Makeup Revolution Essential Mattes palette review

Makeup Revolution Essential Mattes palette review

Tijdens de launch party van Makeup Revolution bij de Etos, kreeg ik een leuke goodybag mee. Een aantal van de spulletjes die ik kreeg, geef ik weg met de Welkom Baby Winactie. (Klik op de link om te zien hoe je mee kunt doen! Je hebt nog tot 20 februari de tijd.) De rest heb ik zelf gehouden en ga ik natuurlijk reviewen. Vandaag is het Redemption Essential Mattes palette aan de beurt voor een review. Is het een hit of een miss?

Makeup Revolution Essential Mattes palette review

Ik heb al een aantal andere Redemption palettes in mijn bezit waar ik overigens erg tevreden over ben. Check bijvoorbeeld mijn Redemption palette Iconic 2 review. (Een dupe van het bekende Naked 2 palette van Urban Decay.) De Redemption palettes koop je bij de Etos voor een zacht prijsje van maar € 7,49.

Laten we het Essential Mattes palette eens van wat dichterbij bekijken:

Makeup Revolution Essential Mattes palette review inhoud

Het palette ziet er uit als alle andere Redemption paletten. Zwart plastic doosje, niet mega-luxe, met doorzichtige voorkant. Handig in een grote stash, zo zie je snel met welk palette je te maken hebt. Het palette bevat in totaal 12 kleuren, uiteraard zijn alle oogschaduws mat. Er zitten wat lichtere kleuren in en ook een paar donkere tinten voor een meer smokey look. Ook ontbreekt de dubbele sponge applicator niet.

Makeup Revolution Essential Mattes palette review ingredienten

Op de achterkant tref je de ingrediënten aan. Helaas bevat de make-up van Revolution wel parabenen. Mocht je daar geen fan van zijn, dan kun je deze paletten beter overslaan.

De Swatches

Ik heb geen basis gebruikt bij het maken van de swatches en ben overal maar 1 keer heen en weer gegaan in de pan. Zie hieronder het resultaat:

Makeup Revolution Essential Mattes palette review swatches 1

Zoals je kunt zien, is het pigment niet bij alle oogschaduws even spectaculair. Eigenlijk vind ik dat alleen de laatste donkere kleur een goed pigment laat zien. De andere kleuren zijn een beetje zwak qua pigmentatie en daarnaast vrij poederig. Als ik dan toch even mag zeuren, vind ik ook dat de eerste vier kleuren wel erg dicht bij elkaar liggen.

Makeup Revolution Essential Mattes palette review swatches 2

De donkere kleuren doen het beter wat mij betreft. Nog steeds vind ik de pigmentatie ‘wel ok’ en niet geweldig, zoals ik dat eigenlijk gewend ben van Makeup Revolution. De eerste kleur aan de linkerkant is nog wat poederig en je ziet ‘m niet zo goed omdat deze dicht bij mijn huidskleur ligt.

Ooglook

Nu ik weer wat ben opgeknapt, heb ik ook weer zin om te make-uppen. daarom nu weer een review MET ooglook. Ik gebruikte onder mijn wenkbrauwen de kleur helemaal links. In de arcadeboog bracht ik eerst de vierde kleur van links aan, een beetje een peachy kleur. Helaas vond ik dat je er niet veel van zag op mijn oog. Jammer! Daarna heb ik de paarse kleur helemaal links gebruikt en probeerde ik meer diepte aan te brengen met de paarse kleur daarnaast. Op mijn bewegend ooglid heb ik ook weer een beetje van de witte kleur helemaal links gebruikt. Op mijn lippen draag ik trouwens de Velour lip cream van Makeup Revolution, hier zal ik later nog een review van maken. (Deze kun je ook winnen bij mijn winactie!) A was ik zelf niet supertevreden over het resultaat, mijn man zag het direct dat ik me had opgemaakt. (Het viel op na ongeveer een maand make-uploos rond te hebben gelopen 😉 ) Hij zei: wauw! Wat zie je er mooi uit! Toch leuk zo’n man die dat soort dingen ziet.

Makeup Revolution Essential Mattes palette review ooglook

Conclusie

Zoals jullie weten, ben ik meestal laaiend enthousiast over de oogschaduws van Makeup Revolution. Deze keer ben ik eerlijk gezegd maar matig tevreden. Op zich is het geen verkeerd palette en je betaalt ook niet de hoofdprijs. Maar ik ben gewoon beter gewend van mijn favoriete budgetmerk! De kleuren die pigment hebben, blenden op zich goed. Maar zoals je bij mijn ooglook kunt zien, is het allemaal een beetje 1 kleur geworden. Wellicht had ik meer diepte kunnen krijgen door de zwarte kleur te gebruiken? Maar voor een alledaagse look wilde ik dat eigenlijk niet. Verder liggen de lichte kleuren erg dicht bij elkaar en zijn de meeste oogschaduws erg poederig. (Goed je kwast aftikken dus!) Maar eerlijk is eerlijk, dit is pas de eerste keer dat ik bij de oogschaduws van Revolution denk: mwoah… Het is ze vergeven, ik ben nog steeds fan 😉

Anywayw… Ik zou dit palette dus niet perse aanraden als je op zoek bent naar goede matte oogschaduws. Ik zou eerder gaan voor het Ultimate Mattes palette van Freedom (klik op de link voor een review). Dit is een zusje van Makeup Revolution en deze matte oogschaduws zijn ook budgetproof en werken heel fijn. Ik gebruik dit palette bijna dagelijks.

Welke matte oogschaduw vind jij het beste werken?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube