Mijn makeup stash

mijn makeup stash

Benieuwd naar hoe de makeup stash van een beautyblogger eruit ziet? Vandaag laat ik het je zien! *

Mijn makeup stash

Ik bewaar al mijn make-up in een kast van de Ikea. Ik heb de lade met behulp van stoffen bakjes van de Ikea ingedeeld. Als je de la zo opentrekt, valt het eigenlijk in eerste opzicht nog wel mee en lijkt het niet zo megaveel. Maar als ik alles per soort bij elkaar leg, dan is het toch nog best wat.

Make-up kwasten

Ik begin met mijn kwasten, die staan altijd op mijn kastje voor de spiegel. Ik heb een tijdje terug bij de Xenos mooie potjes gekocht. Eigenlijk zijn het bloempotjes, maar ze doen het ook prima voor kwasten. Ik heb allerlei soorten kwasten. Zo heb ik namaak real Techniques van eBay en Ali Express, maar ook de echte real Techniques ontbreken niet. Verder heb ik een mix van kwasten, waaronder twee fijne van Mac en een handige set van Jessup, ook via eBay gekocht.

mijn makeup stash makeup kwasten

Primers en bases

Ik gebruik vaak de eyeshaddow base van Essence. De opdruk slijt er alleen bij mij heel snel af. Verder een mix van Catrice, Bella Pièrre, aftershavebalsems, Maybelline en Superlooks.

mijn makeup stash primers

Foundations, poeders en concealers

Dit zijn de producten die ik gebruik om een egaal gezichtje te krijgen 🙂 Ik gebruik niet iedere dag foundation, want ik heb gelukkig niet zoveel onzuiverheden. Wel gebruik ik iedere dag het concealerpalette van Superlooks voor mijn wenkbrauwen en voor de roodheid op mijn wangen. De foundation van Max Factor vind ik tot nu toe de beste kleur hebben. Helaas kwam ik er laatst achter dat dit merk niet dierproefvrij is, daar baal ik echt van! (Morgen komt over dit onderwerp een extra artikel online!) Qua poeder vind ik de Matte maker van Maybelline echt heel fijn, maar hier geldt helaas hetzelfde voor… Ik ga nog op zoek naar een alternatief. De producten van Superlooks heb ik trouwens een keer gescoord na een workshop. Je leest er vrij weinig over, maar het zijn hele fijne producten.

mijn makeup stash foundation

Blushes, highliters en bronzers

In deze categorie heb ik niet superveel producten. Voordat ik begon met bloggen, had ik nog nooit gehoord van highliters en ik wist niet waar je bronzer voor gebruikte. Over het blushpalette van Makeup Revolution schreef ik al eerder een review, dat is echt wel een aanrader. De highliterstick van Catrice vind ik niet echt fijn. Het is zo’n ding waar je aan moet draaien en dan komt er vloeistof uit. Niet echt mijn ding. De baked highliter van Makeup Revolution is wel prima, maar ik vind dat er nier zoveel product vanaf komt. Die uit het palette met de bronzer en blush is beter.

mijn makeup stash blusher highliter

Wenkbrauwproducten

Mijn wenkbrauwen werk ik iedere dag bij, zelfs als ik verder bijna geen make-up draag. Ik ben nog steeds producten aan het uitproberen, want ik ben nog niet achter de perfecte combi voor mijn donkere, wilde wenkbrauwen 🙂 Momenteel gebruik ik vooral de wax van het Elf setje en de poeder van het Essence setje. De browdefiner van Catrice vind ik echt een miskoop, er komt bijna geen pigment vanaf, jammer…

mijn makeup stash wenkbrauwen

Oogpotloden

Ik heb een hele berg oogpotloden. Vroeger gebruikte ik ze regelmatig, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. De enige die ik nog regelmatig gebruik, zijn de witte potloden voor de waterlijn of soms als basis voor een wat heftigere ooglook.

mijn makeup stash oogpotlood

Mascara’s en eyeliners

Ik gebruik op dit moment de mascara van Essence, de Miss Manga van L’Oreal en de mascara van Golden Rose die ik laatst kreeg. De andere mascara’s maak ik open als de mascara’s die ik nu in gebruik heb (bijna) op zijn. Ik heb de Miss Manga mascara al voor de tweede keer gekocht, maar ik ben dus niet voornemens heb nog een keer te kopen aangezien L’Oreal niet dierproefvrij is 🙁 En, er zijn heel veel goede alternatieven, zoals die van Essence bijvoorbeeld, daar ben ik echt enthousiast over. Ik baal ook echt dat mijn favoriete gel-eyeliner niet dierproefvrij is, die is namelijk van Maybelline…

mijn makeup stash mascara eyeliner

Mono oogschaduws

Mono oogschaduws gebruik ik nog maar zelden, zoals jullie weten ben ik namelijk meer verzot op oogschaduwpalettes waarmee je mooie combi’s kunt maken. Toch heb ik nog aardig wat mono’s. Zonde om weg te doen, dus ze mogen nog blijven en soms gebruik ik ze natuurlijk wel.

mijn makeup stash mono oogschaduw

Oogschaduwpaletten

Nu komt mijn favoriete onderdeel, mijn oogschaduwpaletten! Ik blijf het leuk vinden deze juweeltjes te verzamelen en uit te proberen. Ik heb er best veel en heb het maar op twee foto’s gezet. Inmiddels heb ik ook al heel wat reviews geschreven over oogschaduwpaletten, zoals over het flawless matte palette, de W7 paletten, het Naked Chocolate palette, het Salted Caramel palette en het Bourjois smoky stories palette. Ik mag van mezelf niet meer megaveel kopen, maar ik verwacht wel dat er nog wat palettes bij gaan komen, oops…

mijn makeup stash oogschaduw palettes

mijn makeup stash oogschaduw palettes 2

Lipproducten

Tot slot, mijn lipproducten. Ik gebruik graag gekleurde balsems of een lipglosje, maar ben nog niet een echte lipstickdrager. Meer omdat ik het lastig vind om het altijd bij te werken en ik sommige lipsticks heel oncomfortabel vind. Ik ben wel wat aan het experimenteren geslagen. De foto bevat niet alle lipsticks, een aantal zitten namelijk in mijn handtas voor onderweg…

mijn makeup stash lipproducten

Zo, dat was mijn ‘stash’. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Wat vind je er van? Idioot veel, of nog best bescheiden?

Deze post bevat affiliatelinks.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube