Top 5 favoriete beauty producten maart

Favorieten van de maand stempel

Top 5 favoriete beautyproducten maart

Afgelopen maand heb ik weer een hoop nieuwe producten gekocht om uit te proberen. Een aantal daarvan gebruik ik nu zelfs iedere dag! Benieuwd waar mijn top 5 favoriete beautyproducten op dit moment uit bestaat? Lees dan snel verder. *

Voor dit artikel heb ik een aantal productfoto’s overgenomen van de website van Kruidvat. Dit heb ik gedaan omdat ik sommige make-up afgelopen maand vrij intensief heb gebruikt en dat ziet er op foto’s niet meer zo aantrekkelijk uit 🙂 Verder gebruik ik natuurlijk zo veel mogelijk mijn eigen foto’s.

1. Mis Manga Mascara van L’oreal

Een mascara is echt iets persoonlijks. De ene vind een borsteltje met een kammetje fijn, de andere heeft juist het liefste een rond en harig borsteltje. Bij mijn wimpers werkt het harige borsteltje meestal het beste. Bij de kammetjes-achtige applicators krijg ik namelijk juist vaak klontjes en dat vind ik echt heel irritant! Ik ben altijd op zoek naar een perfecte mascara en heb ‘m voor nu gevonden in de Miss Manga mascara van L’oreal.

favoriete beautyproducten maart miss manga mascara loreal
Bron foto: Kruidvat

Het borsteltje loopt een beetje in een punt en de haartjes staan wat verder uit elkaar. Het resultaat is bij mij dat alle wimpers goed gescheiden worden. Ook kan ik makkelijk meerdere laagjes aanbrengen zonder dat mijn wimpers aan elkaar gaan klonteren, al vanaf dat de mascara voor de eerste keer open ging. Top dus!

De Miss Manga mascara heb je in een gewone en een waterproof variant. Ik heb voorkeur voor de gewone. Deze kost € 14,99. Het is wel altijd slim de aanbiedingen in de gaten te houden, bij Kruidvat en Etos hebben ze bijvoorbeeld vaak goede aanbiedingen op het gebied van make-up.

2. Essence Eyebrow Stylist Set

Ik heb heel lang geworsteld met mijn wenkbrauwen. Ze zijn donker, ze zijn vol en hebben lange haren. Buiten dat ik ze regelmatig moet epileren, wil ik natuurlijk ook dat ze goed in model zitten. Als ik er niets aan doe, staan ze namelijk alle kanten op. Maar daarnaast wil ik ook graag dat ze er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Zelfs als ik een dagje zonder make-up doorbreng, “doe” ik altijd nog even mijn wenkbrauwen. Sinds kort heb ik daar een goede routine in gevonden, met dank aan het wenkbrauwpoeder en de Lash Brow gel (volgende favoriet!) van budgettopper Essence.

Essence eyebrow stylis set favoriete beautyproducten
Bron foto: Kruidvat

De Essence Eyebrow Stylist Set is verkrijgbaar in twee kleuren, blond en brunette en hij kost € 2,59. Ik heb gekozen voor de brunette set omdat ik dacht dat die kleuren beter zouden passen bij mijn wenkbrauwen. De set bestaat uit twee kleuren poeder en een kwastje. Heel eerlijk gezegd is het kwastje bij mij linea recta de vuilnisbak in gegaan. Ik heb het heel even een kans gegeven, maar hij was veel te stijf, daar kon ik echt geen precieze vorm mee aanbrengen! Ik breng de wenkbrauwpoeder op met een dun, schuin afgesneden kwastje van de Hema en dat werkt echt heel goed.

Achteraf gezien had ik overigens denk ik net zo goed de blonde set kunnen kopen, want ik gebruik eigenlijk bijna alleen maar het lichte wenkbrauwpoeder. Als ik ergens een gaatje heb in mijn wenkbrauw is het donkere poeder soms wel fijn. Ik ben van plan nog andere producten uit te proberen zoals waxes en potloden. Als ik iets goeds tegenkom, bericht ik er uiteraard snel over.

3. Essence Lash Brow Gel

Als ik met wat concealer de onderkant van wenkbrauwen netjes heb gemaakt, is het tijd voor het fixeren van de wenkbrauwen. Dit doe ik sinds afgelopen maand met de Lash Brow Gel van Essence. Deze kost € 1,99. Het werkt prima! Gewoon een doorzichtige gel met een mascara borsteltje waarmee je de wenkbrauwen na het bijtekenen in het juiste model kamt. Het droogt snel en daarna blijven mijn wenkbrauwen echt de hele dag op hun plaats. Uit de naam van het product leid ik af dat je het ook voor je wimpers zou kunnen gebruiken, daar zou ik het zeker niet voor gebruiken.

Essence lash brow gel favoriete beautyproducten
Bron foto: Kruidvat

4. Jessup Kwastenset

Sinds kort heb ik e-bay ontdekt, een soort van wereldwijde marktplaats. Het is altijd wel even wachten voordat je je bestelling binnen hebt, want veel van de producten komen uit landen als China. Soms koop je ook echt serieuze goedkope rommel, maar toch heb ik al meerdere keren hele gave koopjes gescoord die ik met veel plezier gebruik zoals deze kwastenset van het merk Jessup.

Make-up koop ik trouwens nooit via e-bay of Chinese webshops, hoe aantrekkelijk het door de belachelijk lage prijzen soms ook lijkt. Het gaat namelijk vaak (bijna altijd…) om namaak producten en ik heb ook slechte dingen gelezen over de kwaliteit van deze make-up. Er schijnen vaak giftige stoffen in te zitten en de make-up wordt onder slechte hygiënische omstandigheden geproduceerd. (zie o.a. dit artikel van Lovelowbudget.nl). Kwasten leken mij geen probleem. Uiteraard moet je ze wel even wassen voor gebruik, maar dat doe ik ook met kwasten die ik in Nederland koop.

jessup kwastenset favoriete beautyproducten 3

De Jessup kwastenset bestaat uit 12 gezichtskwasten en oogschaduwkwasten met synthetische en dierlijke haren. Niet iedere kwast is top. Zo zit er een kleine concealerkwast bij met veel te stijve haren en ook de eyeliner kwast is voor mij onbruikbaar. (Ik gebruik liever weer de schuine kwast van de hema, waar ik ook mijn wenkbrauwen mee doe.) Maar de andere kwasten gebruik ik echt vaak, sommige zoals de short shader en de tapered highliter zelfs dagelijks. De haren zijn lekker zacht en bij mij zijn ze na een aantal keer wassen nog helemaal niet uitgevallen. De set heeft mij € 15,60 gekost. Ik kocht ze via deze verkoper op e-bay.

Er zijn meerdere verkopers die de set verkopen. Let er wel even op dat op de steel van de kwasten het merk ‘Jessup’ staat en dat de namen van de kwasten op de steel staan. Anders heb je te maken met namaak Jessup kwasten (voor zover je van namaak kunt spreken, want ik geloof dat Jessup ook een kopie is van een ander merk…) en die schijnen echt veel minder goed te zijn!

Als jullie het leuk vinden, schrijf ik graag een keer een uitgebreide review over deze kwastenset. Een e-bay shoplog staat ook nog op mijn to-do lijstje 🙂

jessup kwastenset favoriete beautyproducten

jessup kwastenset favoriete beautyproducten 2

5. Makeup Revolution Essential Day to Night Palette

Het is denk ik geen verrassing dat een product van Makeup Revolution in mijn top 5 van favoriete beautyproducten staat. Afgelopen maand schreef ik een review over het Essential Day to Night Palette en ik was meteen enthousiast. Ik heb de oogschaduws afgelopen maand ieder weekend gebruikt als ik een feestje of een etentje had. Hij is voor mij echt een (budget) topper, een echte musthave voor een feestelijke glamourlook. Ik heb € 7,50 betaald voor dit oogschaduw palette bij de Etos, maar online kun je dit palette aanschaffen voor € 4,99 bij bijvoorbeeld Makeup Musthaves.

day to night palette inhoud

Binnenkort verschijnt er trouwens een shoplog online, want ik heb naar aanleiding van deze positieve ervaring meer producten van Makeup Revolution aangeschaft!

Dit waren mijn favoriete beautyproducten van maart. Wat zijn jouw favorieten en waarom?

* Deze blogpost is niet gesponsord, ik heb alle producten van mijn eigen geld gekocht en heb geen geld gehad voor het reviewen van de producten. 

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube