Makeup Revolution Light and Shade palette review

makeup revolution light and shade palette review

Enige tijd geleden kocht ik het Makeup Revolution Light and Shade palette bij TAMbeauty. (Klik hier voor de TAMbeauty shoplog om te zien welke goodies ik nog meer scoorde.) Ik was reuzebenieuwd naar deze niet zo subtiele dupe van het Kat von D Shade and Light palette. Vandaag vertel ik er meer over in deze review.

Dupe alert!

Zoals ik al zei, is dit palette een overduidelijke dupe van het Shade and Light palette van Kat von D. Nou staat Makeup Revolution bekend als een merk dat zich graag laat ‘inspireren’ door high end merken. Bijna alle chocolade palettes van I Heart Makeup zijn bijvoorbeeld dupes van de bekende Too Faced palettes. Vergeleken met het Light and Shade palette zijn de choco’s nog te schalen onder subtiele na-aap acties. Het Light and Shade palette is meer een schaamteloze kopie. De layout is precies hetzelfde, de kleuren zijn nagenoeg identiek en alleen twee woorden van de titel van het palette zijn omgedraaid. De prijs is het grootste verschil tussen de twee. (En wellicht ook de formule van de oogschaduws?) Het Shade and Light palette kost $46 en het Light and Shade palette kost slechst €9,95 bij de webshop van Makeupmusthaves en € 11,21 bij TAMbeauty.

makeup revolution light and shade palette review kat von d dupe

makeup revolution light and shade palette review dupe

Boven het Shade and Light palette van Kat von D en onder het Makeup Revolution Light and Shade palette…

Dupe relletje

Er is een soort online relletje ontstaan nadat Makeup Revolution dit palette uitbracht omdat Kat via Instagram liet merken dat ze er niet zo blij mee was. Ze kreeg daar naast steun ook veel negatieve reacties op, omdat haar palettes vrij prijzig zijn en sommige mensen daarom vinden dat ze niet moet zeuren.

makeup revolution light and shade palette review kat von d instagram

In deze Youtube video legt Kat uit hoe ze er over denkt.

Ik begrijp haar reactie heel goed. Toch heb ik er niet bij stil gestaan toen ik het palette kocht. Ik heb het originele Kat von D palette inderdaad niet gekocht omdat het zo duur is. Zeker gezien het feit dat het palette alleen vanuit Amerika te bestellen is, met alle extra kosten die nog boven op de prijs van 46 dollar komen… Plus ik had vele youtubers gezien die de palettes met elkaar vergeleken (waaronder ShanShortcakeBeauty die veel video’s maakt over Makeup Revolution) waarbij de conclusie steeds was dat de dupe bijna net zo goed van kwaliteit is als het echte werk. Tja… Dat scheelt wel even wat eurootjes…

Light and Shade palette review

Maar nu even verder met de review, ondanks de commotie wil ik het palette toch graag even laten zien.

makeup revolution light and shade palette review penseel

Het palette bevat dus 12 tinten matte oogschaduw in neutrale tinten die verdeeld zijn in quads.De kleuren uit de quads zijn mooi om bij elkaar te dragen, maar uiteraard kun je ook mixen en matchen. De verpakking van Makeup Revolution is wel een stuk minder kunstzinnig (lees: een stuk goedkoper) dan het palette van Kat. Wel krijg je er een dubbelzijdig penseel bij met aan de ene kant een platte kwast en aan de andere kant een blendingkwastje. (Volgens mij zit er bij Kat’s palette geen kwastje.) De fluffy blendingkwast is ook nog eens best ok. De platte kwast is mij iets te plastic en daardoor niet echt geschikt om te gebruiken.

Swatches

Op naar de swatches. Ik heb even per quad geswatcht. Uiteraard zonder basis en met slechts een enkele keer ronddraaien per pan.

makeup revolution light and shade palette review swatches quad 1

Quad 1
Lichte en warme kleuren. De twee lichte kleuren lijken wel erg op elkaar vind ik. Ze zijn ook een beetje poederig.

makeup revolution light and shade palette review swatches quad 2

Quad 2
De quad met de koelere kleuren, mijn favoriete quad! De grote pan met de taupekleur is heel mooi als transitiekleur in de arcadeboog. Het pigment is dik in orde.(De lichte kleur bij deze quad lijkt trouwens wel errug veel op de lichte kleur van quad 1…)

makeup revolution light and shade palette review swatches quad 3

Quad 3
En dan tot slot nog de quad met de donkerdere warme tinten. Ik vind de peachachtige kleur erg mooi! Ook hier valt op dat de lichte kleur wat poederiger oogt. Het pigment vind ik verder weer heel goed voor matte oogschaduws van deze prijsklasse.

Look

Ik maakte deze look met de middelste quad. Onder mijn wenkbrauwen gebruikte ik de lichtste kleur. In de arcadeboog mixte ik de twee bruine kleuren en in de buitenste ooghoeken pakte ik de navykleur. Ik heb mezelf trouwens gefotografeerd op de zolder van ons nieuwe huis, waar ik sinds kort een prachtige make-uphoek heb. Ben er helemaal happy mee. (Op de achtergrond zie je wat souvenirs aan de muur van mijn stage in Suriname.)

makeup revolution light and shade palette review ooglook

Conclusie

Het hele gebeuren met Kat von D heeft er wel een beetje voor gezorgd dat ik niet helemaal zonder schuldgevoel kan genieten van dit palette. Het is namelijk wel echt een geweldig palette, dat heeft Kat heel goed bedacht. De kleuren passen fantastisch bij elkaar, de oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en ze blenden als een koning. Wel zijn ze wat poederig, dus je moet je kwast even goed aftikken om de fallout wat te beperken. De lichte kleuren lijken wel erg op elkaar, maar dat lijkt bij de versie van Kat ook zo te zijn. Voor slechts 10 euro is dit dus wat mij betreft weer een winnaar, alleen deze keer met een klein bitter nasmaakje.

Wat vinden jullie van deze schaamteloze kopie-actie van Makeup Revolution? Ben wel benieuwd.

Save

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube