Iva Natura makeup cleansing foam review

Iva Natura makeup cleansing foam review

Een tijdje terug werd ik benaderd door het bedrijf Way 2 Natural met de vraag of ik het leuk vond om wat producten van Iva Natura uit te proberen. Iva Natura is een van oorsprong Turks bedrijf dat zich bezig houdt met biologische verzorgingsproducten. Uiteraard was ik geïnteresseerd! Vandaag laat ik je de Iva Natura makeup cleansing foam zien in deze review.

Iva Natura makeup cleansing foam review

De makeup cleansing foam van Iva Natura bevat biologische zoethoutwortel extract uit Konya. Zoethout heeft volgens de website een antibacteriële en ontstekingsremmende werking, functioneert als antioxidant en remt het optreden van Melanine. (Het stofje in je huid dat pigmentvlekken veroorzaakt.) Voor € 12,95 krijg je 100 ml product.

Iva Natura makeup cleansing foam review verpakking

Voor wie het graag wil weten, hieronder de complete lijst met ingrediënten:

Iva Natura makeup cleansing foam review ingredienten

Fijn om te lezen dat er geen parabenen, sls, sles en siliconen in het product zitten!

Als je op het pompje drukt, komt er een mooi dotje schuim uit de flacon. De geur is een beetje neutraal, er zit duidelijk geen parfum in het product. Op de gebruiksaanwijzing zag ik dat je het product op je gezicht en hals moet aanbrengen en dat je contact met de ogen hoort te vermijden. Ik vond het schuim er een beetje uitzien alsof je het met water moest afwassen, maar dat stond niet zo in de gebruiksaanwijzing. Voor de zekerheid heb ik het nog even nagevraagd bij de contactpersoon. En inderdaad, dit is een schuim dat je het beste met water eraf kunt wassen. Bij mij staat de flacon dus in de douche.

Iva Natura makeup cleansing foam review schuim

Conclusie

Het werkt goed; met slechts een enkel pompje reinig je met gemak je gezicht. Ook oog-make-up spoel je er zo goed af. Ik vind het fijn dat ik dit onder de douche kan gebruiken, aangezien ik tegenwoordig vaak ’s avonds douche omdat ik in de ochtend gelijk in de weer moet met twee kleine kids. Mijn gezicht reinigen en make-up verwijderen onder de douche betekent dat ik kan multi-tasken en daar ben ik een grote fan van! Jammer dat het product niet heel lekker ruikt, maar wel beter voor de gevoelige huid in je gezicht dat er geen parfum in zit. Ik vind het product niet onwijs duur, aangezien je een cleanser krijgt zonder vervelende stoffen en met een hoop biologische producten. De flacon werkt heel fijn en hygienisch, ook niet onbelangrijk!

De producten van Iva Natura zijn in verschillende online winkels te krijgen. Een complete lijst vind je hier.

Heb jij al eens wat van dit merk geprobeerd? Was je tevreden?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube