Mustela stretch marks prevention cream review

Mustela stretch marks prevention cream review - Mustela stretch marks prevention cream review

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Viata – online apotheek of ik enkele producten wilde ontvangen ter review. Uiteraard wilde ik dat! Ik koos onder andere de Mustela stretch marks prevention cream uit, aangezien ik hoop dat ik daarmee striae kan voorkomen tijdens mijn zwangerschap. Benieuwd of de crème bevalt? Lees dan snel verder!

Mustela stretch marks prevention cream review

Vooraf even een kleine disclaimer: uiteraard ben ik me er van bewust dat ik zwangerschapsstriemen niet zomaar kan voorkomen met het smeren van een bepaalde crème. Het schijnt iets erfelijks in je huid te zijn. Je krijgt het, of je krijgt het niet zeg maar. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik ook verschillende crèmes gesmeerd en ben ik er wonder boven wonder vrij onbeschadigd onderuit gekomen. Mijn zoontje kwam echter wel twee weken te vroeg. (Ik heb namelijk ook wel eens gehoord dat veel vrouwen pas aan het uiterste einde van hun zwangerschap ineens striae kregen…) Anyway, onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet probeerde ik de Mustela stretch marks prevention cream review.

mustela stretch marks prevention cream review verpakking

Dit is het doosje waarin de tube verpakt zit. Daar staan ook alle ingrediënten en dergelijke op vermeldt. De Stretch marks prevention cream kost € 31,50, dat vind ik niet echt supergoedkoop! Maar je krijgt er wel een grote tube voor, maar liefst 250 ml.

Uit de verpakking maak ik op dat het product hypoallergeen is, dat het geen parabenen bevat en dat het dus ook veilig is te gebruiken tijdens de zwangerschap (duh…) en ook tijdens een periode van borstvoeding. De cream bevat avocadopeptiden tegen een trekkerig gevoel en Arabinogalactaan en dat is dus schijnbaar het stofje dat het verschijnen van de striemen tegen moet gaan. Ok, top!

mustela stretch marks prevention cream review creme

Zo ziet de cream er uit op mijn hand. Het is een vrij rijke formule. De verpakking belooft dat hij snel intrekt en eerlijk is eerlijk. Dat doet ‘ie! Zeker voor zo’n vettige substantie. Geef ‘m wel echt even een halve minuut de tijd zeg ik, maar daarna is het echt wel ingetrokken.

Conclusie

So far, so good! Het enige minpuntje aan de Mustela crème vind ik de geur… Het kan aan mijn versterkte reukvermogen liggen door de zwangerschapshormonen, maar ik vind de geur dus niet lekker. Er zit een beetje een chemische luchtje aan. Ik gebruik deze cream nu al ongeveer vier weken iedere dag heel braaf na het douchen, maar ik kan nog steeds niet thuisbrengen waar het nou naar ruikt. Ik word in elk geval niet echt blij van de geur. Wel heb ik echt een goed gehydrateerd huidje én ook nog steeds geen enkel spoortje van striae ontdekt, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat de Mustela cream daarvoor te danken is 😉 Ik blijf het zekere voor het onzekere nemen en smeer gewoon door.

Heb jij wel eens een dergelijke crème gebruikt?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube