Low budget feestdagen make-up look

Low budget feestdagen make-up look

De feestdagen komen er weer aan. Tijd om je lekker op te tutten en niet schuw te zijn voor een beetje glitter en glamour. Helaas zijn de feestdagen vaak niet goedkoop! Daarom dacht ik dat het leuk was om een make-up look te maken met alleen maar budget make-up producten. Zo houd je je uitgaven nog een beetje in de hand 😉 Kijk je mee?

Low budget feestdagen make-up look

Hieronder laat ik in de volgorde dat ik mijn gezicht opmaak zien welke producten ik heb gebruikt. Achter ieder product zal ik ook even de prijs zetten (voor zover ik het nog kan achterhalen!) Wil je meteen de look zien? Scroll dan even naar beneden 😉

Budget Wenkbrauwproducten

Ik begin altijd met mijn wenkbrauwen. Ik kam ze even naar beneden en geef dan de bovenkant vorm met het bekende setje van CATRICE. Vervolgens houd ik ze in model met een wenkbrauwmascara. Deze keer gebruikte ik de Make me brow van essence in de kleur 01 Blondy Brows.

Low-budget-feestdagen-make-up-look-wenkbrauwen

 • CATRICE wenkbrauwkit € 3,99
 • essence Make me brow € 2,59

Budget oogmake-up producten

Daarna gebruikte ik de essence I love colour intensifying oogschaduwbasis.Deze poederde ik af met de lichte kleur helemaal linksbovenaan in het Freedom essential mattes palette. Vervolgens heb ik me uitgeleefd met het prachtige Fortune Favours the Brave palette van Makeup Revolution. De kleuren die de boventoon voeren in deze look zijn Buffer (eerste rij, tweede van links), Golden Coins (tweede rij, tweede van links), Pink Diamond (derde rij, derde van links) en New World (vierder rij, tweede van links.) Met de essence superfine liner deed ik weer eens een poging tot een winged eyeliner. De Glam and doll mascara maakte de ooglook compleet.
(Klik op de links voor reviews!)

Low-budget-feestdagen-make-up-look-oogmakeup

 • essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base € 2,59
 • Freedom essential mattes palette € 6,00 (Ik kocht hem voor deze prijs, normaal is hij volgens mijn rond de € 10.)
 • Makeup Revolution Fortune Favours the Brave palette € 14,95
 • essence superfine eyeliner € 2,59
 • CATRICE Glam & Doll false lashes mascara € 3,99

Budget gezichtsproducten

Als laatste stap doe ik altijd mijn gezicht zodat eventuele fall-out van oogschaduw mijn gezichtsmake-up niet kan verpesten. Ik gebruikte een primer van Catrice, het concealerpalette van Superlooks (voornamelijk de middelste kleur om wat roodheden weg te werken), een foundation van Superlooks, de essence 16h concealer voor onder mijn ogen en het welbekende witte poedertje van essence om af te poederen. Vervolgens bracht ik de mooie bronzer/highlighter duo van I Heart makeup aan (hier komt nog een review van online!) en maakte ik de look af met mijn favoriete rode red carpet lipstick van Makeup Revolution.Tot slot sprayde ik even een laagje Etos fixingspray op mijn gezicht. De Superlooks producten zijn trouwens de enige producten die ik heb gebruikt die naar mijn mening iets minder lowbudget zijn.
(Klik op de links voor reviews.)

Low-budget-feestdagen-make-up-look-gezichtsmakeup

 • CATRICE Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base € 4,59
 • Superlooks Concealer palette € 19,95
 • Superlooks Foundation € 18,95
 • essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer € 2,59
 • essence All About Matt! Fixing Compact Powder € 2,99
 • I Heart Makeup Bronze Glow duo € 6,49
 • Makeup Revolution Red Carpet Lipstick € 3,49
 • Etos Fixingspray € 4,99

De complete look

Low-budget-feestdagen-make-up-look-complete-look

En wat vind jij er van? Ik merk nog vaak dat ik bij het maken van foto’s er achter kom dat de oogschaduw aan de bovenkant niet perfect is geblend. Gek genoeg zie ik dit dan zelf niet echt in de spiegel bij het maken van de look. Als iemand tips daarvoor heeft, sta ik daar zeker voor open 😉

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube