Fortune Favours the Brave review

fortune favours the brave review

Al sinds het prachtige en veelzijdige Fortune Favours the Brave palette uitkwam, stond deze op mijn verlanglijst. Ik kon me niet meer inhouden en bestelde na maanden twijfelen dan eindelijk dit pareltje van Makeup Revolution. Benieuwd of het het wachten en het geld waard is? Check dan mijn Fortune Favours the Brave review.

Fortune Favours the Brave review

Verpakking

De meeste paletten van Makeup Revolution komen in zwarte doosjes. Het Fortune Favours the Brave palette heeft een gouden omhulsel met een mooi logo. De grote spiegel aan de binnenkant ontbreekt gelukkig ook niet, altijd handig!

fortune favours the brave review inhoud

Inhoud

Het palette bevat maar liefst 30 (!) verschillende oogschaduws. De pans zijn wel vrij klein, maar dat vind ik geen probleem, ik krijg zo’n oogschaduw palette toch nooit leeg 😉 Op het plastic inlegvelletje staan weer de namen van de oogschaduws. (Nog steeds jammer dat het niet in het palette gedrukt staat…) De inhoud is echt super veelzijdig. Matte oogschaduws in lichte en donkere kleuren, kleurtjes, nudes, metalic en shimmer finishes. Wauw! Verder zit er ook weer een dubbelzijdige kwast bij. De ene kant is een soort blendingkwast, de andere een meer platte kwast, maar die is weer heel stijf. Niet echt een topding wat mij betreft.

fortune favours the brave review inhoud 2

Swacthes

Goed, op naar de swatches!

fortune favours the brave review swatches rij 1
V.l.n.r. Glimmer, Buffy, Peachy, Hope, Fortune, Skylight, Transformer, Midnight Rainbow.

De lichte, matte kleuren hebben niet echt een toppigment. Jammer ook dat Peachy het niet zo goed doet, deze kleur sprak mij namelijk zo in de pan heel erg aan.

fortune favours the brave review swatches rij 2
V.l.n.r. Ice Cloud, Golden Coins, Cashmere, Tip Top, Yes Please, Green Machine, Smoothie.

Deze rij ziet er heel goed uit, alleen de matte Smoothie en Tip Top vallen wat tegen. Check Golden Coins! Prachtig!

fortune favours the brave review swatches rij 3
V.l.n.r. Caffeine Fix, Latte, Pink Diamond, Creme, Drama Queen, Lonely Planet, Blacqua.

Deze rij ziet er goed uit, ook de matte oogschaduws doen het goed voor een budgetmerk vind ik.

fortune favours the brave review swatches rij 4
V.l.n.r. Scott, New World, Favour, Sunset Hour, Super Gold, Winning, Brave, The Revolution.

En dan de laatste rij: de matte kleuren scoren weer iets minder dan de shiny ones, maar dat vind ik geen verrassing. (Als grootgebruiker van Makeup Revolution oogschaduws ben ik dit wel gewend.) Kijk die laatste kleur eens, The Revolution. Een antraciete kleur met een rode glans. Heel gaaf! Ook de metalic kleurtjes zijn echt prachtig.

Ooglook

Met dit palette kun je werkelijk alle kanten op. Ik koos voor een glamourlook omdat ik dat zo leuk vind om te doen en ik er niet zo vaak de gelegenheid voor heb. Ik gebruikte New World onder mijn wenkbrauwen en in mijn binnenste ooghoeken. (Wauwie, wat een shine! Op de foto komt het niet zo goed naar voren, maar hij glanst echt heel mooi.) De kleur Winning gebruikte ik in mijn arcadeboog, deze matte kleur heeft echt een intens pigment. Op mijn bewegend ooglid bracht ik Favour aan de buitenkant aan en Pink Diamond aan de binnenkant. Het geheel maakte ik af met een poging tot een winged eyeliner 😉

fortune favours the brave review ooglook

Conclusie

stersterstersterster leeg

Is dit palette zijn geld waard? Ik kan alleen maar volmondig JA roepen. Het is met stip het meest veelzijdige palette dat ik in mijn bezit heb. Hele verschillende kleuren, verschillende finishes; veelzijdiger kan het bijna niet! Daarbij is het pigment van de meeste kleuren echt geweldig en blenden de oogschaduws goed. De oogschaduw blijft ook nog eens de hele dag muurvast zitten zonder te creasen. (Ik gebruik wel altijd een basis.) Voor nog geen 15 euro is de prijs/kwaliteit echt dik in orde. Ik ben heel enthousiast en blij dat ik het mezelf toch gegund heb dit palette aan te schaffen.
De minpuntjes: het kwastje is weer mwoah… Maar goed, zelfs high-end merken doen vaak geen beter penseel bij hun paletten. Omdat ik streng ben, vind ik dat Fortune Favours the Brave nét geen vijf sterren verdient, dit omdat het kwastje niet geweldig is en sommige matte oogschaduws iets minder gepigmenteerd zijn. Maar een hele dikke vier van de vijf sterren verdient deze beauty zeker. Hier ga ik zeker nog veel plezier van hebben.

Heb jij al iets van Makeup Revolution in je make-up collectie? Ben je tevreden?

Bewaren

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube