Real Techniques kwasten review

real techniques kwasten review

Enige tijd geleden was Northflix zo vriendelijk om een hele goede kortingsactie te delen wat betreft de real Techniques kwasten. Als je via haar bestelde kreeg je 5 dollar korting (bij een eerste bestelling) bovenop de actie die toentertijd liep bij de Amerikaanse webshop iHerb. Hierdoor heb ik deze prachtige Deluxe Giftset met 5 makeupkwasten, die al heel lang op mijn wishlist stond, kunnen aanschaffen voor iets meer dan 13 euro, inclusief verzendkosten! Benieuwd wat ik er van vind? Lees mijn real Techniques kwasten review. Op zoek naar korting op deze kwasten? Scroll dan naar beneden… *

Real Techniques kwasten review

Een tijdje terug heb ik ook een set van vijf kwasten gekocht via eBay. Deze zagen er ongeveer hetzelfde uit als deze Deluxe set van real Techniques, maar waren duidelijk nep/anders. Toch zijn deze ook wel fijn in gebruik. Binnenkort zal ik een vergelijking van beide sets maken, voor wie dat leuk vindt natuurlijk 🙂 Nu op naar de review van ‘the real deal’.

De verpakking

De kwasten komen in een plastic verpakking. Op de achterkant staat aangegeven waar je welke kwast voor kunt gebruiken. Ik vind het altijd wel leuk dat dit erbij staat, al merk ik al snel dat ik sommige kwasten ook voor andere dingen gebruik dan waar ze voor zijn bedoeld. Nu snel dat plastic verwijderen!

real techniques kwasten review voorkant

real techniques kwasten review achterkant

De kwasten

In de set zitten, van klein naar groot, de volgende kwasten:

  • Een multitask kwast, volgens real Techniques geschikt voor blush, poeder en bronzer.
  • Een foundation kwast.
  • Een schuin afgesneden highliter kwast.
  • Een oogschaduwkwast om mee te blenden.
  • Een eyeliner kwast.

real techniques kwasten review kwasten

Daarnaast zit er een mooi witleren etui bij de set. Ik heb deze in mijn la gelegd, aangezien mijn kwasten staan te pronken op mijn make-up kastje. Ik zie wel voor me dat ik deze etui ga gebruiken als ik op reis ga. Superleuk dat het erbij zit, echt een mooi extraatje.

real techniques kwasten review etui

Multitask kwast

Dit is ‘m, mijn lievelingetje van deze set. Ik gebruik hem eigenlijk tot nu toe alleen maar voor het aanbrengen van blush. Voor bronzer gebruik ik liever een kleiner kwastje en voor poeder juist weer een grotere. Deze kwast is zacht, pakt de blushes op als een koning en vaagt ze supermooi uit op je gezicht. In het begin moest ik opletten, want ik was gewend met mijn andere kwasten om wat enthousiaster in de blush te roeren. Daardoor kreeg ik in het begin teveel poeder op mijn wangen. Maar nu ik de kwast beter ken, ben ik echt verkocht. Dit is een toppertje en deze was alleen al de 13 euro waard.

real techniques kwasten review multitask kwast

Foundation kwast

Deze kwast is voor mij niet zo van toegevoegde waarde. Ik ben misschien wat old-skool, maar ik breng foundation (als ik het al draag, ik ben niet van de every-day plamuur) het liefste aan met mijn vingers. Daarna gebruik ik soms nog een stippeling brush om het geheel wat meer uit te vagen. Deze kwast gebruik ik dus helaas niet zo vaak. Ik wil binnenkort wel zelf beautymaskertjes gaan maken, ik verwacht dat deze kwast me dan goed van pas komt.

real techniques kwasten review foundation kwast

Highliter kwast

Dit vind ik nou wel echt een multifunctioneel wondertje! Hij is schuin afgesneden, daarom werkt hij naast het highliten van je jukbeenderen ook erg goed om een beetje te shapen. Ik gebruik deze kwast daarom bijna dagelijks voor het aanbrengen van bronzer en highliter. Wederom is de kwast superzacht.

real techniques kwasten review highliter kwast

Oogschaduw kwast

Deze oogschaduwkwast deelt nu de eerste plaats met mijn favo mac 217 kwast. Hij is zacht, fluffy en heeft precies het goede formaat om oogschaduw prachtig te blenden in de crease. Ik ben enthousiast ja, deze kwast komt op de tweede plaats in deze set.

real techniques kwasten review oogschaduw kwast

Eyeliner kwast

Hmmm… Dacht ik in het begin toen ik deze kwast zag. Ik ben gewend aan de schuinafgesneden dunne kwastjes voor het aanbrengen van eyeliner. Ik had eerlijk gezegd geen vertrouwen in dit kwastje. Ik was bang dat ik er geen strakke lijn meer zou kunnen zetten. Maar natuurlijk ging ik het wel even proberen. En, verbazingwekkend genoeg gaat het aanbrengen van gel eyeliner dus supergoed met dit kleine kwastje.

real techniques kwasten review eyeliner kwast

Conclusie

stersterstersterster

Het mag duidelijk zijn, ik ben om! Real Techniques rocks en ik wil meer!! Tot nu toe heb ik het meeste plezier van de blendingkwast, de highliterkwast en de blush kwast. Ooh, die blush kwast, het is met stip mijn lievelingetje geworden in mijn megakwasten stash… De kwasten zijn van goede kwaliteit. Ik heb ze voor gebruik gewassen en ook nog een keer na een week gebruik, ze verloren geen haartje. Ze zijn zacht, stevig genoeg en ze doen gewoon hun werk. Me like! De foundationkwast is de enige die ik nu niet gebruik. Maar voor deze prijs, hoor je mij niet klagen. Ik geef voor het eerst in mijn beautyblogcarrière vijf uit de vijf sterren aan deze set.

Ook kopen?

In deze blogpost legt Northflix uit hoe je de kwasten van real Techniques (en andere leuke spullen) met korting kunt bestellen. Ik kon van mijn kwastenset niet echt een goede vergelijking van vinden, maar wel van de Base Core Collection van vier kwasten. Dus even ter illustratie: De Core Collection kost bij Themakeupspot.nl € 25,99. Bij iHerb betaal je nu slechts € 15,96. Voor het verzenden betaal je € 3,57. In totaal is dat dus € 19,53. Een besparing van bijna € 6,50 dus! Als je via een partner je bestelling plaatst, krijg je op je eerste bestelling ook nog eens 5 dollar korting! Deze partner ontvangt zelf ook 5 dollar store credit. Voor wat, hoort wat, toch? Ik ben daarom ook zelf partner geworden. Heb je wel zin gekregen om de kwasten uit te proberen? Bestel dan via deze link of door code LNB784 in te vullen bij je bestelling.

Ik ben benieuwd of jullie nu ook in de verleiding zijn gekomen. Northflix heeft mij in ieder geval met haar blog over de streep getrokken en ik ben echt niet teleurgesteld!

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten. Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube