Lavera Makeup Review

lavera makeup review

Ik heb al een tijdje een leuk contact met de webshop Biggreensmile.nl. Laatst kreeg ik een leuk pakketje van ze met allemaal make-up van het merk Lavera. Vandaag laat ik jullie de producten zien en vertel ik wat ik er van vind in een uitgebreide review. Kijk je mee?

Lavera Makeup Review

Lavera is een merk dat 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt. De meeste make-up bevat ook zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Op het product staat vaak of de make-up vegan is, bij de meeste producten die ik ontving, was dit het geval. De producten zijn niet getest op dieren maar op vrijwillige proefpersonen. Goed om te weten toch? Ik ontving de onderstaande producten:

Lavera Eyebrow Style & Care Gel

Mijn wenkbrauwen hebben met hun borstelige karakter iedere dag een behandelingetje nodig, wenkbrauwgel kan daarbij niet ontbreken! Deze gel is doorzichtig en heeft een handig borsteltje aan de bovenkant als je je wenkies nog even wil doorkammen. Leuke extra vind ik zelf. De gel blijft prima een dag op zijn plek.

lavera makeup review eyebrow gel

Eyebrow Style & Care Gel – € 8,50

Lavera Eyshadow Base

De Lavera oogschaduwbasis zit in een mooie tube met fijn puntje zodat je goed kunt doseren. De verpakkingen vind ik er sowieso mooi uitzien, lekker clean en basic.

lavera makeup review oogschaduwbasis
Lavera Eyeshadow base – € 4,85

Ik gebruik zelf het liefste een oogschaduwbasis die een beetje een huidskleurtje heeft, zo krijg je dat ‘blanc canvas’ gevoel wanneer je begint met je oogschaduw. De basis lijkt dit te hebben, maar wanneer je deze uitsmeert zie je er niets van terug. Adertjes en vlekjes worden dus niet gecamoufleerd. Verder voelt de basis een beetje vettig aan, dat is voor mijn vette huid meestal geen goed nieuws.

lavera makeup review oogschaduwbasis resultaat

De basis versterkt de kleur van de oogschaduw niet, zoals hierboven is te zien. De bovenste swatch is met de oogschaduwbasis en de onderste zonder. Jammer! Deze basis is voor mij persoonlijk niet zo’n aanrader. Wanneer je erg droge oogleden hebt, zal deze basis denk ik wel voor je werken.

Lavera Beautiful Mineral Quattro Eyeshadow

Leuk deze doosjes met vier kleurtjes oogschaduw! Ik vind dit soort palettes altijd handig om mee te nemen op reis omdat je er altijd wel een basis ooglook mee kunt maken. Ik kreeg het palette in de kleur 01 Smokey Grey.

lavera makeup review oogschaduw

Lavera Beautiful Mineral Quattro Eyeshadow -€ 10,95

De kleuren lijken op het eerste gezicht mat, maar hebben een satin finish. Ik vind het pigment oké. Niet slecht, maar ik ken ook palettes met een beter pigment. De twee donkere kleuren lijken ook erg op elkaar.

lavera makeup review oogschaduw swatches

Lavera Liquid Eyeliner

Deze eyeliner ziet er goed uit, vinden jullie niet? De punt is scherp en je kunt hem goed afstrijken aan de rand van het potje zodat je prima kunt doseren.

lavera makeup review eyeliner

Lavera Liquid Eyeliner – € 9,75

Zoals je op deze swatch kunt zien, is de applicator stevig en tocyh lekker wendbaar en kun je er veel mee. Ja, ik ben tevreden!

lavera makeup review eyeliner swatches

Lavera Butterfly Effect Mascara

De mascara heeft een kunststof borstel met niet al te lange haren. Ik vind het wel fijn dat de ‘haartjes’ niet al te stijf zijn, want dan heb je al snel het risico dat je jezelf ermee in je oog prikt. (Tenminste, als je net zo onhandig bent als ik!)

lavera makeup review mascara

Lavera Butterfly Effect Mascara – € 13,50

Het resultaat van de mascara vind ik niet heel spectaculair. Links heb ik geen mascara op en rechts wel. De mascara verlengt de haartjes en geeft een beetje een kleur af. Van mij mag het wel iets dramatischer 😉

lavera makeup review mascara voor en na

Je ziet op deze foto ook de oogschaduw trouwens. Zoals je ziet is het resultaat vrij glimmend en zie je weinig kleurverschil.

Lavera Soft Glowing Highlighter

Wat een mooie highlighter he? Ik kreeg de kleur 02 Shining Pearl.

lavera makeup review highlighter

Lavera Soft Glowing Highlighter – € 5,95

Zoals je kunt zien op de onderstaande foto is de highlighter vrij heftig. De kleur is heel zacht roze en de glans is te omschrijven als parelmoer. Ik dacht in eerste instantie dat het om een poeder ging, toen ik ging swatchen merkte ik dat het om een cream highlighter ging. Daar had ik nog geen ervaringen mee, dus ik was heel benieuwd.

lavera makeup review highlighter swatch

Sorry dat ik weer geen foto heb van de highlighter op mijn gezicht. Ik vind dat zo moeilijk te fotograferen… (Als iemand daar tips voor heeft? Rekening houdende met het feit dat ik fotografeer met mijn mobiel 😉 ) Ik ben erg tevreden over deze highlighter. Hij laat zich goed en egaal verspreiden en blijft echt lang zitten. Poeders zijn bij mij na een paar uur vaak wel verdwenen.

Lavera Beautiful Lips Brilliant Care Lipstick

De lipstick kreeg ik in de kleur 03 Oriental Rose. Ik heb een zwak voor roze lipkleuren en deze roze kleur met bruine ondertoon spraak mij direct aan! Roze en toch nude zeg maar.

lavera makeup review lipstick

Lavera Beautiful Lips Brilliant Care Lipstick – € 9,75

De kleur is een beetje doorzichtig, hij dekt dus niet onwijs. Voor mij geen probleem omdat ik meestal het accent op mijn ogen leg.

lavera makeup review lipstick swatch - Lavera Makeup Review

Op mijn lippen geeft de lipstick een subtiele glans en de kleur is een echt ‘my lips but better’ kleurtje. Precies de tint waar ik van houd! Deze lipstick zit daarom ook standaard in mijn tas. Hij past perfect bij iedere ooglook.

lavera makeup review lipstick swatch mond

Lavera Makeup Conclusie

Ik vind de Lavera Makeup helemaal niet slecht! Vaak is vegan of natuurlijke make-up aan de prijzige kant, Lavera heeft vrij schappelijke prijzen voor haar producten. Zeker heel fijn om te weten dat de ingrediënten puur en eerlijk zijn. Niet alles was het helemaal voor mij, zo is de oogschaduwbasis voor mij te vet en de mascara heb ik liever wat minder naturel. Ook de oogschaduw vind ik niet perfect. Over de wenkbrauwgel, eyeliner, lipstick en highlighter ben ik wel te spreken! Deze make-up artikelen gebruik ik nu zelfs bijna iedere dag.

Heb jij al ervaring met Lavera Makeup? Wat zijn jouw aanraders?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube