Paula’s Choice Review

paulas choice review

Een tijdje terug ging ik een samenwerking aan met het bedrijf Paula’s Choice. Dit merk was voor mij nog onbekend, al had ik er wel al veel goede dingen over gelezen op andere blogs. Ik mocht in ieder geval kennis maken met een aantal producten. Na uitvoerig te hebben gemaild met de kundige contactpersoon kwamen onderstaande verzorgingsartikelen voor een huid met roodheid en grote poriën uit de bus als de juiste match voor mij. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan mijn Paula´s Choice Review.

Paula’s Choice Review

Mijn probleem in mijn gezicht is dus dat ik erg veel roodheid heb op mijn wangen en dat ik vrij duidelijk zichtbare poriën heb. Ter illustratie heb ik even een foto gemaakt van hoe mijn gezicht er van dichtbij uitzag voordat ik ongeveer een maand geleden met de verzorgingsproducten van Paula’s Choice begon.

paulas choice review roodheid gezicht before

Zoals je wellicht begrijpt is dit niet een foto waar ik erg trots op ben. Maar ja, het laat wel duidelijk zien welke problemen ik heb wat betreft de huid in mijn gezicht en daar gaat het bij de review om, dus toe maar… Concealer is vaak mijn beste vriendin 😉

Huidverzorging overdag

Voor overdag ontving ik de volgende producten die ik nu alweer bijna een maand in gebruik heb. Alle producten hebben zo goed als GEEN geur. Dat was voor mij even wennen, maar het is absoluut niet vervelend.

Redness Relief Cleanser

Iedere ochtend gebruik ik deze cleanser onder de douche om mijn gezicht mee te reinigen. De dop moet je aan de bovenkant inklikken zodat hij schuin naar boven opengaat. In het begin had ik wat moeite met doseren, omdat de fles heel hard is. Dus als ik te hard kneep, kreeg ik veel te veel product! Gelukkig had ik dat na een keer of twee-drie wel onder controle 😉 Na het douchen voelt mijn huid wel een beetje trekkerig en droog aan, maar dat heb ik wel vaker als ik een cleanser onder de douche gebruik.

paulas choice review redness relief cleanser

Inhoud: 198 ml Prijs: € 22,90

paulas choice review redness relief cleanser ingredienten
Ook nog even een foto van de ingrediënten voor wie dat graag wil weten.

Redness Relief Toner

De volgende stap is het gebruiken van deze toner. Je brengt het product aan met een wattenschijfje en haalt zo de laatste onzuiverheden weg.

paulas choice review redness relief toner

Inhoud: 118 ml Prijs: € 23,90

paulas choice review redness relief toner ingredienten

Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant

Vervolgens gebruikte ik deze BHA lotion, die in een hele fijne pompflacon zit. Niet alleen is het hygiënisch, het werkt fijn en geeft daarnaast ook een luxe gevoel vind ik. Deze lotion belooft de poriën te verkleinen en de huid glad te maken. Daarom bracht ik ‘m vooral aan op mijn wangen, neus en de zijkanten van mijn voorhoofd, waar de poriën het meest zichtbaar zijn.

Waarschuwing!

Ik schrijf dit stukje in de verleden tijd omdat ik met dit product ben gestopt. Dit omdat ik er later achter kwam dat je dit product niet mag gebruiken wanneer je allergisch bent voor acetylsalicylzuur (wat onder andere in aspirine en ibuprofen zit) en ik heb hier hoogstwaarschijnlijk een allergie voor.

Lang verhaal kort, ik heb eens een hele erge allergische reactie gehad en het was niet precies te achterhalen waar het van kwam. Omdat de artsen acetylsalicylzuur verdachten als de boosdoener, mag ik voor de zekerheid standaard geen acetylsalicylzuur meer gebruiken. Gelukkig heb ik niet opnieuw een dergelijke allergische reactie gehad door het gebruiken van deze lotion. (En ik heb ‘m gewoon drie volle weken gebruikt!) Maar toen ik er achter kwam ben ik wel heel erg geschrokken en ben ik per direct met het gebruik gestopt. Better safe than sorry, zoiets hoop ik namelijk NOOIT meer mee te maken…

Ik had tijdens het gebruik wel steeds last van wat lichte jeuk in mijn gezicht. Ik dacht nog dat het kwam omdat mijn huid wat gevoeliger is nu ik zwanger ben. Wellicht dat dit dus werd veroorzaakt door deze lotion en dat de allergie weer aan het opbouwen was. In elk geval NOTE TO SELF: lees altijd GOED de gebruiksaanwijzing! (Want het staat dus wel op de flacon, al had ik dat dus wel over het hoofd gezien…) Gelukkig is er niets ernstigs gebeurt en is de jeuk verdwenen nadat ik ben gestopt met deze lotion.

paulas choice review BHA lotion

Inhoud: 100 ml, Prijs: € 29,90

paulas choice review BHA lotion ingredienten

Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer

Als laatste stap breng ik over mijn hele gezicht en decolleté deze moisturizer aan als dagcrème. Het is een wat dikkige substantie die me een beetje doet denken aan zonnebrand. Als ik het goed begrijp wanneer ik de achterkant van de tube lees, is deze crème ook een soort zonnebrand. In het begin zie je ook nog een wittige waas, maar als je even goed inmasseert, verdwijnt deze weer. Na deze stap voelt mijn huid lekker gehydrateerd aan. De tube vind ik overigens wat minder gebruiksvriendelijk, het is namelijk een knijptube, waardoor bij mij bij de dop al snel wat opgedroogd product blijft hangen. Vind ik zelf wat minder fris.

paulas choice review spf 30 mineral moisterizer

Inhoud: 60 ml, Prijs: € 32,90

paulas choice review spf 30 mineral moisterizer ingredienten

Anti Aging Lip Gloss

Als bonus kreeg ik er ook nog deze anti aging lipgloss bij met SPF 40. Vaak gebruik ik deze in de ochtend om mijn lippen te voorzien van een glansje. Dit product heeft als uitzondering wel een vrij sterke geur. Het doet me een beetje denken aan gebrande suiker. Best een lekker luchtje. De gloss blijft ongeveer 1-2 uurtjes op zijn plek.

paulas choice review anti aging lipgloss

Inhoud: 8 ml, prijs € 23,90

Huidverzorging ’s nachts

Ook voor in de avond heb ik twee producten ontvangen. Deze producten ruiken ook nergens naar. Maar dat is wat mij betreftverder geen probleem. Aangezien de verpakkingen van deze producten donker zijn, is het ook lekker duidelijk dat ze voor het gebruik in de avond zijn.

Super Antioxidant Concentrate Serum

Dit serum belooft de tekenen van veroudering tegen te gaan. De substantie is wat dikkig, en in tegenstelling tot alle andere crèmes die ik nu gebruik, doorzichtig. Ik breng het vooral aan rond mijn ogen en mijn mond. Het voelt erg fijn en voedend aan.

paulas choice review super antioxidant concentrate serum

Inhoud: 30 ml, Prijs: € 38,90

paulas choice review super antioxidant concentrate serum ingredienten

Resist Barrier Repair Moisturizer

Als laatste stap gebruik ik de Barrier Repair Moisturizer met retinol. Ook deze crème zit in zo’n luxe pompflacon en belooft de veroudering tegen te gaan. Hij is zuinig in gebruik, met slechts één pompje kan ik mijn gezicht en decolleté insmeren. Echt een fijn spulletje, het voelt wederom heel voedend aan.

paulas choice review barrier repair moisturizer

Inhoud: 50 ml, Prijs: € 36,90

paulas choice review barrier repair moisturizer ingredienten

Conclusie

Ik heb nog eens van dichtbij een foto gemaakt van mijn gezicht. Lastig om in precies hetzelfde licht een na-foto te krijgen… Is dus ook niet gelukt, maar ik denk dat je zo wel een beetje kunt beoordelen wat het verschil is. Als ik de voor en na foto vergelijk, kan ik wel degelijk concluderen dat de roodheid in mijn gezicht flink is verminderd. De poriën vind ik zelf nog wel vrij aanwezig, maar ook daar zie ik wel een verschil. Ik ben serieus onder de indruk!

paulas choice review roodheid gezicht after

Buiten de BHA lotion bevallen alle producten me erg goed. Ik ga ze dan ook zeker nog een tijdje gebruiken om te zien of ik de roodheid en aanwezige poriën verder kan verminderen. (Hopelijk had niet alleen de BHA lotion aandeel in de vermindering van mijn huidproblemen…)

Verder vind ik de uitstraling van deze producten erg luxe. Mooie, strakke flacons die, op de cleanser en de dagcrème na, heel fijn zijn in gebruik. Ze misstaan zeker niet op je nachtkastje, maar dat mag ook wel! Ik vind de producten namelijk niet supergoedkoop. Je krijgt wel ruime hoeveelheden en ik denk ook echt dat je waar krijgt voor je geld.

Heb jij wel eens producten gebruikt van Paula’s Choice? Welke producten zou je aanraden?

P.s. Doe je al mee aan mijn essence en CATRICE winactie?

 Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening niet, zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube