Sleek I-divine Enchanted Forest review

Sleek I-divine Enchanted Forest review

Sleek I-divine Enchanted Forest review

Laatst shopte ik me ongeveer een ongeluk bij Beauty88 en kocht ik onder andere mijn allereerste Sleek product ooit, het Sleek I-divine Enchanted Forest palette. Ik werd (naast de supermooie naam, ik ben namelijk een rasechte fan van sprookjes) vooral aangetrokken door dit palette vanwege de verschillende kleurtjes, kleurtjes die ik eigenlijk nooit gebruik. Daarmee was het palette echt een aanvulling op de oogschaduws die ik al had. Ik heb het palette nu al even in gebruik (dat is ook op sommige foto’s te zien, excuus…) en vond het tijd voor een review. Lees je mee? *

De verpakking

De kartonnen doosjes die om de Sleek paletten zitten, vind ik een lust voor het oog. Je ziet direct al welke kleuren er in het doosje horen te zitten. En aan de achterkant van het kartonnetje zie je ook de oogschaduwnamen. Ik vind die namen altijd heel erg leuk. Zo heeft dit palette onder meer de schitterende namen ‘Prince Charming’, ‘Glass Slipper’ en ‘Fairy Godmother’. Deze passen natuurlijk perfect in het thema ‘Enchanted Forest’.

Sleek I-divine Enchanted Forest review verpakking voorkant

Sleek I-divine Enchanted Forest review verpakking achterkant

Als je de kartonnen verpakking opent komt het Sleek palette tevoorschijn. Deze is zoals alle andere I-divine paletten mat-zwart met glanzende zwarte letters. Ik vind dat heel stijlvol ogen. Het doosje voelt ook echt stevig en luxe aan. Niks op aan te merken dus!

Sleek I-divine Enchanted Forest review doosje

Inhoud

Oké, nu even het palette openen. Aan de binnenkant zit een hele fijne grote spiegel, yes! Dat vind ik altijd heel erg fijn. Verder zit er ook een dubbelzijdige sponge applicator bij. Over de oogschaduws ligt een plasticfolie met daarop de namen van de kleuren. Ik heb dit plasticje nog even bewaard omdat ik de namen zo leuk vind. Ik hoop dat ik deze niet kwijtraak! (Het was eigenlijk wel leuk geweest als de namen onder de pans gedrukt stonden…)

Sleek I-divine Enchanted Forest review inhoud plastic 1

Sleek I-divine Enchanted Forest review inhoud plastic 2

Het palette heeft 12 kleuren oogschaduw van 1 gram per stuk. In totaal koop je dus 12 gram oogschaduw, dat is best veel! Ik ben blij dat het I-divine palette zowel matte als shimmers bevat. In totaal zijn er vier matte kleuren en acht shimmer kleuren aanwezig. De kleuren zien er echt zo geweldig mooi uit!

Sleek I-divine Enchanted Forest review inhoud 1

Sleek I-divine Enchanted Forest review inhoud 2

Swatches

Op naar de swatches! Uiteraard heb ik weer zonder oogschaduwbasis geswatcht.

Sleek I-divine Enchanted Forest review swatches 1
Van links naar rechts: Glass Slipper, Beatrice, Perla, Fairy Godmother, Grand Duke en Drizella.

Sleek I-divine Enchanted Forest review swatches 2
Van links naar rechts: Pumpkin, Prince Charming, Happily Ever After, Anastasia, Daphne en Lady Tremaine.

Zo, de swatches vallen niet tegen! Dat had ik naar aanleiding van andere reviews over Sleek paletten ook niet verwacht. Volgens mij staat Sleek er wel om bekend dat ze goed gepigmenteerde oogschaduws verkopen. Ik heb mijn vinger steeds één rondje laten draaien in de pan en daarna op mijn arm geswatcht. Niet slecht, toch? Ook de matte tinten doen het echt goed bij de swatches vind ik. De oogschaduws zijn erg romig. De matte tinten voelen iets poederiger aan dan de shimmers.

Ooglook

Ik ben nog heel erg aan het stoeien met dit palette en dat komt niet omdat de oogschaduws het niet goed doen. Het probleem ligt meer bij het feit dat ik de kleuren eigenlijk nooit gebruik, ik vind het nog best moeilijk ze goed te combineren. Maar ik heb er toch wat van proberen te maken 🙂 Ik heb de Essence I love stage eyeshaddow base gebruikt. Ik gebruikte onder mijn wenkbrauwen de kleur Glass Slipper. In de crease bracht ik Prince Charming aan. Op mijn bewegend ooglid de kleur Perla. Daarna heb ik de crease uitgevaagd met Fairy Godmother. In de outer V gebruikte ik nog Grand Duke. Het is een experiment, ben nog niet helemaal tevreden, vooral ook omdat ik het geheel niet zo mooi heb geblend (dat zag ik later op de foto’s pas eigenlijk…) maar het is in elk geval anders dan anders.

Sleek I-divine Enchanted Forest review ooglook 1Sleek I-divine Enchanted Forest review ooglook 2

Conclusie

stersterstersterster leeg

Ik ben erg onder de indruk van het Sleek I-divine Enchanted Forrest palette. Ik kocht deze voor slechts € 10,49 en de prijs-kwaliteitverhouding is echt uitstekend. De oogschaduws zijn hartstikke gepigmenteerd en heel fijn en romig, ik heb tijdens het gebruik helemaal geen last van fall-out. Ik vind dat de oogschaduws goed blendbaar zijn, al is dat bij mijn ooglook misschien niet zo goed te zien, oopsie… De oogschaduw blijft met de basis ook de hele dag stevig zitten. Verder is de verpakking supermooi, al had ik wel heeeeel graag de namen van de kleuren onder de pans gezien zodat je dat plasticje niet hoeft te bewaren. Het enige minpuntje aan het palette vind ik dat ik zelf nog moeite heb de kleuren goed te gebruiken samen. Daarom krijgt het Enchanted Forest palette van mij vier van de vijf Ikhouvanbeauty sterren. Ik ben kritisch en geef pas vijf sterren als iets echt helemaal perfect is. Al komt dit product van Sleek wat mij betreft daar wel bij in de buurt.

Heb jij producten van Sleek? Wat is je favoriet? En: heb je suggesties voor kleurencombinaties met dit palette? Ben benieuwd!

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube