Gastblog: Essence lipstick & lipgloss review

essence lipstick lipgloss review

Het is weer tijd voor een gastblog! Vandaag heb ik er eentje voor je in de aanbieding van Mieke van Mieksmind.nl. Zij reviewde twee lipproducten van essence; een lipstick en een lipgloss. Lees je mee?

Essence lipstick & lipgloss review

– Door Mieke

Zoals je weet was Astrid laatst bij een enorm leuk event van Catrice & Essence en maakten zij daar kennis met allerlei nieuwe producten van deze twee merken. Na het event mochten de deelnemers mooie items kiezen om te gaan testen. Vandaag laat ik je twee producten zien die ik van Astrid kreeg. Beide lijken erg op elkaar en ze zijn allebei ook matte dus ik ga ze vergelijken. Welke blijft beter zitten? Droogt het je lippen uit? Komt de kleur overeen met de kleur die je ziet? Wie weet zit er een nieuwe favoriet voor je bij!

essence lipstick lipgloss review swatches

Swatches: boven de lipstick en onder de matte lipgloss.

Essence 2 in 1 lipstick & liner

Zoals de naam al zegt is het een lipliner en lipstick in 1. De lipstick heeft een punt en dat gebruik je dan ook om je lippen te omlijnen. Wanneer je dat gedaan hebt kun je je lippen inkleuren. Het is een matte finish.

essence lipstick lipgloss review 2 in 1

Het aanbrengen gaat erg makkelijk. Door de punt kun je erg precies werken, dat is fijn. Hopelijk blijft de punt zo na veel gebruik, anders kun je het niet meer als een lipliner gebruiken! Je lippen voelen na het aanbrengen helemaal niet droog aan. De lipstick voelt prettig aan op de lippen. De kleur op je lippen komt overeen met de kleur die je op het 1e gezicht ziet. Hij geeft wel af met drinken maar een kop koffie of thee overleeft de lipstick. Na de maaltijd moet je je lippen wel even bijwerken. Het is echt een hele mooie kleur die je alledaags kunt gebruiken. Zeker leuk voor de herfst! De kleur blijft zeker 3-4 uur zitten. De lipstick bevat 1,5 gram kost €2,49 en de kleur heet: ’02 Make some noise’.

essence lipstick lipgloss review 2 in 1 lip swatch

Essence matt matt matt longlasting lipgloss

De naam zegt ook genoeg lijkt me? Tevens een matte finish. Het is geen lipstick maar een lipgloss die matt opdroogt. Dit product van Essence belooft:

– een longlasting finish
– geen uitdroging
– fluweel matte lippen
– een goede dekking

essence lipstick lipgloss review matte lipgloss

Zodra je de lipgloss opent komt er een sterk aanwezige vanille geur vrij. Maar dan ook echt te sterk, niet erg aangenaam. De lipgloss kun je prima aanbrengen met de applicator. Als deze wat smaller en kleiner was geweest kon je wat preciezer werken. Hij pakt op sommige delen van je lippen het product beter op dus je hebt niet egale lippen. Vooral als je velletjes hebt, zie je dit verschil goed. De kleur komt overeen zoals je hem in de lipgloss ziet. Het product belooft geen droge lippen en dat klopt. Sommige producten drogen vrijwel meteen matte op maar bij deze duurt het even. Hij geeft dan ook in het begin nog vrij veel af. Het blijft goed zitten maar je ziet wel verschil op den duur op je lippen. Het product bevat 5 ml, kost 2,39 en de kleur heet: ’03 Girl of today’.

essence lipstick lipgloss review matte lipgloss lip swatch

Eindoordeel

Mijn voorkeur gaat uit naar de 2 in 1 lipstick. Het enige nadeel daarvan is dat de punt op een gegeven moment plat wordt. Bij de andere lipgloss zijn er meer nadelen zoals de geur, de brede applicator en de opname van het product op de lippen. Ik zou de 2 in 1 lipstick dan ook zeker gaan scoren. Ze hebben verschillende kleuren maar deze kleur vind ik erg mooi. Vooral voor de prijs kun je hem niet laten liggen.

Welke van de twee heeft jou voorkeur? Zou jij deze kleur kiezen?

Mieke – Mieksmind.nl

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube