I Heart Makeup Chocolate Love review

I Heart Makeup Chocolate love review - I Heart Makeup Chocolate Love review

Zoals je laatst kon zien in mijn I Heart Makeup shoplog, kocht ik het prachtige felroze Chocolate Love palette voor een prikkie bij de Trekpleister. Ben je benieuwd of het de moeite waard is dit palette aan te schaffen? Lees dan mijn I Heart Makeup Chocolate love review.

I Heart Makeup Chocolate love review

Ik ben dol op de chocolade paletten van I Heart Makeup. Ik heb er inmiddels al vier in mijn bezit waaronder het Naked Chocolate palette en het Salted Caramel palette. (Klik op de links om naar de reviews te gaan.) En het zou me niet verbazen als er in de loop van de tijd nog meer paletten bijkomen. Deze chocolade snoepjes zijn vaak dupes van de Too Faced chocolate bars. Nu begreep ik van YouTuber ShanShortCakeBeauty dat dit palette een dupe is van het Bon Bon palette.

De inhoud

Als je de achterkant van de verpakking bekijkt, zie je dat je 22 gram oogschaduw krijgt, verdeeld over 16 kleuren. Voor een prijs van slechts €7,99 die ik betaalde bij de Trekpleister is dit natuurlijk een koopje! Normaal betaal je trouwens rond de €10 euro voor deze paletten. Je koopt ze onder andere online bij de Kruidvat (vaak is de voorraad beperkt…), bij Tambeauty (hier hebben ze ze echt allemaal), bij Boozyshop of bij beauty88.nl.

i heart makeup chocolate love review verpakking

Als je het doosje opent, zie je natuurlijk weer het plastic velletje met de oogschaduwnamen. Als beautyblogger vind ik het altijd leuk dat de oogschaduws namen hebben. Handig bij het omschrijven van ooglooks en de swatches natuurlijk.

I Heart Makeup Chocolate love review oogschaduwnamen

Verder heeft het palette, net als de andere chocolade paletten, een prachtige grote spiegel en een dubbelzijdige sponge applicator. (Hier heb je verder vrij weinig aan vind ik, maar het is wel leuk dat deze ook felroze is, net als de verpakking.) Het palette bevat zes matte kleuren en tien shimmers.

I Heart Makeup Chocolate love review inhoud

Ik word persoonlijk wel blij als ik naar deze kleuren kijk. De lichtere bruine kleuren zijn vaak heel fijn om mee te blenden in de arcadeboog, de shimmers zijn feestelijk voor op het ooglid. En de felroze en paarse kleur geeft het palette een leuk, speels effect. Wederom dus een veelzijdig choco palette zo op het eerste oog.

Swatches

Laten we naar de swacthes kijken! Zoals altijd swatchte ik zonder basis en met één keer ronddraaien per pan.

I Heart Makeup Chocolate love review swatches rij 1
Love – Treat – Chip – Whipped – Heart

Treat valt een beetje weg op mijn huid, maar dat komt omdat de kleur dichtbij mijn eigen teint ligt. Het is daarmee wel een perfecte kleur om te gebruiken in de arcadeboog. De matte kleuren zijn een tikje poederig.

I Heart Makeup Chocolate love review swatches rij 2
Filling – Sweet – Pink – Candy – Melts – Smooth

Oeh die zilverachtige shimmer van Sweet vind ik erg mooi! Ook de koele kleur Filling ligt wel in mijn straatje. Candy valt in dit rijtje een beetje tegen.

I Heart Makeup Chocolate love review swatches rij 3
Premium – Ganache – Choc – Perfect – Flavour

De gouden en de paarse kleur springen er hier natuurlijk direct uit!

De matte kleuren doen het wat minder dan de shimmers, maar al met al prima swatches. Niet beter of slechter dan ik ben gewend van de choco reeks tot nu toe.

Ooglook

Natuurlijk heb ik ook weer een ooglook gemaakt. De kleuren Perfect en Sweet riepen heel hard mijn naam! Ik ging dus voor een smokey look met de donkere paarse kleur met lekker veel zilveren shimmer. Ik heb hiervoor wel beide oogschaduws nat aangebracht, zoals ik laatst al als tip gaf in de review van de Etos fixingspray 😉 In de arcadeboog werkte ik met de koelere matte kleur Filling. Ik gebruikte ook de essence I love Colour intensifying oogschaduwbasis.

i heart makeup chocolate love review ooglook

Conclusie

Tja, ik kan niet meer dan opnieuw tevreden zijn met de prijs/kwaliteit van het Chocolate Love palette. De oogschaduws blenden mooi, de matte kleuren zijn mooi op te bouwen en de shimmers zijn prachtig. Zeker als je ze dus wat meer intens maakt met een fixing spray. Als ik een iniminiepuntje van kritiek mag geven, dan mis ik een shimmer witte kleur. Deze zou fijn zijn voor in de ooghoek of voor onder de wenkbrauwen.

Heb jij al eens een palette van I Heart Makeup geprobeerd? Welke is jouw favoriet?

Deze post bevat ook een aantal affiliatelinks, zie hiervoor mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube