Freedom Ultimates Mattes review

freedom ultimate mattes review uitgelicht

Zoals je kon lezen in mijn favorieten van augustus artikel, kocht ik laatst het Ultimate Mattes palette van het budgetmerk Freedom. Deze heb ik nu al enige tijd in gebruik, dus hoog tijd voor een review! Lees je mee?

Freedom Ultimates Mattes review

Freedom is het zusje van – één van mijn favoriete budgetmerken – Makeup Revolution. Tegenwoordig zijn alle aanverwante merken te vinden op de website van TAMbeauty, het overkoepelende merk van deze budgettoppers. (Ik denk dat ik binnenkort eens een bestelling daar ga plaatsen… #nospon) Ik kocht dit palette voor 6 euro bij de Kruidvat, daar hebben ze zo nu en dan een paar van dit soort pareltjes in het assortiment. Je kunt ze ook online vinden bij Boozyshop of Makeupmusthaves, maar vaak betaal je dan wel wat meer.

Verpakking

Het oogschaduwpalette zit in een kartonnen verpakking, aan de achterkant kun je alvast zien wat voor een kleuren er in het palette zitten.

freedom ultimate mattes review achterkant verpakking

Het palette zelf is gemaakt van zwart glanzend plastic, net als die van haar zusje vaak zijn. Het ziet er wel mooi uit vind ik. Wel jammer dat je vrijwel direct vingers op de verpakking ziet. Daar is bijna niet tegenop te poetsen 😉

freedom ultimate mattes review voorkant

Inhoud

Als je het doosje openmaakt zie je een heerlijke, grote spiegel. Ik vind dat altijd heel fijn en gebruik de spiegels ook regelmatig als ik mijn make-up doe en even wat meer close-up naar mezelf wil kijken. Dit palette heeft geen applicator, maar dat mis ik ook totaal niet. Het zijn toch vaak ondingen.

freedom ultimate mattes review inhoud

Het palette bevat 32 kleuren oogschaduw. Ik vind dat de verscheidenheid van de kleuren hier beter is dan bij die van het Flawless Matte palette van Makeup Revlution. Al liggen sommige lichtere kleuren ook wel ietwat dicht bij elkaar. Toch heb ik bij dit palette geen moeite met onthouden welke kleur ik heb gepakt als ik een ooglook creëer, dat heb ik bij het palette van Makeup Revolution wel. De kleuren zijn allemaal vrij safe, er zitten niet echt gekke uitschieters tussen.

Swatches

Oké, swatch-time! Er zat trouwens nog een plastic velletje met oogschaduwnamen bij dit palette, maar die ben ik helaas verloren… Ik heb geswatcht zonder basis en altijd met maar één swipe.

freedom ultimate mattes review swatches rij 1

Rij 1 bevat vooral hele lichte kleuren die een beetje wegvallen op mijn huid. De drie witte kleuren lijken ook wel erg op elkaar. Toch vind ik het pigment voor lichtkleurige, matte oogschaduw in dit prijssegment niet tegenvallen.

freedom ultimate mattes review swatches rij 2

Rij 2; ik had hier wel ietsje meer van verwacht qua pigmentatie…

freedom ultimate mattes review swatches rij 3

Rij 3 ziet er al iets beter uit. Sommige oogschaduws zijn wel wat poederig.

freedom ultimate mattes review swatches rij 4

Rij 4 is duidelijk het best gepigmenteerd. Kijk die zwarte kleur! En de taupe-achtige kleur is ook echt heel mooi.

Ooglook

Ik gebruik in mijn dagelijkse make-up routine heel vaak de twee grijstinten linksonder (donker in de crease, licht op het ooglid). Hiermee kun je namelijk heel makkelijk een lichte oogmakeup maken die niet teveel opvalt. Een mooi knalkleurtje erbij op de lippen en je zit helemaal goed voor een dagje kantoor.

Voor deze review heb ik me even uitgeleefd met de bruine tinten en een lichte bruine smokey-eye gemaakt. Normaal zou ik wel een highliterkleur gebruiken onder de wenkbrauwen, maar aangezien deze review over matte oogschaduw gaat, heb ik dat even weggelaten. De oogschaduws blenden heel fijn en geven ondanks dat sommige kleurtjes wat poederig zijn geen fallout. Ik tik mijn kwasten wel altijd even af. Soms hebben de donkere kleuren de neiging iets vlekkerig over te komen, maar met de juiste blendingkwast krijg je dit prima onder controle.

freedom ultimate mattes review look

De lipstick die ik draag is trouwens de essence Matt Matt Matt in kleur 03, één van mijn favorieten van dit moment!

Conclusie

Ik vind dit palette heel fijn voor dagelijks gebruik. Je kunt er mooie naturelle ooglooks mee maken en in combinatie met wat shimmer of glitter kun je er ook hele mooie feestelijke looks mee maken. Dit palette gebruik ik bijna iedere dag wel, al is het alleen maar voor een matte kleur in mijn arcadeboog. De pigmentatie en de kleurvariatie vind ik ook net wat beter dan het gehypte palette van Makeup Revolution. Dus mocht je twijfelen tussen het Flawless matte en het Ultimate Mattes palette, die echt qua prijs en aantal kleuren heel vergelijkbaar zijn, dan zou ik de laatste aanraden.

Wat is jouw favoriete matte oogschaduw?

 Deze review bevat een affiliatelink, zie ook mijn disclaimer.

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube