NYX makeup review

nyx makeup review

Al enige tijd had ik een VVV Cadeaubon in mijn lade liggen. Na een korte Googlse-sessie kwam ik erachter dat ik deze ook bij de Douglas kon besteden. Ha! Mooie bestemming van de bon dacht ik zo! Ik kwam thuis met twee make-upproducten van het budgetmerk NYX. Wat mijn ervaringen zijn lees je vandaag in deze NYX Makeup Review.

NYX makeup review

Ik heb nog geen ervaring met de producten van NYX, maar heb er wel al veel lovende woorden over gelezen en gehoord. Vooral op Youtube kom je vaak veel NYX make-up tegen. Ik koos voor (hoe kan het ook anders…) een oogschaduwpalette en een oogschaduwbasis. Check it out!

NYX oogschaduwbasis White Pearl

Deze witte oogschaduwbasis koos ik omdat ik veel goeds had gehoord over het witte Jumbo pencil van NYX. Uiteindelijk dacht ik toch meer te hebben aan deze creme-basis. Mijn doel: meer kleurrijke ooglooks maken. (De witte basis zou ervoor moeten zorgen dat de kleuren meer eruit springen.)

nyx makeup review oogschaduwbasisNYX oogschaduwbasis White Pearl – 7 gram / € 7,31

Achteraf bleek dat ik niet goed heb opgelet… Het is namelijk een glitterende oogschaduwbasis! Oops… (hij is er ook nog in het wit zonder glans en in huidskleur.)

nyx makeup review oogschaduwbasis swatch

In eerste instantie baalde ik hier wel een beetje van. Als basis vind ik dit product ook niet zo geschikt eerlijk gezegd. Je hele ooglook wordt namelijk als snel een glitterfestijn en dat is ondanks mijn liefde voor blingbling niet waar ik meestal voor ga. Nu gebruik ik de basis als oogschaduw voor op mijn bewegend ooglid of als basis op het bewegend ooglid om een shimmerkleur nog meer glans te geven. Daar is deze NYX oogschaduwbasis wel erg geschikt voor en daarom is het toch een leuke uitbreiding van mijn collectie.

NYX Dream Catcher Palette

Natuurlijk kon ik als oogschaduwjunk dit palette niet laten liggen. Dit oogschaduwpalette draagt de naam Stormy Skies en heeft tien mooie oogschaduwkleuren met verschillende finishes. De kleuren spraken mij aan omdat er ook mooie koele en neutrale tinten in het doosje zitten. Op de een of andere manier staan dat soort kleurtjes mij altijd beter.

nyx makeup review oogschaduwpaletteNYX Dream Catcher Palette – € 16,85

Nu zag ik later op de website van Douglas dat je het doosje kunt openschuiven en dat er dan nog een spiegel en spongeapplicator tevoorschijn komen. Nou ja zeg! Dat had ik zelf dus helemaal niet gezien! Ik heb er daarom ook geen foto’s van gemaakt, excuses. Wel een leuk detail vond ik.

Zoals je misschien aan de onderstaande foto met swatches kunt zien, bevat de oogschaduw maar weinig pigment. Als ik voor vijf euro een palette van Makeup Revolution koop, heb ik naar mijn gevoel meer waar voor mijn geld. (Check bijvoorbeeld mijn review van het Makeup Revolution Iconic 2 palette.) Of als je een paar euro meer uitgeeft, kun je een palette van Zoeva kopen, dan heb je ook echt kwalitatief goed spul in handen. (Klik voor een review!)

nyx makeup review oogschaduwpalette swatches

Ik heb een lookfoto gemaakt waar ik niet supertevreden mee ben, maar ik denk wel dat het weergeeft wat de kwaliteit van de oogschaduw is, vandaar dat ik ‘m toch maar deel 😉

nyx makeup review ooglook

Ik gebruikte hiervoor de eerste kleur van linksboven (de matte peach-achtige kleur) en de tweede kleur van linksonder (de koffiecreme shimmerkleur). Op het bewegend ooglid bracht ik nog wat van de glitterbasis aan. Op zich een prima look voor een dagje kantoor.

NYX makeup conclusie

Uit mijn review kwam het denk ik wel al een beetje naar voren, ik vind de kwaliteit van het oogschaduwpalette een beetje teleurstellend. Het pigment ontbreekt. Om het kleine beetje peach-kleur in mijn arcadeboog te krijgen zoals op de lookfoto, moest ik mijn kwast wel tien keer opnieuw uitgebreid in de kleur laten swirlen. De shimmers doen het ietsje beter, maar alsnog ben ik er niet razend enthousiast over. De oogschaduwbasis vind ik als basis ook niet echt top, maar wel als finishing touch als je wat glitter wil toevoegen aan je look. Wel met een kleine side-note dat je wat fallout kunt verwachten aan het einde van de dag…

Misschien heb ik net de verkeerde producten uit het schap gegrist. Wat zijn jouw aanraders van het merk NYX?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube