Kat von D Metal Matte palette review

Kat von D Metal Matte palette review

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik recentelijk het Metal Matte palette van Kat vond D scoorde bij Sephora.com. Ik had dit prachtige limited edition palette al enige tijd op het oog, vele Youtube filmpjes gekeken van andere beautyvloggers die de €60 hadden neergeteld voor dit palette en kon me toen niet meer inhouden. Deze MOEST ik hebben. Nu ik het palette enige tijd in gebruik heb, is het tijd voor mijn Kat von D Metal Matte palette review.

Kat von D Metal Matte palette review

Allereerst wil ik even stil staan bij de verpakking. Die is namelijk supermooi! Helemaal in de alternatieve stijl van Kat, zwart met zilveren letters. Het allergaafste vind ik dat de naam van het palette bestaat uit een zogenaamde ambigram, ontworpen door kunstenares miss vond D her self. Dit betekent dat je het woord Metal ziet als je het palette van de ene kant bekijkt en wanneer je het palette omdraait, verschijnt het woord Matte. Awesome toch??

Kat von D Metal Matte palette review ambigram

Het Ambigram. Door mijn gelige plafondlamp lijken de letters goud, ze zijn zilver!

Verder is het palette echt HUGE! Maar dan ook écht! Je krijgt namelijk in totaal 37,4 gram oogschaduw (1,7 gram per pan.) Hij past zelfs niet in mijn make-up lade, waardoor hij pronkt op mijn make-up kastje. Niet erg, ik gebruik het palette graag. Ehm, het mag al duidelijk zijn dat ik freaking enthousiast ben over dit palette, het heeft me niet teleurgesteld. (Spoiler, sorry…)

Kat von D Metal Matte palette review achterkant

Op de achterkant vind je de namen en meer informatie over de oogschaduws.

Tot slot nog even deze info: de make-up van Kat von D is 100% dierproefvrij en zelfs vegan. (Ik geloof dat alleen de oogschaduw Twinkle niet vegan is omdat het een bepaald dierlijk stofje bevat…) Op de doos – die om het palette heen zat – staan ook nog alle ingrediënten per oogschaduw, maar ik vond het net wat te ver gaan dat allemaal over te typen 🙂

De inhoud

In totaal bevat het palette 13 matte oogschaduws (de rechthoekjes) en 9 metallic oogschaduws (de rondjes). Ook zit er een enorme spiegel in het palette. De applicator ontbreekt. Dat had ik in dit geval (en voor deze prijs, laten we wel wezen!) eigenlijk wel echt tof gevonden als er een goede, bruikbare make-up kwast bij had gezeten, maar helaas…

Waarom ik direct enthousiast werd van dit palette, dat is echt de kleurschakering. Er zitten hele bruikbare kleuren in voor dagelijks gebruik (rechts) maar ook wat felle en minder toegankelijke kleuren (links) voor als je eens gek wil doen. En! Super, de namen staan onder de kleuren in het palette, yes!

Kat von D Metal Matte palette review inhoud

Swatches

Hieronder de swatches, ik heb het even opgedeeld in drie gedeeltes. Ik heb geswatcht met mijn vinger (één keer heen en weer of rondgedraaid) en heb geen basis gebruikt.

Kat von D Metal Matte palette review swatches pans 1

Kat von D Metal Matte palette review swatches arm 1

Linen – Jet – Velour – Stone – Nebula – Watt – Ignite

Linen en Stone vallen in dit rijtje een beetje tegen. En als ik heeeeel eerlijk ben, heb ik in veel van mijn Makeup Revolution palettes ook betere zwarte, matte oogschaduws gezien. (In ieder geval bij het swatchen…) De metallic oogschaduws zijn echt heel mooi en ik vind Velour ook echt prachtig!

Kat von D Metal Matte palette review swatches pans 2

Kat von D Metal Matte palette review swatches arm 2

Moss – Ribbon – Silk – Fringe – Feather – Tinsel – Glitz – Twinkle

Fringe en Feather voelen wat poederiger aan dan de rest, maar verder stelt het pigment me zeker niet teleur! Over de drie mettalics hoef ik niks te zeggen toch? Die glinsteren voor zich 🙂

Kat von D Metal Matte palette review swatches pans 3

Kat von D Metal Matte palette review swatches arm 3

 Oak – Suede – Bone – Velvet – Volt – Synergy – Flash

Suede valt weg op mijn arm, maar dat komt omdat de kleur gewoon erg dicht bij mijn eigen huidskleur ligt. Qua pigmentatie doet Bone het beter dan Linen vind ik. (Eigenlijk ook wel gek/jammer dat Linen en Bone beiden in dit palette zitten, ik had liever een andere kleur gezien in de plaats van Linen…) Velvet heeft echt een geweldig pigment! En de metallics zijn gewoon allemaal tha bomb.

Ooglooks

Ik vond dat ik bij dit eerste high-end product op mijn blog (en ook het allereerste high end product dat ik ooit heb gekocht overigens…) niet weg kon komen met maar één ooglook, dus heb ik er twee voor jullie gemaakt.

Kat von D Metal Matte palette review ooglook 1

Dit is de allereerste look die ik maakte. Ik heb me laten inspireren door mijn groenen blazer. Ik heb onder andere Watt, Ignite, Bone en Moss gebruikt. De look is niet helemaal netjes geblend in de crease zag ik later op de foto, maar ik moest nog even wennen aan de textuur en dergelijke. Hoe mooi is die mettalic shine op het ooglid??

Kat von D Metal Matte palette review ooglook 2

Dit is een meer draagbare look die ik later bedacht. Hier ben ik tot nu toe het meest enthousiast over. Ik gebruikte onder andere fringe, silke, glitz en twinkle. Als mooi detail gebruikte ik een donkerblauw oogpotlood op mijn waterlijn. Mijn ogen lijken gelijk een stuk blauwer he?

Conclusie

Het mag al duidelijk zijn dat ik echt superenthousiast ben. Wat ik echt geweldig vind aan dit Kat von D palette: de verscheidenheid aan kleuren, de fantastische metallic oogschaduw (de innerlijke ekster in mij is echt helemaal verzadigd) en de houdbaarheid. Vooral op de laatste twee punten heeft dit palette zijn kwaliteit als high end product voor mij bewezen. Daarmee is voor mij de hoge prijs ook gerechtvaardigd. (En ben ik ook bang dat deze aankoop naar meer luxe oogschaduw smaakt…) Wanneer ik de oogschaduw heb gebruikt (met mijn budget primer van essence) zit het er ’s avonds echt nog precies zo op als dat ik het in de ochtend aanbracht. Verder blenden alle kleuren ontzettend goed. Ook de kleuren die wat minder gepigmenteerd bleken bij de swatches hebben mij nog niet teleurgesteld, het is goed op te bouwen.

Twee kleine puntjes van kritiek, want als je zoveel neerlegt voor oogschaduw mag je ook kritisch zijn vind ik 😉 Een supergoed penseel had dit palette wel écht 110% fantastisch gemaakt. (Dus niet zo’n lullige sponge applicator, maar een double ended kwast met een blending gedeelte en een platte oogschaduwkwast voor het bewegend ooglid.) Verder vind ik Linen en Bone wel errug veel op elkaar lijken. In plaats van Linen had ik liever een andere knalkleur gezien, misschien iets in de richting van rood ofzo.

Verkrijgbaarheid

Kat vond D is alleen verkrijgbaar via haar eigen webshop of via Sephora.com. Het palette heeft me daarom direct een flinke duit extra gekost, aangezien ik nog best wat douanekosten en verzendkosten erbij moest betalen. Nu begreep ik van wat lieve reacties die ik kreeg bij de Shoplog waar ik dit palette al even liet zien, dat Kat von D vanaf januari ook bij Sephora.fr te koop zal zijn. Ook is er één online warenhuis uit de UK genaamd Rose Beauty store waar je dit merk ook kunt scoren. Dan betaal je dus in elk geval niet de invoerrechten. (Daar hadden ze dit limited edition palette trouwens niet…)

Wat vind jij van dit palette? En wat is volgens jou het beste high end merk?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube