Makeup Revolution Flawless Matte palette review

review flawless matte palette mur

Makeup Revolution review Flawless Matte

Nu ik de dertig gepasseerd ben, merk ik dat teveel shimmerachtige oogschaduw me niet meer zo flatteert. Jammer, want ik vind glitters nog steeds heeeel erg mooi. Vooral in daglicht valt het me op dat de shimmers voor mij niet meer zo goed werken als eerst. Je ziet met glitterachtige producten duidelijker dat het vel bij je ogen wat losser zit. In een feestelijke avondlook bij sfeerverlichting kan het wat mij betreft nog wel en ook op het bewegend ooglid en onder mijn wenkbrauwen vind ik het nog steeds erg mooi, dus de shimmers gaan zeker niet de deur uit! In ieder geval was het tijd om een palette met matte tinten te scoren voor de every-day looks. Na een hoop online research viel mijn keus op het Flawless Matte palette van Makeup Revolution. Ik kocht deze voor € 9,99 in een webwinkel. Benieuwd wat ik er van vind? Lees mijn makeup review.

Even vooraf…

Sinds enige tijd verkopen sommige Etos filialen de budget make up van Makeup Revolution. Bij mij in de buurt was er vorige maand eindelijk een filiaal die startte met de verkoop, dus ik stond die dag nog gelijk bij ze op de stoep. Ik heb als eerste het Essential Day to Night palette gekocht om te kijken wat ik van de kwaliteit vond (een review vind je hier). Daarna werd ik heel enthousiast, want de kwaliteit is voor dit geld echt goed!

Daarna ben ik een beetje doorgeslagen en heb ik echt een berg producten online gekocht. (Bekijk hier mijn shoplog.) Wat me opviel is dat de prijzen online NOG lager zijn. Er zijn verschillende webshops die de make-up verkopen zoals Make-up Musthaves, Beauty88.nl (waar ik mijn bestelling heb geplaatst) en The Make Up Spot. *

Wil je liever de producten even eerst live zien bij een Etos winkel? Check dan deze lijst van Byaranka. Helaas is hij niet meer helemaal up-to-date. Het stomme is dat ik nergens anders kan vinden welke filialen de make-up verkopen… De Facebookpage van Makeup Revolution bericht wel steeds als er een nieuw filiaal bij komt. Zo kwam ik ook achter het feit dat ‘mijn’ Etos ermee van start ging. Ik heb ze gecontact om een lijst te krijgen. Zodra ik deze heb, zal ik deze uiteraard online plaatsen.

Makeup Revolution review Flawless Matte

De verpakking
Oké! Genoeg gekletst. Door naar de review!
De Flawless paletten komen in mooie kartonnen doosjes waarop je ziet om welk palette het gaat. In dit geval is het een gouden doosje. Op de achterkant zie je alle kleuren oogschaduw met naam genoemd. Als je het doosje uit de verpakking haalt zie je een glimmend zwart doosje met gouden letters. Deze ziet er best luxe uit vind ik. Hij voelt ook luxer/degelijker aan dan het doosje van de Essential Day to Night palette. Er zit geen kwastje bij, maar voor mij is dat geen probleem, ik gebruik altijd liever mijn eigen kwasten. Er zit ook een doorzichtig velletje bij met de oogschaduwnamen. Enige nadeel vind ik dat ik aan de achterkant van het doosje pas kan zien om welk palette het gaat. Als je dus meer Flawless paletten hebt, kun je niet in één oogopslag zien welk palette je voor je hebt. Maar ach, dat is wellicht een luxeprobleem.

flawless matte review verpakking 1 s Makeup Revolution review Flawless Matte

flawless matte review doosje buitenkant s  flawless matte review doosje open s

De inhoud
Ik had me echt enorm verheugd op dit oogschaduw palette. Hij ziet er erg mooi uit, maar toch ben ik een klein beetje teleurgesteld. Dit omdat de kleuren erg op elkaar lijken. Ik heb al meerdere keren gehad dat ik een bepaalde kleur uitkoos en deze gebruikte op één van mijn ogen en dat ik daarna niet meer zeker wist welke kleur ik nou had gekozen toen ik mijn andere oog aan de beurt was. (Of zou dat ook met mijn 30+ status te maken hebben? 🙂 ) Daarbij vind ik de pigmentatie ook niet spetterend. Ik hou er wel van als ik de oogschaduw een beetje kan opbouwen, zodat je er ook voor kunt kiezen om je ogen niet teveel aan te zetten. Maar er moet natuurlijk wel binnen een paar keer vegen goed kleur vanaf komen.

Makeup Revolution review Flawless Matte flawless matte review oogschaduws 2 s

Swatches
Het palette heeft 32 kleuren, dat zijn nogal wat swatches! Ik heb daarom voor het krijgen van een beeld van de kwaliteit de bovenste en de onderste rij geswatcht. Ik heb hiervoor geen oogschaduwbasis gebruikt.

swatches flawless matte review 2

swatches flawless matte review

De swatches zijn niet heel veelbelovend. De lichte kleuren zijn erg poederig en eigenlijk is geen één kleur echt goed gepigmenteerd als ik afga op de swatches.

Oog look
De look die ik heb gemaakt, is een alledaagse naturellook geworden, zoals ik me graag ook opmaak als ik naar mijn werk ga. Ik gebruikte hiervoor een oogschaduw primer van Superlooks. Nu ik de foto’s op de computer bekeek vond ik hem wel errug naturel geworden. Misschien heb ik hem te weinig aangezet, misschien ligt het ook aan de mindere pigmentatie of is het een combinatie van beiden. Ook merkte ik dat ik de shimmers miste onder mijn wenkbrauw en een beetje op het bewegend ooglid. Hopelijk geeft deze look wel een beetje een beeld.

flawless matte review full face 2 s   flawless matte review closeup 1 s

Conclusie

stersterster leegster leegster leeg

Tja… Ik ben dus niet mega enthousiast. Ik had eigenlijk best hoge verwachtingen van het palette, maar vond het qua pigmentatie en qua kleurbereik gewoon wat tegenvallen. Liever had ik er ook wat meer blauw/groen/paarstinten in gezien zodat je ook wat meer kanten met het palette op kan. Maar waarom ik niet dagelijks naar het palette grijp is vooral omdat ik de pigmentatie niet goed genoeg vind en dat de oogschaduws niet zo lekker blenden. Daarbij vind ik een beetje shimmer op het bewegend ooglid eigenlijk toch wel mooi. Dus het Flawless Matte palette is ook niet een palette dat alles in zich heeft voor een complete ooglook. Toch ben ik niet alleen maar negatief. Ik denk dat je in combinatie met andere producten echt wel mooie looks kunt maken met deze shades. Wellicht moet ik eens een keer een meer smokey look proberen met de donkere kleuren. Ik ga zeker nog meer experimenteren met dit palette, wellicht word ik dan wat enthousiaster. Voor nu krijgt het Flawless Matte palette 2 van de vijf sterren van mij.

Heb jij nog tips voor goede matte oogschaduw? Ik ben heel benieuwd! Wellicht is dat stof voor mijn volgende review.

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube