Ziaja Marine Algae enzyme peeling review

ziaja-marine-algae-enzyme-peeling-review

Het Poolse merk Ziaja ken ik sinds ik mijn blog ben gestart. Ik heb bij veel andere bloggers al lovende reviews gelezen en was dan ook erg blij dat ik zelf wat artikelen van Ziaja mocht proberen. Laatst testte ik al de shampoo tegen huidirritatie. Vandaag is de Ziaja Marina Algae enzyme peeling aan de beurt voor een review.

Ziaja Marine Algae enzyme peeling review

De Marine Algae enzyme peeling is geschikt voor een droge tot normale 30+ huid en bevat zee-algen. Een flacon bevat 60 ml en kost € 4,19. (Je kunt de peeling vinden in de Ziaja webshop.) Daarnaast zitten de volgende ingrediënten verstopt in de peeling:

  • canola oil (kalmerend en ontstekingsremmend)
  • enteromorpha compressa (groene alg, werkt verstevigend)
  • hydro-retinol (blauwe alg, vermindert rimpels)
  • laminaria digitata (bruine alg, voor meer elasticiteit)
  • porphyra umbilicalis (voor hydratatie)
  • provitamin B5 (D-panthenol)
  • vitamin A (voor elasticiteit en gaat verkleuring tegen)

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ingrediënten mij bijzonder weinig zeggen. Ik weet niet welke gunstig zijn of juist niet. (Behalve dat parfum voor veel mensen geen pluspunt is, maar deze staat helemaal onder aan de lijst.) Maar voor wie het wil weten, op de afbeelding nog even alle ingrediënten op een rijtje.

ziaja-marine-algae-enzyme-peeling-review-ingredienten

Geur en substantie

De peeling ruikt niet heel sterk vind ik. Wel vind ik de geur inderdaad een beetje zee-achtig. Op zich niet verkeerd! Al ben ik meer fan van frisse geuren. Verder is de peeling wittig/doorzichtig van kleur en voelt het heel smooth aan. Er zitten dus geen korreltjes/scrubdeeltjes in.

ziaja-marine-algae-enzyme-peeling-review-substantie

Het gebruik

Je moet de peeling aanbrengen op gezicht en hals en dan 10-15 minuten laten zitten. De peeling verwijdert dan de dode huidcellen, zonder dat je dus hoeft te scrubben. Daarna kun je de peeling afspoelen met lauw/warm water. Ik gebruik de peeling daarom graag onder de douche. Terwijl het intrekt, kan ik ondertussen nog andere dingen dingen doen zoals mijn lichaam scrubben of mijn benen scheren. (Ik hou van multitasken.) En het spoelt lekker makkelijk af onder de douche vind ik.

Ik wilde trouwens voor jullie graag een hilarische foto maken met een maskergezicht, maar de peeling is echt doorzichtig als je ‘m aanbrengt en uitsmeert op je huid. Dus dat was niet de moeite waard. Ik heb nog een masker liggen van Ziaja om te reviewen, van dit product zal ik een foto maken als ik het op mijn gezicht heb, beloofd!

Conclusie

Het resultaat is in elk geval fijn. Een merkbaar gladdere huid! Het voelt wel ietsje trekkerig aan na het douchen vind ik, maar dat heb ik ook vaak als ik een facewash of cleanser heb gebruikt. Daarna is het dan sowieso fijn om even een lekkere crème aan te brengen. Al met al wederom een fijn product van Ziaja, ze stellen me weer niet teleur. De prijs/kwaliteitsverhouding zit tot nu toe bij dit merk wat mij betreft helemaal goed; de producten ogen en voelen luxe aan en de prijs is hartstikke redelijk. Dat maakt mij in elk geval erg enthousiast.

Ben jij bekend met Ziaja? Heb je een favoriet product dat je me zou aanraden?

 Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube