Freedom Makeup review + opvallende look

Freedom makeup review

In de Boozyshop Mysterybag die ik laatst ontving bij mijn bestelling, kreeg ik verschillende freedom makeup producten. Vandaag laat ik in deze review twee vrij opvallende make-upjes zien, die ik normaal gesproken nooit zelf zou kopen. Uiteraard maakte ik ook een out-of-the box look. Kijk je mee?

Freedom Makeup review

In de mysterybag ontving ik een Freedom Pro Melts lipgloss in een zuurstokroze kleur met de naam Applause. Wauwie, wat een kleurtje he? Het doet bijna pijn aan je ogen! Ik kan deze kleur niet meer vinden in de webshop van Boozyshop en ook TAMbeauty heeft ‘m niet meer. (Er zijn wel nog een hoop andere kleuren te koop, check de linkjes.)

freedom makeup review pro melts lipgloss

Pro Melts Applause swatches

Tijd om dit zuurstokje even te swatchen!

freedom makeup review pro melts lipgloss swatch

Voor een lipgloss vind ik de dekking op mijn arm er veelbelovend uitzien. De kleur, tja… Je moet er van houden he?

freedom makeup review pro melts lipgloss lipswatch

Voor een goede beoordeling moet je de kleur ook even op de lippen zien natuurlijk. Zoals je ziet dekt de lipgloss vrij goed. De kleur is gewoon niet mijn ding, maar als je een keer de echte barbielook wil, dan moet je deze pro melt gloss zeker een kansje geven 😉 De formule vind ik wel fijn en hij blijft ook nog eens best goed zitten! Ik denk dat je meer kunt stellen dat dit product een combi is tussen een gloss en een liquid lipstick.

Freedom Pro Shade & Brighten Play Kit

Toen ik dit palette in de mysterybag ontdekte, was ik niet direct mega-enthousiast. De kleuren zijn niet echt my cup of thea. Ik dacht: wat moet ik hier mee? Toch besloot ik het palette aan een nadere inspectie te onderwerpen. Ik had het nu immers toch in mijn bezit. Bij Boozyshop kon ik dit palette niet vinden. TAMbeauty had ‘m nog wel, dit palette shop je hier voor slechts € 3,49.

freedom makeup review oogschaduw palette

Freedom Oogschaduw Swatches

Ik swatchte uiteraard weer zonder basis en gings slechts eenmaal met mijn vinger door iedere kleur. Dit was het resultaat:

freedom makeup review oogschaduw palette swatches

Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik best onder de indruk was van het pigment. Ik kreeg al iets meer zin om te gaan spelen met deze felle kleurtjes.

Freedom ooglook

Nou, met een palette met zulke felle kleuren kun je eigenlijk alleen maar een opvallende ooglook maken he? Ik creëerde deze festival/mermaid ooglook. In de arcadeboog gebruikte ik de meest linkerkleur. Deze heb ik naar boven toe geblend. Daarna bracht ik meer in het midden van de crease en in de buitenste ooghoek de felblauwe kleur aan. Op het bewegend ooglid gebruikte ik de lilakleur. Tot slot heb ik op de onderste wimperrand de donkerblauwe kleur gebruikt en de meest rechterkleur heb ik onder mijn wenkbrauwen gebruikt. De highlight in de binneste ooghoek komt van het Makeup Revolution Ultra Contour palette.Tadaaa!

freedom makeup review ooglook

Freedom Makeup conclusie

De lipgloss heeft een fijne formule, maar de kleur. Neeee, niet echt iets voor mij. Voor bij deze ooglook was de kleur ook echt way to much! De oogschaduw heeft mij wel positief verrast. Omdat de kleuren buiten mijn comfort zone lagen, was ik niet zo enthousiast over het palette. Nu ik er mee heb gespeeld, ben ik dat wel! Het pigment is echt heel goed, de oogschaduws zijn heel romig (bijna geen fallout!) en ze blenden prachtig uit. En dat voor maar een paar eurootjes. Een dergelijke look draag ik zelf niet op een ‘normale’ dag. Ik heb er daarom nu al zin in om deze look opnieuw te maken als ik van de zomer naar een festivalletje ga.

Wat vind jij van deze opvallende look? Ik ben benieuwd!

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube