Review Makeup Revolution Essentials Day to night

day to night palette verpakking

Al enige tijd heb ik het Engelse merk Makeup Revolution online in de gaten gehouden. Ik zag veel andere beautybloggers hierover schrijven en vloggen en bijna iedereen was enthousiast. Toen ik via de Facebookpagina van Makeup Revolution Nederland er achter kwam dat een Etos bij mij in de buurt van start ging met de verkoop van deze make-up, kon ik dan ook niet wachten om wat uit te proberen. Ik kocht het Essential Day to Night Palette. Benieuwd hoe deze me is bevallen? Lees dan mijn make-up review…

Makeup Revolution bestaat pas sinds maart 2014. Volgens eigen zeggen zijn ze bezig met een ware revolutie op make up-gebied en hebben ze producten voor iedere huidskleur en ieder huidtype en doen ze ook nog eens mee aan de laatste trends. Daarbij kan iedereen de producten aanschaffen, want ze zijn budgetproof. Tot slot testen ze niet op dieren. Klinkt goed, niet?

De Etos bij mij in de stad had niet echt een enorm schap. Ik had online echt veel meer spullen gespot. Maar, ik dacht: laat ik gewoon één ding uitproberen, als het me bevalt, ga ik mijn wensenlijst(je) online bestellen. Wat direct opviel was het prijsverschil. Zo kocht ik het Essential Day to Night palette bij de Etos voor € 7,50 terwijl ik het palette online voor € 5,00 heb gespot.*

Review Makeup Revolution

Oké, nu even verder met waar dit artikel om draait, de review! Ik koos dit palette omdat ik normaal gesproken bijna op de automatische piloot ga voor nude-tinten. Dit palette heeft niet alleen tinten om een naturel-look voor overdag te creëren, maar ook een paar donkere tinten voor een smokey eye en een hele mooie turquoise tint waar ik direct verliefd op werd. Met dit palette kun je dus ook een beetje out-of-the-box gaan en dat sprak me wel aan.

De verpakking

De doosjes in de Essentials lijn hebben allemaal 12 kleuren langwerpige oogschaduw. Je kunt de kleuren door de bovenkant van het doosje heen zien omdat deze doorzichtig is. Dat is natuurlijk erg handig als je net zoals ik een beetje een verzamelaar bent. Er zit ook een dubbelzijdige sponge applicator in. Leuk dat het erbij zit, maar eerlijk gezegd gebruik ik dit soort kwastjes bijna nooit omdat je er niet mee kunt blenden. Verder vind ik het doosje wat licht aanvoelen en eerlijk gezegd ook wat goedkoop. Maar hè! Voor deze prijs vind ik dat niet heel gek en het gaat natuurlijk om wat er in het doosje zit.

review makeup revolution verpakking

De inhoud

Over de inhoud ben ik zeker niet ontevreden. Alle kleuren bevatten shimmers, de eerste drie lichte tinten hebben hele lichte shimmers, maar de rest is vrij glitterig. Ik vind dat wel heel mooi, maar ik merk dat ik met mijn 30+ ogen toch eigenlijk ook wat matte oogschaduw nodig heb voor in mijn arcadeboog. Ik denk dat ik dit palette daarom niet zo snel voor overdag zou gebruiken. Voor een feestje is het palette wat mij betreft wel zeer geschikt. Ik ben vergeten foto’s te maken van het swatchen, maar die komen deze week nog online!

review makeup revolution inhoud

Swatches makeup revolution day to night 1-6Swatches makeup revolution day to night 7-12

Edit! Hier ook de swatches. Sommige kleuren zijn wat korreliger dan andere zoals je aan de swatches kunt zien. Ik heb geen oogschaduwbasis gebruikt tijdens het swatchen.

De pigmentatie is zeker niet slecht. Er komt veel kleur vanaf, maar het is ook weer niet zo sterk dat je de kleuren niet goed kunt opbouwen. Ik vind het namelijk vaak fijn om met de felle kleuren wat lichter te beginnen zodat je niet meteen een stel clownsogen hebt 🙂 Verder is de oogschaduw een beetje crème-achtig en niet poederig, een pluspunt want daardoor heb ik weinig last van fall-out.

Out of the box-look

Allereerst wil ik even voorop stellen dat ik absoluut geen make-up artist of visagiste ben, slechts een enthousiaste amateur make-upper. Omdat ik het zelf altijd heel fijn vind als ik bij een review ook een foto zie van hoe de make-up er op iemands gezicht uitziet, heb ik me over mijn faalangst proberen heen te zetten en een look gemaakt.

full face look day to night palette

Een beetje spannend vind ik het dus wel om mijn look te laten zien. Ik heb trouwens alle foto’s gemaakt met mijn iPhone aangezien ik (nog) geen andere camera heb, dus ze zijn niet perfect geworden en mijn gezicht durfde ik ook nog niet echt close-up in beeld te brengen. Maar voor een eerste keer lijkt het me toch best ok zo.

De look is voor mij een beetje een out-of-the-box look geworden, omdat ik de turquoise en donkerblauwe kleur heb gebruikt (op mijn bewegend ooglid) in plaats van alleen nude- en bruintinten. Ik heb deze look nu al twee keer voor een feestje gedragen en kreeg er leuke reacties op. Ik heb in de arcadeboog de gouden kleur (de vijfde kleur van links) gemengd met de twee roze tinten. Onder de wenkbrauwen gebruikte ik de meest linkse highlight tint. Op de onderste wimperrand heb ik de turquoise kleur ook nog lichtjes gebruikt. Ik heb bij deze look een primer gebruikt van Superlooks.

Conclusie

stersterstersterster leeg

Ik ben enthousiast over de prijs-kwaliteit verhouding en over de kleuren van het palette waarmee je meer dan alleen maar alledaagse looks kunt maken. Ik mis wel de matte tinten voor als ik het palette overdag wil gebruiken. Als er matte oogschaduw in had gezeten was dit palette voor mij wat dat betreft echt een product geweest dat ik overdag zou gebruiken voor mijn werk en waarmee ik in de avond mezelf zou omtoveren voor een feestje. Het Essential Day to Night palette krijgt daarom van mij vier van de vijf sterren.

In elk geval wil ik zeker meer producten uitproberen van Makeup Revolution. Ik denk dat je dan ook niet gek op moet kijken als er binnenkort een shoplog online komt.

Heb jij al leuke spulletjes van Makeup Revolution? Wat zou je me aanraden? Ik ben erg benieuwd!

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Follow my blog with Bloglovin

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube