Simpele nailart tutorial

Simpele nailart tutorial

Ik zit in een goede periode wat mijn nagels betreft. Brokkelden ze een tijdje terug nog af als ik alleen maar naar ze keek, nu zijn ze lekker sterk en lang. Daardoor heb ik nu vaker zin om mijn nagels uitgebreid te lakken. Deze keer een hele simpele nailart tutorial met de lichtroze nagellak die ik laatst kocht bij de Hema. *

Simpele nailart tutorial

‘Sometimes less is more’. Dit geldt vaker op het gebied van beauty en ook zeker voor deze tutorial. De snoeperige roze nagellak is namelijk al een eyecatcher an sich. Een klein beetje glitter erbij en wat mij betreft zijn we dan good to go. Daarbij is het ook fijn dat je met weinig extra moeite, toch een hele leuke manicure hebt.

Benodighdeden

Deze keer gebruik ik de volgende producten:

  • Essence protecting basecoat
  • Essence sealing topcoat
  • Long Lasting Nailpolish van de Hema in de kleur 806
  • Essence nail art Sparkle Sand top coat

 

Stap 1 – Basecoat

Uiteraard begin ik weer met de basis. Deze basecoat van Essence is heel fijn. Hij droogt snel zodat je snel verder kunt met stap 2. Ik zag op de website van Kruidvat dat deze basecoat inmiddels niet meer in het assortiment zit. Essence heeft gelukkig nog wel een heleboel andere basislakjes.

Simpele nailart tutorial basecoat

Stap 2 – Kleurlak

Dit is altijd een leuk gedeelte: de gekleurde nagellak aanbrengen. Deze mooie roze tint kocht in onlangs nog bij de Hema, dus deze kun je nu zeker nog kopen. Hij dekt echt perfect in één laagje. Dat is altijd fijn, want dan hoeft de boel minder lang te drogen.

Simpele nailart tutorial hema roze lak

Stap 3 – Topcoat

Ik breng op alle nagels, behalve de ringvingers, de doorzichtige topcoat van Essence aan. Deze is oké, ik ken wel betere topcoats! Ik had namelijk na één dag al chips in een paar nagels. Dat is toch jammer van al het werk. Op de ringvingers breng ik de Sparkle Sand topcoat aan. Dit geeft een heel mooi en subtiel glittereffect.

Simpele nailart tutorial eindresultaat

Nagellak tip!

Glitternagellak is altijd heel vervelend om te verwijderen. Mijn tip hiervoor is: doe wat nagellakremover op een watje en wikkel deze om de nagel met de glitterlak heen. Laat het een paar minuutjes intrekken terwijl je bijvoorbeeld de rest van je nagels zonder glitters schoonmaakt. Omdat de remover dan al een beetje is ingetrokken in je glitternagel, kun je de glitters veel makkelijker verwijderen.

De nail art topcoat geeft toch nét dat beetje extra aan je manicure, vind je niet?

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het noemen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube