Vichy Slow Age review

vichy-slow-age-review

Een tijdje terug ontving ik de Vichy Slow Age crème ter review. Aangezien ik eerst mijn dagcrème van Paula’s Choice wilde opmaken, heb ik een tijdje gewacht met het schrijven van dit artikel. Nu ik de crème van Vichy enkele weken in gebruik heb, is het tijd voor een uiteenzetting van mijn kant 🙂 Lees je mee?

Vichy Slow Age review

Vichy Slow Age kost rond de €25 en is te verkrijgen bij diverse webwinkels en bij de apotheek en drogist. Als je de achterkant van de verpakking bestudeert, belooft de crème veel goeds te doen voor verschillende verouderingsverschijnselen:

Het is werkzaam op tekenen van veroudering, zelfs in een vroeg stadium: van lijntjes tot rimpels, van huidverkleuringen tot donkere vlekken, van gebrek aan volume tot het verlies van veerkracht.

Klinkt goed, niet?

vichy-slow-age-review-verpakking-info

Hieronder ook nog even de ingrediënten:

AQUA / WATER – HOMOSALATE – OCTOCRYLENE – GLYCERIN – ETHYLHEXYL SALICYLATE – BIFIDA FERMENT LYSATE – SILICA – ALCOHOL DENAT. – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – DIMETHICONE – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER – PEG-100 STEARATE – GLYCERYL STEARATE – TOCOPHEROL – SYNTHETIC WAX – PEG-8 LAURATE – CI 14700 / RED 4 – STEARIC ACID – DICAPRYLYL CARBONATE – STEARYL ALCOHOL – DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER – TRIETHANOLAMINE – MYRISTIC ACID – MYRISTYL ALCOHOL – SODIUM BENZOATE – PALMITIC ACID – PHENOXYETHANOL – AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – ASCORBYL GLUCOSIDE – DISODIUM EDTA – CAPRYLOYL SALICYLIC ACID – CAPRYLYL GLYCOL – XANTHAN GUM – SCUTELLARIA BAICALENSIS EXTRACT / SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT – T-BUTYL ALCOHOL – CETYL ALCOHOL – PARFUM / FRAGRANCE

Er zit dus onder andere alcohol en parfum in de Slow Age formule. Mocht je huid dat niet fijn vinden, dan is deze crème niet geschikt voor jou.

De verpakking

De crème komt in een prachtige, glazen pompflacon. Deze voelt heel luxe aan en is ook erg handig in gebruik. Ik merk wel dat ik na gebruik het pompje even goed moet afvegen, anders blijft er een restje achter die de volgende dag is opgedroogd. Verder is een dergelijke flacon natuurlijk wel heel hygiënisch in gebruik aangezien je niet steeds met je vingers in een potje hoeft te roeren.

vichy-slow-age-review-flacon

In gebruik

Wat mij direct opviel is de geur. Parfum staat onderaan in de lijst van ingrediënten, maar de geur is heel sterk aanwezig. Gelukkig vind ik de geur echt heerlijk, dus voor mij is het geen probleem. Ik denk dat ik de geur zelfs het meest fijne vind aan het product. Wat een zalige geur!

vichy-slow-age-review-substantie

De substantie is romig en rijk. Wel trekt de crème razendsnel in. Dat vind ik op zich een groot voordeel, want ik heb een hekel aan een vettig gezicht of vettige handen na het gebruik van een crème. Wel vind ik daardoor dat de Slow Age niet erg zuinig in gebruik is. Ik heb minimaal twee pompjes nodig voor alleen mijn gezicht. Ik smeer daarnaast ook graag mijn hals en decolleté in met mijn dagcrème, waardoor ik per dag dus 3-4 pompjes nodig heb. (Wellicht ligt dit aan mijn huid?)

Conclusie

Of de Slow Age al mijn verouderingsverschijnselen tegengaat? Nee, ik heb niet het idee dat mijn (fijne) lijntjes en dergelijke minder aanwezig zijn of minder snel in opmars zijn, maar heel eerlijk gezegd geloof ik ook niet dat er een middel bestaat dat dit ook echt doet. Ik gebruik de Vichy Slow Age in elk geval met veel plezier, voornamelijk door de overheerlijke geur en de fijne en hygiënische pompflacon. Toch weet ik niet of ik de crème zelf zou aanschaffen. Hij is namelijk wat mij betreft best aan de prijs en (in combinatie met mijn huid?) niet echt zuinig in gebruik.

Wat is jouw favoriete dagcrème?

Deze post bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube