Golden Rose makeup review

golden rose makeup review

Nu ik een (piep)klein tijdje meedraai in het beautyblog wereldje krijg ik soms de kans om samen te werken met bedrijven. Zo kwam ik laatst in contact met de webshop Golden Rose. Deze online shop heeft een mooi assortiment make-up en nagellak. Ik kreeg drie producten opgestuurd ter review. Benieuwd hoe ik het heb ervaren? Lees dan verder!

Golden Rose makeup review

In de mail kreeg ik te horen dat ik een BB cream, een mascara en een oogschaduwpalette mocht reviewen. Ik werd enthousiast, ik dacht: dan kan ik mooi een complete look maken met deze producten. Ik wist nog niet welke kleuren en dergelijke ik zou ontvangen. Laten we alle producten die ik kreeg even nader bekijken en uitproberen.

BB Cream

De BB cream kreeg ik in tint 05 medium plus. Ik ben zelf vrij bleek (en ik word ook niet snel bruin helaas) en de BB cream is daarom niet bruikbaar voor mij. Ik heb hem wel even geprobeerd, want soms mixt een BB cream zo goed in je huid dat de kleur niet zoveel uitmaakt, maar deze is echt veel te donker. Ik kreeg daardoor een behoorlijk oempa-loempa effect. Jammer! Maar: neemt niet weg dat ik de BB cream wel opvallend lekker vond ruiken. Hij smeert ook goed uit en trekt snel in. Ik ga daarom een wat meer getinte vriendin blij maken met deze cream. De BB Cream kost € 9,95 en is verkrijgbaar in 6 tinten van 01 fair tot 06 dark.

golden rose makeup review bb cream

golden rose makeup review bb cream swatch
Op deze foto is duidelijk te zien dat de BB Cream voor mij veel te donker is en dan zijn mijn handen nog donkerder dan mijn gezicht…

Oogschaduwpalette

Toen ik het oogschaduwpalette zag, moest ik even slikken. Ik kreeg namelijk palette nummer 107 Neon line met, de naam zegt het al, neon kleuren. Zoals jullie wellicht weten, is oogschaduw mijn favoriete beautyproduct. Een neon-palette heb ik echter nog niet in mijn bezit. Ik dacht: hoe ga ik hier een mooie look mee creëren? Toevallig zag ik een paar dagen later een artikel op Zazazoo.nl waar Jolanda een festivallook maakte met een felgekleurd palette van de Etos. Ik besloot dus dat ik zoiets ook zou gaan maken. (Bedankt voor de inspiratie Jolanda!) De oogschaduwpalettes zijn verkrijgbaar in 10 varianten (niet allen even gewaagd als deze) en kosten € 12,95 per stuk.

golden rose makeup review oogschaduw
Op deze foto zie je de ingrediënten en de inhoud. In totaal krijg je 8 gram oogschaduw.

golden rose makeup review oogschaduw 2
Ook krijg je een dubbelzijdige applicator erbij.

Maar eerst maar even de oogschaduws swatchen:

golden rose makeup review oogschaduw swatches

De oogschaduws zijn allemaal mat. Met een paarse, gele, oranje, roze en groene oogschaduw kun je dus alle kanten op als je even outside the box wil gaan met je oogmake-up. Ik swatchte zonder basis en draaide mijn vinger slechts éénmaal rond in de pans. Ik vind de oogschaduws wel een beetje poederig. Voor matte tinten valt het pigment me echter niet tegen. Aan de slag dan maar!

Ooglook

Zoals ik zal zei, heb ik het idee voor de look gepikt van medeblogster Jolanda. Ook heb ik nog een paar Youtube tutorials gekeken waarin neonkleuren werden gebruikt, zoals deze van Shaaanxo.

golden rose makeup review look

Ik gebruikte mijn Essence I love colour intensifying eyeshaddow base. Daarna heb ik een wit oogpotloodje van Essence gebruikt voor op het bewegend ooglid. Mijn hele oog poederde ik af met een matte witte oogschaduw. Daarna heb ik in de crease een matte grijze oogschaduw gebruikt van het Flawless Matte palette van Makeup Revolution. De roze kleur ging over het hele bewegend ooglid. Daarna heb ik de paarse tint in de buitenste ooghoeken aangebracht en wat omhoog geblend in de crease. Met concealer heb ik de lijn wat strakker getrokken. In de binnenste ooghoek heb ik de middelste glitterkleur van het Bourjois Smoky stories palette gebruikt, een beetje glitter kon bij deze look niet ontbreken. Onder mijn wenkbrauwen heb ik de shiney crème-kleur van dit palette gebruikt. Helaas zie je de glitter op de foto niet echt terug. De lipstick die ik draag is de roze lipstick van Clinique die ik laatst kreeg bij het #echtepostiscool project.

Mascara

Mijn ooglook ziet er nog een beetje kaal uit he? Ik ontving natuurlijk ook nog een mascara van Golden Rose Shop, namelijk de Essential Mascara Intense Black Volume. Zo, een hele mond vol. Deze heb ik gebruikt om de look af te maken. De mascara komt in een simpele zwarte verpakking met roze metallic letters. Het borsteltje is van siliconen met hele fijne haartjes. Ik ben zelf meestal meer van de harige borstels, maar deze mascara heeft me blij verrast! De mascara kost normaal € 12,95 maar hij is nu in de aanbieding van € 9,95.

golden rose makeup review mascara

Siliconenborsteltjes vind ik niet fijn omdat er vaak veel product aan blijft plakken waardoor ik klontjes in mijn wimpers krijg. Bij deze mascara is dat niet het geval. Hij brengt subtiel aan, waardoor je prima meerdere laagjes op kunt doen en zo een hartstikke mooi effect krijgt. Mijn wimpers worden wat langer en separeren goed. (Dat vind ik altijd het allerbelangrijkste, ik haat het als mijn wimpers aan elkaar plakken!) Ook krijg ik vaak mascara niet mooi op mijn onderste wimpers. Met deze mascara lukte het perfect! Deze mascara vind ik dus echt top en hij maakt mijn look af. Ik heb uiteraard ook mijn favoriete geleyeliner van Maybelline gebruikt.

golden rose makeup review look final

golden rose makeup review look final 2

Zo, dit is ‘m geworden! Een feestelijke look, leuk voor een festival of feestje. (Al ben ik er die dag gewoon mee naar buiten gegaan terwijl ik niets te vieren had 😉 Ik dacht: ik heb niet voor niets een uur staan make-uppen!)Je ziet echt wel een goed verschil bij mijn wimpers zonder en met mascara he?

Conclusie

Even samengevat over de producten: jammer dat ik de BB Cream niet kon gebruiken voor deze look. Ik kan hier daarom niet echt een oprechte mening over geven. De oogschaduw is een leuke aanvulling op mijn veilig-gekleurde stash 🙂 Het pigment had wat mij betreft wel wat beter gekund, maar met een wit potlood eronder en een goede basis kun je er wel het gewenste effect mee creëren. Het kwastje is niet echt mijn ding. De kant met de haartjes is wat mij betreft onbruikbaar, het zijn namelijk een soort plastic haartjes. De spongeapplicator is wel fijn om kleur op het bewegend ooglid te plakken. De houdbaarheid is top. Na een warme zomerse dag zat de oogschaduw er nog perfect op, zonder te creasen. Het oogschaduwpalette heeft voor een complete look wel nog de hulp nodig van andere oogschaduws. De mascara is het product waar ik het meest enthousiast over ben. Mijn wimpers krijgen volume en separeren als een koning. Echt een toppertje. Oh enne, ik kon op de website niet vinden of de producten dierproefvrij waren, dus dat heb ik nog even nagevraagd; de make-up is volgens Golden Rose volledig dierproefvrij. Toch fijn om even te weten.

Kennen jullie de producten van Golden Rose Shop al?

* Deze blogpost bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen ter review, dit heeft verder geen invloed op mijn mening. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube