I Heart Makeup Salted Caramel review

I Heart Makeup Salted Caramel review

Toen ik laatst bij het Kruidvat ging shoppen, nam ik naast het Naked Chocolate palette (klik hier voor de review!) ook het Salted Caramel palette van I Heart Makeup mee. De naam alleen al, deed me als ware chocolade- en caramelliefhebber het water in de mond lopen. Daarnaast zijn deze paletten natuurlijk veelbesproken in het land der beautybloggers, dus ik moest en zou… Nou, hierbij mijn I Heart Makeup Salted Caramel review.

I Heart Makeup Salted Caramel review

De verpakking

De verpakking is net als de andere paletten uit deze serie van plastic. Misschien een tikkeltje tacky en goedkoop, maar ik kan het wel waarderen. Een stuk smeltende chocolade, precies hetgeen waar mijn chocohartje blij van wordt.

I Heart Makeup Salted Caramel review verpakking

De inhoud

Snel het doosje openmaken! De grote spiegel vind ik een plus! Het kwastje dat erbij zit, ja leuk… Maar ik heb inmiddels veel fijnere kwasten om mee te werken. Maar… Nu even naar de oogschaduws. Wat een mooie kleurtjes! Shimmers, highliters en matte kleurtjes, veelal in het warme segment, iets wat ik in mijn stash nog niet zoveel heb. Uiteraard is er weer het beroemde plastic velletje met de oogschaduwnamen. Ik zal maar niet weer gaan ‘zeuren’ dat de namen niet onder de pans staan afgedrukt, dan moet ik mijn koopjesjagermentaliteit maar eens aan de kant zetten en een duurder palette aanschaffen! Ik bewaar braaf het plasticje. De namen zoals choc, fudge en caramel zijn wederom smakelijk en toepasbaar op het thema van dit palette.

I Heart Makeup Salted Caramel review namen

I Heart Makeup Salted Caramel review oogschaduw

Swatches

Oh… My… God… Serieus, deze swatches zijn heel veelbelovend. Uiteraard heb ik weer geswatcht zonder oogschaduwbasis en heb ik slechts éénmaal mijn vinger door de pan laten draaien.

I Heart Makeup Salted Caramel review swatches 1
V.l.n.r. Delicious, Tempt, Heavenly, Drizzle, Enjoy
Wauw! Kijk eens wat een pigment bij de donkerdere kleuren!

I Heart Makeup Salted Caramel review swatches 2
V.l.n.r. Choc, Cake, Perfect, Crunch, Sweet, Fudge

I Heart Makeup Salted Caramel review swatches 3
V.l.n.r. Salted, Candy, Caramel, Spoon, Yum!

Ooglook

Mijn favoriete combinatie van dit palette is de kleur Sweet in mijn arcadeboog, de kleur Spoon en Yum! op mijn oogleden en Delicious onder mijn wenkbrauwen. Dit zorg voor een hele frisse, peachy ooglook waardoor mijn ogen blauwer lijken.

I Heart Makeup Salted Caramel review ooglook

Conclusie

stersterstersterster leeg

Ik heb wel even moeten stoeien met dit palette omdat ik meer gewend ben met koelere kleurtjes te werken. Voor de everyday look kan ik goed uit de voeten met Heavenly, Candy, Delicious en Yum! En de wat warmere oranje-achtige tinten zoals ik voor mijn ooglook van hierboven gebruikte zijn ook heel fijn. Maar als ik wat meer out-of-the-box wil gaan, vind ik het toch moeilijk. Maar… Dit neemt niet weg dat dit palette superveelzijdig is en een hele fijne prijs/kwaliteitverhouding heeft. De oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd en ze blenden weer like a dream. Ja, ik kan daarom niet klagen. Ik pak het palette nog wat minder vaak dan de Naked Chocolate variant, omdat ik een aantal kleuren kleurtjes van het caramel palette nog lastig te combineren vind (zoals de blauwe en groenachtige kleuren). Maar alles samengevat vind ik het echt weer een hele fijne aanvulling van mijn oogschaduwstash. Daarom krijgt het Salted Caramel palette vier van de vijf IkhouvanBeauty sterren van mij.

Heb jij al een chocolade palette in je stash? Wat is jouw favoriet?

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube