Hoe maak je make-up kwasten schoon?

Hoe maak je make-up kwasten schoon

Iedere beautyfanaat weet dat make-up kwasten niet zelfreinigend zijn (helaas…) En dat je je kwasten eigenlijk wel een paar keer per maand moet schoonmaken, liefst zelfs iedere week. Ik ben zelf niet zo braaf. Voor tussendoor gebruik ik een kwastenreiniger (op dit moment die van de Hema, maar binnenkort wil ik die van Etos eens gaan proberen.) Zo ongeveer één keer per maand krijgen mijn kwasten een uitgebreide schoonmaakbeurt. Maar hoe maak je make-up kwasten schoon? Ik laat je vandaag zien hoe ik dat doe.

Hoe maak je make-up kwasten schoon?

Zo, hierboven zie je mijn vieze kwasten. Je ziet overal poeder en kleur zitten. Tijd dus voor een uitgebreid wasbeurtje…

Stap 1 – kwast natmaken

Als eerste maak ik de kwastharen nat. Ik probeer de steel niet te nat te maken, want als er teveel water in het ijzeren deel van de steel blijft, kan dit ervoor zorgen dat de lijm van de haren oplost en dan gaat de kwast haren verliezen. Ik probeer daarom altijd alleen de kwastharen onder de waterstraal te houden.

Hoe maak je make-up kwasten schoon stap 1

Stap 2 – Babyshampoo

Vervolgens doe ik wat babyshampoo op mijn handpalm en laat ik de kwast er in ronddraaien. Als je een echt vieze kwast hebt dan heb je het meeste voldoening van deze stap. Je ziet het schuim dan echt een kleurtje krijgen. Als ik vind dat de shampoo nog herbruikbaar is, shampoo ik nog een kwast. Anders gebruik ik een nieuwe lading voor de volgende kwasten. Op dit moment gebruik ik neutral babyshampoo omdat ik die toevallig nog in de kast had staan. Er zijn ook mensen die afwasmiddel gebruiken of zelf een kwastenreiniger maken. (Hier een blogpost waarin je een recept voor kwastenreiniger vindt.)

Hoe maak je make-up kwasten schoon stap 2

Stap 3 – Spoelen maar!

Nu de kwast in de shampoo zit, is het tijd om de shampoo uit te spoelen. Uiteraard is het bijna onmogelijk om de steel nu niet nat te maken. Goed uitspoelen is namelijk wel van belang, anders smeer je straks nog restjes shampoo op je gezicht of je ogen. Dat lijkt me niet fijn.

Hoe maak je make-up kwasten schoon stap 3

Stap 4 – Overtollig water afdrogen

Na het uitspoelen, dep ik de kwast altijd even van top tot teen droog. Weer met de reden om het water zoveel mogelijk bij de lijm weg te houden.

Hoe maak je make-up kwasten schoon stap 4

Stap 5 – Laten drogen aan de lucht

Als al mijn kwasten (en dat zijn er nog al wat…) zijn gewassen, rol ik een hydrofiel luier op. Deze heb ik namelijk nog volop in voorraad vanuit de babytijd van mijn zoontje. Een handdoek kan natuurlijk ook. Dit rolletje gebruik ik als verhoging, ik wil mijn kwasten namelijk met de haren naar beneden laten drogen, weer om ervoor te zorgen dat de lijm niet oplost en de kwasten hun haren behouden.

Hoe maak je make-up kwasten schoon stap 5

Wat een heerlijk gezicht he? Al die schone kwasten. Ben altijd blij als dit klusje er weer op zit. Hoe vaak reinig jij je make-up kwasten?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube