Fake Bold Metals kwasten review

fake bold metals kwasten review

Al eerder kocht ik via e-Bay een setje met neppe real Techniques kwasten. (Deze vergeleek ik vervolgens ook met de echte kwasten in een battle tussen real techniques en e-bay dupes.) Later kocht ik ook een set met Fake Bold Metals kwasten; een dupe van de mooie metaalkleurige kwasten van real Tecniques dus. Benieuwd of deze kwasten de moeite waard zijn? Check dan mijn Fake Bold Metals kwasten review.

Fake Bold Metals kwasten review

De fake Bold Metals kwasten kocht ik via Ali Express (check hier mijn Ali Express shoplog) voor een luttele € 5,81. Overduidelijk een nep-prijsje dus, voor de echte set betaal je volgens mij iets van € 185 euro. Eerlijk is eerlijk, aan de stelen van de kwasten voel je duidelijk dat ze niet duur waren. Ik weet niet waar de echte Bold metals van gemaakt zijn, maar ik vermoed van metaal 😉 De stelen van de knock-off kwastenset zijn gemaakt van plastic, dat voel je meteen. Sommige kwasten voelen ook wat wobbley aan. Gelukkig hebben ze al meerdere wasbeurten prima overleefd. (Helaas heb ik voor het maken van de foto’s geen wasbeurt ingepland, excuus!) Verharen doen ze ook niet. Ze voelen allemaal ook heerlijk zacht aan.

fake bold metals kwasten review bovenaanzicht

In de set zitten vier gezichtskwasten en drie oogkwasten. Iedere soort kwasten heeft weer een eigen steelkleur. Hieronder zal ik ze even per kleur bespreken.

Grote gezichtskwasten

De grote gezichtskwasten hebben een geelgouden steel. De schuinafgesneden kwast gebruik ik vrij regelmatig voor het aanbrengen van bronzer. Hij ziet er ietwat ongelijkmatig uit, maar hij doet zijn werk echt prima en geeft geen vlekkerig resultaat.

De andere kwast heeft een gekke, driehoekige vorm. Eerlijk gezegd is dit de enige kwast die ik helemaal niet gebruik. Ik denk dat het een foundationkwast is, maar dat gebruik ik niet zo vaak en ik breng het als ik het wel gebruik liever met een andere kwast of met mijn handen aan.

fake bold metals kwasten review grote gezichtskwasten

Medium gezichtskwasten

De Medium kwasten hebben een rosekleurige steel. De blushkwast is weer wat onregelmatig qua haarlengte, maar toch merk je hier niets van. Dit is een fijne, lekkere fluffy blushkwast en hij brengt mijn blush mooi, regelmatig aan.

De platte kwast gebruik ik soms om te contouren. Deze is namelijk lekker stevig, waardoor je er vrij strakke lijnen mee kunt zetten. Omdat de haren wel zacht zijn, kun je er ook lekker mee buffen, als je een harde lijn juist wil uitvegen bijvoorbeeld.

fake bold metals kwasten review medium gezichtskwasten

Oogschaduw kwasten

De oogschaduwkwasten zijn zilverkleurig. Ik heb de schuinafgesneden kwast een hele tijd gebruikt voor het kleuren van mijn wenkbrauwen. Nu gebruik ik overigens een wat fijner penseeltje. Toch is dit schuinafgesneden kwastje nog steeds fijn om te gebruiken voor preciezie werk in een ooglook. Hij is wel iets te dik voor het zetten van een eyeliner.

De andere twee kwasten zijn blendingkwasten. De ene is wat steviger dan de andere. De stevige (links) vind ik fijn om te gebruiken wanneer mijn creasekleur wat vlekkerig is geworden. Door de stevige structuur kun je er namelijk makkelijk een hardere lijn mee uitvagen.

De grootste kwast (rechts op de foto) is meer fluffy. Deze gebruik ik niet zo vaak (daarom is hij nog zo mooi wit) omdat hij voor mijn ogen wat te groot is. Vind het formaat een beetje onhandig werken.

fake bold metals kwasten review oogschaduw kwasten

Conclusie

Voor € 5,81 kun je je aan deze set geen buil vallen. Ze zien er heel mooi uit op je make-up tafel. Op het eerste oog zie je echt niet dat ze van ordinair plastic zijn. Twee van de zeven kwasten gebruik ik amper maar de rest gebruik ik echt heel vaak. Net als de andere fakeset die ik via eBay kocht, ben ik ook over deze dupes erg te spreken. Een mooie aanvulling op mijn kwastenstash dus!

De neppe set kun je vinden op Ali Express (zoek even op bold metals bijvoorbeeld.) Wil je liever the real deal scoren? Kijk dan eens in de webshop van Beauty88.nl.

Heb jij wel eens nepkwasten gekocht? Bevielen ze jou wel of niet?

Deze post bevat affiliatelinks, zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube