Juni no buy maand

juni no buy policy

Zo, IkhouvanBeauty.nl bestaat alweer ruim twee maanden. Superleuk natuurlijk, de tijd vliegt en ik heb nog megaveel inspiratie voor allerlei leuke artikelen. Maarrrr… Toen ik laatst mijn uitgaven analyseerde, moest ik schoorvoetend toegeven dat er de afgelopen tijd best wat geld is verdwenen in de (bodemloze) beautyblog-put. Tijd dus voor een No buy policy; juni is bij deze officieel gedoopt tot no buy maand.

No buy policy

Wat houdt een no buy policy nou eigenlijk in? Voor mij betekent het dat ik de hele maand juni zoals gewoonlijk artikelen plaats, zonder dat ik daarvoor nieuwe spullen aanschaf. Dit betekent dat je nog steeds reviews kunt verwachten, maar alleen van spullen die ik op dit moment al in mijn bezit heb. Verder heb ik ook wat andere artikelen in de planning staan. Leuk voor de afwisseling en het prikkelt bij mij de creativiteit voor het maken van een meer veelzijdige blog. Daarnaast kan ik mooi wat geld opzij leggen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een betere camera. Uiteraard zal ik halverwege de maand even een update plaatsen hoe het gaat.

Hoeveel kost een beautyblog?

Eigenlijk had ik in eerste instantie niet zoveel zin om dit uit te rekenen, aangezien dat een beetje confronterend kan zijn. Maar ach! Een no buy policy stel je niet voor niks in en ik dacht: ik geef even een kijkje in de keuken (en portemonnee) van een beginnende beautyblogger. Want het is echt niet zo dat je meteen cash verdient of bergen met gratis spullen krijgt.

Wat heb ik de afgelopen tijd uitgegeven:

  • Hostingpakket: € 9,68 per maand x 3 = € 29,04.
    Ik zit trouwens bij Transip en ben daar heel erg tevreden over. Er zijn goedkopere partijen, maar ik weet niet of je daar dezelfde service krijgt. Wat ik vooral heel handig vind, is dat je bij Transip niet zelf WordPress hoef te downloaden en te installeren, dit doe je via het Transip dashboard met slechts één druk op de knop. Verder reageren ze supergoed op vragen via het supportsysteem. Vaak heb ik binnen een half uurtje al een reactie. (Ik word niet gesponsord door Transip hoor, ben gewoon heel blij met hun service.)
  • Ik heb redelijk veel (oké, best heel veel…) geshopt voor mijn blog, ik heb alles bij elkaar opgeteld, van make-up spulletjes tot attributen voor het maken van foto’s en mijn winactie. In totaal heb ik de afgelopen tijd ruim € 215,00 uitgegeven.

Wat heb ik de afgelopen tijd verdiend:
Daar kan ik heel kort over zijn, ik heb helemaal geen geld verdiend! Wel heb ik twee producten toegestuurd gekregen van bedrijven om te reviewen, dus dat is hartstikke mooi meegenomen.

Heb jij wel eens een no buy policy ingesteld? En hoe ging dit je af?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube