Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 review

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review

Wie mij volgt op Instagram heeft het een hele tijd geleden al kunnen zien, ik kocht een prachtig oogschaduwpalette van Freedom met maar liefst 144 kleuren bij de Kruidvat. Vandaag ben ik er eindelijk aan toe om dit leuke palette uitgebreid te bespreken. Benieuwd of het wat is? Lees dan mijn Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 review.

Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 review

Bij de Kruidvat spotte ik dit enorme palette voor maar 10 euro. Dit kon ik als echte palette-horder natuurlijk niet laten liggen. Ik nam het palette snel mee naar huis, maar door de verhuizing en de aankomende baby bleef het palette een hele tijd onaangeroerd in een van de vele verhuisdozen liggen. Inmiddels zijn we lekker gesetteld in ons nieuwe paleisje en heb ik er al een heleboel looks mee gemaakt. Tijd dus om het palette hier te bespreken.

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review instagram post

Gek genoeg kan ik dit palette trouwens niet vinden op de website van Tambeauty.com. Er is wel een vergelijkbaar palette van zusje Makeup Revolution te koop (klik!), maar die heeft wel weer andere kleurtjes. Misschien dat dit palette later nog wel online verschijnt, net als toen met het Golden bar palette… Ik weet dus niet of je hem nu nog kunt kopen en zo ja waar.

De verpakking & de inhoud

Nou, over de verpakking kan ik kort zijn: het oog niet heel luxe. De verpakking is van plastic en hij opent ook niet heel makkelijk. Aan de binnenkant vind je een klein spiegeltje en twee sponge applicators.

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review inhoud

Op de achterkant tref je uiteraard de ingredienten aan. En je ziet dat je voor 10 euro maar liefst 116 gram oogschaduw krijgt. Wat een koopje he?

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review achterkant

Swatch time!

Het palette bevat 144 kleuren oogschaduw met verschillende finishes. Je begrijpt misschien wel dat ik ze niet allemaal heb geswatcht. Want, hallo! Ik heb nog een (klein beetje) een leven naast mijn blog 😉 Hieronder de swatches die ik wel heb gemaakt.

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatches licht

Lichte kleuren – sommigen zouden volgens mij ook geschikt zijn om als highlighter te gebruiken. Ik was vooral nieuwsgierig naar de matte kleurtjes in deze categorie, maar die doen het best goed vind ik!

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatches donker

Donkere kleuren – Ook hier niets te klagen over het pigment!

En hieronder nog wat swatches van verschillende kleurgroepen. Ook hier geldt: ik ben onder de indruk van het pigment!

freedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatchesfreedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatches bruin - Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 reviewfreedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatches groen - Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 reviewfreedom ultimate eyeshadow collection 2017 review swatches roze - Freedom Ultimate Eyeshadow Collection 2017 review

Ooglooks

Met zoveel kleurtjes kan ik natuurlijk niet weg komen met maar 1 ooglook, toch? Dus ik maakte er twee! Bij beide looks draag ik trouwens de Juicy Gossip lipstick van Etos.

freedom-ultimate-eyeshadow-collection-2017-review-look1

Hier werkte ik met wat veilige bruintinten en a pop of color in een turqoise tint bij mijn eyeliner.

freedom-ultimate-eyeshadow-collection-2017-review-look2

Bij deze look gebruikte ik paars/mauve-achtige kleuren in de arcadeboog en op het ooglid shimmery blauw en groen. Op de foto komt het niet zo goed naar voren vind ik, maar dat ligt vast aan mijn camera. (Het lijkt ook weer niet goed geblend op de een of andere manier…)

Conclusie

Ik vind dit een superleuk palette voor de prijs van een luttel tientje. Het pigment is echt verrassend goed en je hebt natuurlijk oneindig keus uit allerlei mooie kleurtjes. De oogschaduw blendt heel fijn. Een kleine kritische noot is dat de oogschaduw zo goed mengt, dat je wel snel het risico loopt om alles teveel door elkaar te blenden waardoor je ooglook een beetje teveel een en dezelfde kleur kan krijgen. Verder is het een palette dat niet echt handzaam is natuurlijk door het formaat. Met een basis blijft de oogschaduw prima een kantoordagje zitten. Al met al een leuke aanvulling dus op mijn verzameling.

Heb jij al eens oogschaduw van Freedom geprobeerd?

Save

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube