Shadow Shields review

shadow shields review

Enige tijd geleden werd ik via Instagram benaderd door Shadow Shields of ik hun product wilde uitproberen. Als eersteklas oogschaduwfanaat was dit natuurlijk een spekkie naar mijn bekkie. Vandaag vertel ik meer over deze handige tool bij het maken van de perfecte ooglook. Lees je mee wat ik er van vind in deze review?

Shadow Shields review

Shadow Shields zijn een soort van pleisters die je onder je ogen plakt. Je maakt met deze tool in een handomdraai een strakke ooglook zonder te knoeien. Daarnaast kun je de Shadow Shields ook gebruiken als hulpmiddel bij het maken van een winged eyeliner of bij het perfect aanbrengen van je lipstick. Volgens de website zijn dit de voordelen van het gebruiken van Shadow Shields:

  • Bescherming tegen vallende oogschaduw (fallout)
  • Hulpmiddel voor het maken van een strakke rand bij ooglooks
  • Hulpmiddel bij het maken van een winged eyeliner
  • Helpt mascaravlekken voorkomen
  • Hulpmiddel bij het aanbrengen van lipstick

shadow shields review gebruiksaanwijzing

Via Beauty-hunter.nl kun je de Shadow Shields bestellen voor € 9,50 per pakje. In een doosje zitten 30 Shadow Shields. Je kunt daarmee dus 15 perfecte ooglooks maken 😉

Shadow Shields in de praktijk

Hieronder zie je een paar shadowshields:

shadow shields review voorkant achterkant

Links zie je de achterkant met verwijderbare plakstrip en rechts de voorkant.

Ik kon uiteraard niet wachten om de Shadow Shields te testen! Ik ben gek op het maken van ooglooks en gebruik als beautyhack ook wel eens plakband om een winged liner te maken of om mijn oogschaduwlijn strakker te maken. De Shadow Shield werken echter prettiger. Ze hebben precies dezelfde vorm en zijn makkelijker symetrisch aan te brengen dan een plakbandje. Daarbij hebben ze letterlijk een opvangbakje voor fall-out.

shadow shields review plakrand

Je verwijdert het bovenste randje van de shields, daarna bevestig je ze met het plakrandje onder je ogen.

shadow shields review in gebruik

Eerlijk is eerlijk: het is wel een beetje een achterlijk gezicht als je de shields hebt opgeplakt 🙂

shadow shields review na gebruik

Maar zoals je kunt zien, hebben de Shadow Shields wel mijn fallout heel goed opgevangen. Ik merkte dat ik ook wat ruiger te werk durfde te gaan omdat ik opvangbakjes onder mijn ogen had.

shadow shields review resultaat

Na het maken van de ooglook en het zetten van de eyeliner, is het tijd om de shields te verwijderen, tadaaa! Excuses voor het kleurverschil met de foto hierboven. Ik ben nog steeds geen fotografie-expert en moet het doen met de foto’s die mijn iPhone maakt. Maar het gaat om het idee van de strakke lijn, dat is wel te zien denk ik zo 🙂 (De volledige look is trouwens te bekijken in het artikel van het Light and Shade palette.)

Conclusie

Zoals je ziet is de ooglook best strak geworden. Ook de winged eyeliner vind ik redelijk goed gelukt. (Mijn ogen zijn niet zo supergeschikt voor winged eyeliners vanwege mijn 30+ ogen 😉 ) Ik heb de Shadow Shields nog niet gebruikt voor het perfectioneren van mijn lipstick, aangezien ik meer een oogschaduw kind of girl ben. Voor het maken van een strakke ooglook vind ik de Shadow Shields in ieder geval echt top werken! Ik gebruik ze nu wanneer ik een wat heftigere glamourlook wil maken voor een feestje of speciale gelegenheid. Voor dagelijks gebruik vind ik de Shadow Shields te duur. (Je kunt ze niet hergebruiken vind ik, daar worden ze te vies voor.) En eerlijk gezegd is het gebruiken van deze beautytool naar mijn idee ook niet nodig voor een meer naturelle look. Ik ga de Shadow Shields zeker opnieuw kopen, want ik wil eigenlijk niet meer zonder als ik los ga met mijn collectie oogschaduw.

Wat vind jij van deze tool? Zou jij de Shadow Shields aanschaffen?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube