I heart Chocolate palette review

i heart chocolate palette review

Toen ik laatst even los ging tijdens een online shoppingsessie bij TAMbeauty.com, kocht ik eindelijk het veelbesproken eerste chocolade palette van I Heart Makeup. Benieuwd of ik enthousiast ben? Lees dan mijn I heart Chocolate palette review…

I heart Chocolate palette review

Het I Heart Chocolate palette was het eerste chocolade palette van I Heart Makeup. Het palette is een dupe van het Chocolate Bar palette van Too Faced. Deze keer geen exacte kopie zoals bij het Light and Shade palette, maar het mag wel duidelijk zijn dat TAMbeauty zich heeft laten inspireren door Too Faced 😉

i heart chocolate palette review dupe too faced

i heart chocolate palette review palette

Boven het palette van Too Faced en onder het palette van I Heart Chocolate palette. Het palette van Too Faced kost $ 49 en de dupe van I Heart Makeup kost minder dan 10 euro en is te koop bij o.a. Kruidvat, Tambeauty.com, Boozyshop, Make-Up Musthaves en Beauty88.

I Heart Chocolate palette verpakking

De verpakking is uiteraard hetzelfde als alle andere palettes in deze range, een plastic smeltende chocladereep, jummie… Het oogt een tikkeltje tacky en goedkoop, maar ik vind ze stiekem wel leuk. Daarbij zijn ze lekker stevig en daarom ook prima mee te nemen op reis. Met een dergelijk palette kun je veel verschillende looks maken, dus als je een weekje weg gaat, volstaat 1 palette prima voor de hele trip.

i heart chocolate palette review verpakking

I heart Chocolate palette swatches

Het palette bevat 16 kleuren met verschillende finishes. De oogschaduws hebben uiteraard ook namen gekregen. Deze zijn te zien via het plastic inlegvelletje.

i heart chocolate palette review namen

Hieronder de swatches! Ik heb zonder basis geswatcht en ben slechts een enkele keer met mijn vinger over de oogschaduw gegaan.

i heart chocolate palette review swatches 1

You Need Love – Piece Me Together – One More Piece – Love Torn – Stolen Chocolate – Thank Friday – More ! – Pleasure Girl

Ik zag pas bij het schrijven van de review dat de eerste kleur niet op de foto is gekomen, excuus! Dat komt trouwens omdat hij op mijn huid bijna niet te zien was omdat deze zo dicht bij mijn eigen huidskleur ligt. One More Piece en More! vind ik echt prachtig. Thank Friday is de perfecte kleur voor in de arcadeboog. Mooi pigment toch?

i heart chocolate palette review swatches 2

Meet Chocolate – Unforgivable – Love Divine – Smooth Criminal – Chocolate Love – You need More – What A Way to Go – Endorphins Ready

Ik ben echt onder de indruk van het pigment. De kleur What A Way to Go roept me… Die heb ik dus ook gebruikt in de onderstaande ooglook.

I heart Chocolate palette ooglook

Voor deze look gebruikte ik Thank Friday als transitiekleur in de arcadeboog. Vervolgens gaf ik meer diepte in de arcadeboog door Pleasure Girl te gebruiken. Op mijn bewegend ooglid bracht ik More! aan. De buitenste ooghoeken heb ik verfraaid met de gave kleur What A Way to Go. In het midden bracht ik voor wat extra sparkles Endorphins Ready aan, net als in de binnenste ooghoeken.

i heart chocolate palette review ooglook

Dit is trouwens voor het eerst dat ik zo’n close-up foto van mijn ogen durf te plaatsen. Dus wees niet te hard voor me 😉

Conclusie

Ik had wel al verwacht dat ik tevreden zou zijn over dit palette. De andere choco paletten van I Heart Makeup zijn mij al uitstekend bevallen. (Eigenlijk wil ik ze gewoon allemaal!) Ik was wel een beetje bang dat de warme kleuren niet echt mijn ding zouden zijn. Meestal kies ik voor kleuren met een koelere ondertoon. Toch hebben de kleuren mij heel aangenaam verrast. Kennelijk kan ik ook prima warme kleuren dragen. Daarbij blenden de oogschaduws echt als een koning. Wederom een toppertje van dupe-queen I Heart Makeup, een veelzijdig palette met goede kwaliteit voor een zachte prijs.

Heb jij een echte chocolade palette? Of ben je ook gezwicht voor een dupe?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube