In de pers: lavera 100% natuurlijke, ‘schone’ verzorging voor het haar!

lavera 100 natuurlijke haarverzorging

Als het op haarverzorging aankomt, ben ik vrij kritisch. Dit omdat ik een zeer gevoelige hoofdhuid heb, zoals ook te lezen is in mijn review van de Ziaja shampoo. Nu kreeg ik een persbericht binnen van het natuurlijke cosmeticamerk lavera over nieuwe 100% natuurlijke verzorging voor het haar. Interessant! Lees je mee?

lavera 100% natuurlijke haarverzorging

Ieder haartype is anders. Daarom komt lavera met een verzorgingsritueel voor elke haarbehoefte. De formules bevatten volgens het persbericht “afgestemde blends van actieve biologische voedingsstoffen, verrijkt met een plantaardig proteïnerijk ingrediëntencomplex dat het haar sterker en gezonder maakt”. Klinkt goed toch? Hieronder een overzicht van de verschillende shampoo’s en conditioners die lavera heeft uitgebracht.

Droog en beschadigd haar

lavera 100 natuurlijke haarverzorging droog en beschadigd

Biologisch rozenextract heeft een herstellende, hydraterende en gladmakende werking op de haarstructuur. Biologisch erwteneiwit hydrateert en maakt (zowel nat als droog) haar makkelijker doorkambaar en daardoor ook makkelijker te stylen.

Gekleurd haar

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-gekleurd

Biologisch cranberry-extract heeft een hydraterende, antibacteriële werking en is rijk aan antioxidanten (onder andere vitamine C). Biologische avocado-olie voedt en hydrateert het haar intensief dankzij hoge concentraties meervoudig onverzadigde vetzuren, kalium, calcium en vitamine B5.

Dof haar

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-dof

Biologisch kaasjeskruidextract herstelt de haarstructuur en maakt het haar glad, glanzend en veerkrachtig. Parelextract is rijk aan mineralen, aminozuren en spoorelementen die het haar van binnenuit voeden, gladder maken en het verouderingsproces helpen afremmen.

Gedehydreerd haar en gevoelige huid

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-gevoelige-huid

Biologische amandelmelk biedt milde, maar intensieve (vocht)verzorging aan haar en hoofdhuid. Maakt droog en kwetsbaar haar zachter en veerkrachtiger.

Fijn haar

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-fijn-haar-shampoo

Biologisch sinaasappelextract verfrist haar en hoofdhuid met zijn antibacteriële werking en is rijk aan de antioxidant vitamine C. De tannines in Biologisch groene thee-extract bevatten antioxidanten als polyfenolen en flavonoïden die celbeschadigende vrije radicalen uitschakelen. Versterkt de haarwortels en de haarstructuur.

Droog, beschadigd haar

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-droog-beschadigd-haar

Biologische amandelolie is rijk aan voedende mineralen, vitaminen, spoorelementen en onverzadigde vetzuren. Het zorgt voor zacht, veerkrachtig haar. Biologische macadamia-olie bevat hoge concentraties kostbare vetzuren, zoals omega 3 en omega 6, en biedt intensieve (vocht)verzorging en maakt haar glanzend en zacht.

Vettig haar

lavera-100-natuurlijke-haarverzorging-vettig-haar

De Freshness & Balance shampoo is verrijkt met biologische limoenboom en verkoelend biologisch muntextract. Dit natuurlijke recept versterkt het haar en geeft het volume, dankzij de regulerende werking.

De shampoos bevatten 250 ml product en de conditioners 200 ml. Alle producten kosten € 5,59 per stuk en zijn vanaf eind oktober te koop bij de de betere reform drogist en bij verschillende webshops zoals Solobiomooi.

Mij lijkt de set voor de gevoelige huid wel interessant om uit te proberen. Ben jij al bekend met lavera? Welk product raad je me aan?

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube