houd er persoonlijk wel van dat er niet teveel tierlantijnen aan zitten.

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de houdbaarheid. Hij bleef bij mij echt 4 uur lang zitten, ik had alleen een kopje thee gedronken. Toen ik wat ging eten, begon hij wel te slijten. Ik vond wel dat de lipstick na een halfuurtje droog en trekkerig aanvoelde. Maar wellicht hoort dat bij matte lippenstift? De kleur vind ik eerlijk gezegd niet zo mooi, ik vind hem een beetje te oranje en te neon-achtig. Ook nadat ik mijn lippen had gescrubd, benadrukte deze lippenstift velletjes op mijn lippen. Hij dekte ook niet heel goed, je zag mijn eigen lipkleur er nog een beetje doorheen. Nee, dit is geen kleur voor mij.

Etos lipstick review look coral charm matte

Moisterizing lipstick Juicy Gossip

Deze kleur vond ik erg mooi, een beetje een nudekleur met een koele, roze ondertoon. Deze lippenstift is niet mat. De verpakking is uiteraard hetzelfde als de Coral Charm lipstick, deze lippenstiften komen beide uit dezelfde lijn.

Etos lipstick review juicy gossip

Deze lippenstift had opnieuw een lange houdbaarheid. Ik heb hem echt wel tot de lunch opgehad. De kleur lijkt sprekend op mijn eigen lipkleur. Toch vond ik deze kleur erg mooi, hij gaf mijn lippen een subtiele glans en maakte ze net een tintje donkerder. Ook de dekking was heel goed.

Etos lipstick review look juicy gossip

Long Lasting lipcolor Cranberry Pink

Ik vond het ook leuk om een wat minder veilige kleur uit te proberen, daarom koos ik voor deze Cranberry Pink lipstick. Deze lippenstift ziet er uit als een lipgloss, maar niks is minder waar! Hij heeft een doorzichtige huls een een sponge applicator om de lipstick mee aan te brengen.

Etos lipstick review cranberry pink

Toen ik de lipstick swatchte, kwam hij niet met water en zeep van mijn hand af! Met make-up remover en goed poetsen kreeg ik de swatch er pas af. De houdbaarheid op de lippen is heel goed. Na een uurtje moest ik even in de spiegel kijken of het er niet gek uitzag. Ik was namelijk bang dat de binnenkant van mijn lippen was afgesleten en de randjes nog felgekleurd zouden zijn. Dat viel gelukkig mee! De lipstick heeft er tot de lunch (met koffie, thee en een tussendoortje) echt goed opgezeten. Daarna moest ik hem bijwerken. De dekking is dan ook uitstekend. Op de foto glanst de lipstick nog een beetje, maar hij droogt mat op. Ik vind daarom ook dat hij een droog gevoel geeft aan mijn lippen, dat vind ik helaas wel minder fijn. Misschien is dat wel iets waar ik aan moet wennen? De kleur vind ik wel echt heel gaaf, wat een knalkleur!

Etos lipstick review look cranberry pink

Conclusie

sterstersterster leegster leeg

Al met al ben ik best te spreken over de lippenstiften van Etos. Ik ben geen ervaren lipstickfan en vind daarom de mattere varianten wat minder comfortabel. De koraalkleurige lipstick was voor mij wel een miskoop. Maar ze hebben veel keus bij Etos en de houdbaarheid is echt heel goed. Wat mij betreft verdienen deze lippenstiften na deze ervaring ruim 3 van de 5 sterren.

Gebruik jij wel eens lippenstift van de Etos? Welke kleur is jouw favoriet?

P.s. Doe je al mee aan mijn winactie?

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube