Makeup Revolution Iconic Pro 2 review

iconic pro 2 review

Een tijdje terug kocht ik online een hele berg Make-up, met vooral producten van Makeup Revolution. Ik had veel goede dingen gelezen over het Iconic Pro 2 palette en bestelde deze daarom ook. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan mijn Iconic Pro 2 review. *

Iconic Pro 2 review

Volgens Makeup Revolution zijn de oogschaduws in dit palette te schalen onder de noemer ´super-elite’. Zo moet de oogschaduw zacht en boterachtig aanvoelen en heel makkelijk te blenden zijn. Om je daarmee te helpen krijg je een speciaal dubbelzijdig kwastje erbij, namelijk de PRO 1989 kwast.

iconic pro 2 review gouden verpakking

De verpakking

Het palette zit in een gouden kartonnen doosje. Als je deze opent komt het zwarte palette met gouden letters tevoorschijn. De meeste paletten die ik heb van Makeup Revolution zijn glanzend zwart, deze is matzwart. Dit geeft het palette meteen een wat sjiekere uitstraling vind ik. Dat past wel bij het elite-gevoel dat dit palette moet geven 🙂

iconic pro 2 review matzwart doosje

De inhoud

Als je het doosje opent komt het plastic velletje met oogschaduwnamen weer in zicht. Altijd leuk als de kleuren een naam hebben. Alleen weer jammer dat ik dat velletje moet bewaren, want de namen staan nergens anders op het doosje.

iconic pro 2 review oogschaduwnamen

Het palette heeft twee rijen met 8 kleurtjes per rij. De bovenste rij bestaat uit matte kleuren, de onderste rij heeft alleen shimmertinten. Superfijn zoveel matte kleuren! En wat voor een kleuren. Ik vind de samenstelling van tinten echt super. Leuk bijvoorbeeld dat er buiten de veilige nudekleuren ook wat andere tinten in het palette zitten, zoals de mooie paarse en blauwe kleur. Je kunt er echt alle kanten mee op.

iconic pro 2 review inhoud

Oogschaduwkwast

Bij het palette komt ook een oogschaduwkwast met aan de ene kant een platte kwast en aan de andere kant een ronde blendingkwast. De blendingkwast voelt fijn, deze kun je prima gebruiken om de oogschaduw mee aan te brengen. Hij blendt goed, dus dat is een hele fijne bijkomstigheid van dit palette. De platte kwast vond ik eerst eigenlijk te hard en te stijf. Maar hij is wel degelijk geschikt om de shimmers bijvoorbeeld op je oogleden te deppen. Je kunt zo lekker veel kleur op je ooglid krijgen. Ermee vegen is niet fijn.

iconic pro 2 review revolution pro kwast

Swatches

Ik maakte deze swatches zonder oogschaduwbasis en draaide mijn vinger slechts éénmaal in de pans.

iconic pro 2 review swatches matte kleuren

V.l.n.r. De matte kleuren: Paper, Chase, Smooth, New-tral, One way, New Rules, Grey day, Sudden.

iconic pro 2 review swatches shimmer kleuren

V.l.n.r. De shimmers: Only, Silk, Awaken, New day, Steal-er, Echo, Ambition, Faith.

De kleuren geven goed pigment af en ja, Makeup Revolution heeft er niet om gelogen, ze voelen inderdaad heel romig aan. De matte tinten zijn wel een tikje poederig, maar ik vind dat ze het voor matte budgetkleuren niet slecht doen bij de swacthes.

Ooglook

De ooglook moet ik jullie nog even onthouden. Ik heb het palette uiteraard uitgebreid geprobeerd, maar nog geen goede foto van een look kunnen schieten. Zo heb ik al een paar keer One-way en New-tral gecombineerd met de kleur Silk en Only. Maar op de foto kwam het niet goed genoeg over voor op mijn blog vond ik. Als ik een goede look heb vastgelegd, zal ik dit artikel updaten met een foto.

Conclusie

stersterstersterster leeg

Dit palette is echt heel mooi. Het heeft een veelzijdigheid aan kleuren en de oogschaduws geven ook nog eens een goed pigment af. Als je de matte kleurtjes gebruikt, moet je wel goed je kwast aftikken, anders krijg je fall-out! Het is een hele fijne aanvulling op mijn stash. En! Een supergroot pluspunt is dat het kwastje ook echt te gebruiken is. Meestal zijn de kwastjes die je bij paletten krijgt helemaal niet fijn. Als je dit palette meeneemt op vakantie, hoef je dus niet persé ook kwasten mee te nemen. Een mooie grote spiegel zit er ook al in. Ja ik ben enthousiast! Dit palette krijgt van mij vier van de vijf sterren, omdat ik zo tevreden ben over de verscheidenheid en de prijs/kwaliteit.

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube