Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review

Een tijdje terug deed ik een beautyswap met Lonneke. Ik kreeg van haar onder meer het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2. Zoals jullie wellicht nu wel weten, ben ik een grote fan van het budgetmerk Makeup Revolution. Ben je benieuwd of dit palette mij ook bevalt? Lees dan snel mijn review!

Makeup Revolution vs Urban Decay Naked

Het Redemption Palette is er in drie varianten. Deze drie palettes zijn allemaal duidelijk afgeleid van de welbekende Naked paletten van Urban Decay. Zo is het palette wat ik kreeg dus (bijna) een dupe van het Naked 2 palette. Jammer genoeg heb ik het Naked 2 palette niet in mijn bezit, dus ik kan ze niet echt voor je vergelijken. Wel kan ik je even de kleuren van de oogschaduws onder elkaar laten zien:

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review vergelijking naked 2

De bovenste rij is dus mijn foto van het Makeup Revolution palette. (Sorry… Ik heb foto´s gemaakt toen het buiten erg donker was i.v.m. een naderende regenbui… Daarna had ik dus al geswatcht en kon ik de foto´s niet meer later opnieuw nemen… Het wordt tijd voor een professionelere camera met lampen hier…) De onderste rij is een foto van het Naked 2 palette. De kleuren komen niet exact overeen, maar de gelijkenis is toch wel errug groot, vind je niet?

Anyway! Op naar de review!

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review

Dit is ‘m dan, het palette. Je treft er een paar matte kleuren in aan en nog wat meer shimmers. Ook zit er een dubbelzijdige sponge-applicator bij, maar ach… Daar worden we niet heel warm van natuurlijk 😉

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review het palette

De verpakking oogt wat cheap. Maar eerlijk is eerlijk, dit zijn ook geen dure paletten. Wat ik wel fijn vind aan dit soort verpakkingen, is dat er een raampje in zit. Zo kun je in een lade vol met palettes gemakkelijk de juiste eruit vissen. (Andere paletten van Makeup Revolution zijn standaard zwart aan de buitenkant, dan moet je ze eerst openen om te zien met welk palette je te maken hebt. Een luxeprobleem, maar toch…)

Swatches

Laten we kijken naar het pigment van de oogschaduws door middel van swatches. Ik heb met mijn vingers geswatcht, zonder oogschaduwbasis.

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 2 review swatches

Zoals je kunt zien, valt de eerste kleur weg op mijn huid. Het pigment van deze kleur is ook maar zozo. De metalic tinten doen het goed! De matte taupekleur is ook niet geweldig gepigmenteerd (maar doet het wel goed als overgangskleur.) En de mat-zwarte kleur is een echte topper! Dat zie je toch niet vaak bij budgetmerken!

Ooglook

Uiteraard maakte ik ook een look met het palette! Tadaa! Excuses voor de wallen, dat doen een overactieve peuter en een derde trimester zwangerschap soms met je 😉

makeup-revolution-redemption-palette-iconic-2-ooglook

Ik vond ‘m er in het echt wat heftiger uitzien dan op de foto’s. Ik heb de matte kleur (vijfde van links) in de crease gebruikt. (Deze kleur vind ik wat vlekkerig in de uitwerking, was eigenlijk ook wel te zien aan de swatches, da’s wel jammer…) Verder heb ik onder mijn wenkbrauwen de derde kleur van links gebruikt om te highlighten. Op mijn bewegend ooglid heb ik de tweede kleur van rechts aan de buitenkant en binnenkant gebruikt. In het midden mixte ik de derde kleur van rechts en de tweede kleur van links. (Jammer dat de oogschaduws geen namen hebben!)

Conclusie

Mijn conclusie: voor deze prijs, krijg je gewoon waar voor je geld. Fijne oogschaduws, die over het algemeen goed blenden. Het pigment is redelijk tot soms zelfs goed en de kleuren zijn gewoon voor bijna iedereen goed te gebruiken in de dagelijkse ooglooks. Wil je een wat zwaardere partylook maken, dan zijn oogschaduws van een hogere kwaliteit misschien beter geschikt, al kom je met de donkere tinten en de metallics van dit palette denk ik wel een heel eind. (Gebruik wel een goede basis!)

Ik heb overigens een tijd geleden in een inhalige bui ook de andere twee Iconic palettes van Makeup Revolution gekocht tijdens een online haul, alledrie de paletten gebruik ik regelmatig voor mijn bescheiden verschijning op kantoor.

Makeup Revolution, waar te koop?

Je kunt de palettes van Makeup Revolution online kopen bij onder andere Beauty88.nl en Boozyshop. Daar betaal je voor de Iconic palettes € 4,99. Bij een aantal Etos filialen wordt ook Makeup Revolution verkocht, daar betaal je € 7,50 per palette. Ik schreef overigens ook een artikel welke Etos filialen Makeup Revolution verkopen. In het geval je liever naar de winkel gaat, klik dan even op de link om te kijken welk filiaal het dichts bij jou in de buurt ligt. (Binnenkort volgt trouwens nog een update van deze lijst. Want het aantal filialen gaat namelijk als het goed is flink uitbreiden!)

Ben jij al bekend met de producten van Makeup Revolution? Welk product raad je aan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube