Review W7 Lightly Toasted & in the Buff

Review W7 Lightly Toasted in the Buff - Review W7 Lightly Toasted & in the Buff

Tijdens mijn vele speurtochten naar leuke budget make-up kwam ik vaak het Britse merk W7 tegen. De meningen in beautyblogland waren redelijk verdeeld. Ik heb het palette Lightly Toasted (wat een dupe is/moet zijn van het Naked 1 palette) en de oogschaduws in the Buff (wat een dupe is/moet zijn van het Naked 2 palette) aangeschaft in de op=op shop* voor € 7,95 per stuk. Ben je nieuwsgierig hoe ik de paletten ervaar? Lees dan mijn makeup review.

Ik heb beide paletten van W7 nu een paar weken in mijn bezit, ik heb ze wel al gebruikt voordat ik de foto’s maakte, dus excuus dat de paletten er niet meer helemaal als nieuw uitzien. Hieronder hoe ik het gebruik van beide paletten heb ervaren.

De verpakking

Beide paletten hebben, net als de Urban Decay paletten, een blikken doosje als verpakking and I like it! Het is robuust, het ziet er stoer uit en oogt toch ook best een beetje sjiek. Aan de binnenkant is de look wel iets meer budget-achtig. De oogschaduws zitten in een soort plastic ondergrond die wat cheap oogt. Maar goed, het is dan ook echt een budgetpalette.

Beide paletten

Review W7 Lightly Toasted in the Buff verpakking

Het W7 Lightly Toasted palette

Review W7 Lightly Toasted open

Het W7 in the Buff palette

Review W7 in the Buff open

Wat ik ook echt leuk vind, is dat er een dubbelzijdige kwast in zit met aan de ene kant een sponge applicator en aan de andere kant een kwast met haartjes. Meestal hebben oogschaduwpaletten alleen zo’n sponge applicator en die vind ik nooit fijn om te gebruiken. Toen ik dus deze kwast zag, was ik blij verrast. Toch is deze kwast niet mijn ding. De haartjes zijn veel te stijf. In combinatie met de poederige oogschaduw is dat vragen om fall out. En daarbij kun je met deze stijve, zeer synthetische kwast ook niet blenden.

De inhoud

Maar goed, de kwast is voor mij niet belangrijk. Ik heb – zoals je op mijn foto’s wel kunt zien 🙂 – genoeg kwasten in mijn bezit. Dus, op naar de inhoud van de paletten! De kleuren vind ik in beide paletten op het eerste oog heel erg mooi. Je kunt met deze kleurenselectie een heleboel mooie naturel looks maken, maar omdat er ook donkere kleuren aanwezig zijn, is er zeker ruimte voor het bedenken van smokey eyes of een leuke party look. Ik word bij het bekijken van de paletten heel blij van de goudachtige tinten en de zilveren tint in het Lightly Toasted palette en de matte taupekleur in het in the Buff palette.

Lightly Toasted

Review W7 Lightly Toasted open

In the Buff

Review W7 in the Buff open 2

Swatches

Ik heb deze swatches gemaakt zonder oogschaduwbasis. Allereerst de swatches van het Lightly Toasted palette.

Swatches lightly toasted 1-6

Swatches W7 Lightly Toasted kleur 1-6

Swatches lightly toasted 7-12

Swatches W7 Lightly Toasted kleur 7-12

En dan de swatches van het in the Buff palette.

Swatches in the buff 1-6

Swatches W7 in the Buff kleur 1-6

Swatches in the buff 7-12

Swatches W7 in the Buff kleur 7-12

Ik vind de swatches prima, maar als ik kijk naar de swatches die ik maakte van andere budgetpaletten, dan weet ik dat het wel iets beter kan. Vooral de matte tinten zijn niet heel sterk gepigmenteerd, maar dat gebeurt wel vaker bij budgetpaletten. De gouden/bronzen tinten doen het wel heel goed. Ik vind, als ik de paletten in zijn geheel vergelijk afgaand op de swatches, het in the Buff palette iets beter gepigmenteerd.

Oog look

Ondanks dat het in the Buff palette het beter deed bij de swatches, besloot ik toch met het Lightly Toasted palette een ooglook uit te proberen. Ik ben nog wat verder uit mijn comfortzone gestapt en heb nu een close-up van mijn oog gemaakt. Ik heb voor deze look geen oogschaduwbasis gebruikt. Ik heb als highlight de meest linkse tint gebruikt. In de crease heb ik de vierde kleur van rechts gebruikt, gemixt met de vierde kleur van links. Op het bewegend ooglid gebruikte ik de mooie bronzen tint die je als zesde van links in het palette ziet (mijn favoriet uit dit palette). In de outer V gebruikte ik de zwarte tint helemaal rechts. Misschien komt het doordat ik geen basis heb gebruikt, maar ik ben niet echt tevreden over hoe het pigment overkomt op de foto. Als ik van dichtbij naar mijn ogen kijk, lijkt het ook alsof de oogschaduw niet goed blijft zitten, terwijl ik wel echt veel heb gebruikt. Ik maakte de foto’s trouwens in de schemer bij kunstlicht, waardoor het misschien ook anders overkomt.

Close up makeup look w7 s

Conclusie

sterstersterster leegster leeg

Ik vind de pigmentatie oké voor budgetpaletten. De kleuren spreken me aan en ik denk dat deze tinten bij veel mensen heel mooi staan. Beide paletten kunnen gebruikt worden voor een naturel look en voor een wat meer dramatische make-up voor in de avond of bij een speciale gelegenheid. Ik vind de oogschaduw wel erg poederig van structuur. Dus je moet oppassen voor fall out (kwast goed aftikken!) Ook blend hij door de poederige structuur niet zo mooi als bijvoorbeeld de oogschaduw van Makeup Revolution of MUA (die beiden overigens ook dupes hebben gemaakt van de Urban Decay paletten!) die meer creamy is. Dat is voor mij best een belangrijk punt, waardoor ik de paletten toch minder vaak gebruik. Het kwastje bij de paletten is een leuke extra, maar voor mij onbruikbaar. Al met al krijgen de W7 paletten van mij 3 van de 5 sterren.

Heb jij een Urban Decay palette of een mooie dupe? Laat het me weten!

P.s. Helaas ben ik zelf (nog) niet in het bezit van de Naked paletten van Urban Decay, dus een vergelijking tussen the real stuff en de dupes kan ik niet maken. Maar er zijn er wel genoeg te vinden online, zoals deze van Vera Camilla over het Lightly Toasted palette en deze van Misslipgloss over het in the Buff palette.

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Follow my blog with Bloglovin

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube