Iva Natura face mask review

iva natura face mask review

Van Way2natural mocht ik laatst wat producten uitkiezen om te bespreken op IkhouvanBeauty. Naast de Cleansing Foam (klik op de link voor mijn review) koos ik voor het zwarte Iva Natura face mask. Ben je benieuwd of het de moeite waard is? Lees dan snel verder!

Iva Natura face mask review

Ik vind die zwarte maskers er altijd heel intrigerend uitzien. Dus besloot ik er eentje uit te proberen nu ik de kans had. Dit masker bevat Kleefkruid extract en kost €18,49. Je krijgt hiervoor 250 ml product. Ik ontving overigens een potje van 50 ml, deze wordt op dit moment nog niet verkocht, maar zal straks € 6,95 gaan kosten.

iva natura face mask review open

Zoals je ziet heeft de verpakking wel een beetje een biologische/ecologische uitstraling, vind je niet? En: hoe spannend ziet de inhoud er wel niet uit! Lekkere zwarte derrie 🙂

Hieronder zie je welke ingrediënten er in het masker zitten:

iva natura face mask review ingredienten

Er zit dus wel alcohol in het masker. Mocht je huid daar niet tegen kunnen, dan kun je dit maskertje beter op de plank laten staan! Maar daarentegen zitten er geen parabenen en siliconen en dergelijke in het product.

En nog even een quote van de website van Way2natural over het ingrediënt kleefkruid:

Kleefkruid wordt in de traditionele kruidengeneeskunde of fytotherapie voorgeschreven bij allerlei huidaandoeningen zoals eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Het is rijk aan ascorbinezuur, vitamine C en saponinen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het gezicht.

Iva Natura face mask in gebruik

Volgens de verpakking kun je het masker 2 keer per week gebruiken. Je smeert het masker op je gezicht en hals en laat het 5 minuten intrekken. (Je kunt het overigens ook voor je handen gebruiken! Dit heb ik nog niet gedaan maar ga ik zeker binnenkort even uitproberen.) Zo ziet het masker eruit als je het uitsmeert. Het is een hele luchtige substantie. Er zit verder niet echt een hele doordringende geur aan.

iva natura face mask review hand swatch

Het masker is er niet eentje die keihard opdroogt. Ook kun je het masker niet van je gezicht af trekken. (Dit wil ik ook nog steeds een keertje proberen, maar ik durf steeds niet omdat ik bang ben dat het pijn doet!) Het masker voelt heel zacht en een beetje vettig aan. Je moet flink spoelen om alles eraf te krijgen! Ik gebruik dit masker graag als ik in bad zit en spoel het daarna onder de douche af.

iva natura face mask review maskerfoto

Uiteraard mag de maskerfoto niet ontbreken. Sorry als je nu erg geschrokken bent 😉

Iva Natura face mask conclusie

Bij het gebruik van het Iva Natura face mask heb ik echt het idee dat mijn huid gevoed wordt. Mijn huid voelt na gebruik heel zacht aan. Het afspoelen is wel een klusje, maar dan heb je ook wat! Ik ben dus tevreden! Wel vind ik het masker een beetje prijzig… Je krijgt wel een redelijke pot en veel van de ingrediënten zijn biologisch en natuurlijk. Dat voelt dan wel weer goed. Eerder dacht ik dat het potje van 50 ml € 18,49 kostte, maar dat blijkt achteraf dus niet zo te zijn! Daarom kom ik terug op mijn opmerking dat ik het masker een beetje prijzig vind. Ik vind het nu qua prijs juist reuze meevallen, zeker als je kijkt naar de ingrediëntenlijst.

Je kunt de Ivan Natura producten online kopen bij verschillende webshops, klik hier voor een lijst.

Kende jij het merk Iva Natura al?

P.s. Doe je al mee aan mijn winactie? Ik geef een enorm beautypakket weg! Je kunt nog meedoen tot en met 1 mei 2017!

IkhouvanBeauty bestaat (ruim) 1 jaar + Winactie

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube