Ziaja Shampoo tegen huidirritatie review

Ziaja Shampoo tegen huidirritatie review

Een tijdje terug maakte ik via een winactie van Tutje.nl voor het eerst kennis met het Poolse merk Ziaja. Ik was direct enthousiast! Fijne producten die volledig dierproefvrij zijn en ook nog eens heel betaalbaar zijn. Voor IkhouvanBeauty.nl ging ik een samenwerking met dit merk aan. Je kunt daarom binnenkort nog een paar reviews van Ziaja verwachten. Vandaag review ik de shampoo tegen huidirritatie.

Ziaja Shampoo tegen huidirritatie review

Al jaren kamp ik met een heel vervelend probleem; ik heb jeuk op mijn kop. De eerste dag na het wassen is het nog te doen, maar na twee-drie dagen drijft de jeuk me soms tot wanhoop. Ik heb van alles geprobeerd, waaronder allerlei shampoo’s van de natuurwinkel, maar het mocht niet baten… Ik heb uiteindelijk een shampoo van Schwarzkopf gevonden waarbij ik het jeuk-effect dus ongeveer een dag kan uitstellen (de Asia Straight Shampoo). Als ik een andere shampoo gebruik, heb ik vaak na een uur al last. De jeuk heb ik uiteraard laten onderzoeken en komt door seborroïsch eczeem, een soort van roos. Dit soort eczeem is lastig, maar wel onschuldig. De shampoo van Ziaja belooft de jeuk veroorzaakt door o.a. seborroïsch eczeem te verminderen. Het leek me daarom een zeer geschikt product om te testen.

Verpakking & prijs

De shampoo komt in een lekkere ruime fles van 300 milliliter. De fles ziet er niet heel spectaculair uit. Wit met zwarte en blauwe letters. Het uiterlijk is een beetje medisch. De shampoo komt trouwens ook uit de Ziaja Med lijn. Een lijn met allerlei producten geschikt voor medische problemen. Een fles van deze shampoo kost € 6,19. Wel iets duurder dan een fles shampoo in de supermarkt, maar niet schrikbarend duur. (Zeker niet als het werkt!)

Ziaja Shampoo tegen huidirritatie review achterkant

Geur

Er zit een behoorlijke lijst aan ingrediënten in de shampoo, de meesten zeggen mijn helemaal niets. Een opsomming van bekend klinkende ingrediënten die op de website staat is corn syrup, mint extract en provitamine B5 (D-panthenol). De mintgeur komt gelijk heel sterk naar boven als je de fles opent. Ik vind dit op zich wel lekker ruiken, al heb ik liever een bloemige geur. (Maar ja, die geuren gaan vaak weer gepaard met parfum…) Maar het ruikt in ieder geval lekker fris. De geur blijft niet megalang hangen. De shampoo heeft geen gekke kleur en is gewoon doorzichtig.

Ziaja Shampoo tegen huidirritatie review substantie

Werkt het?

Ik kan jullie vertellen dat deze shampoo voor mij echt werkt. Ik ben zo ontzettend blij! Al jaren heb ik echt enorm veel last van een jeukend hoofd, ik had me er eigenlijk al zowat bij neergelegd dat ik er gewoon maar mee te dealen had. Ik gebruik deze shampoo nu ongeveer twee weken en ik heb echt veel minder jeuk! Zo nu en dan kriebelt mijn hoofdhuid nog een beetje, maar het is niet meer zo erg dat ik denk: ik wil mijn hoofd tegen schuurpapier aan schuren 😉 Ook lijkt het alsof ik mijn haar minder vaak hoef te wassen, het wordt minder snel vet. Ik vind de shampoo daarom zeker een aanrader voor iedereen die met hetzelfde probleem kampt. Als deze fles op dreigt te raken, bestel ik direct een paar nieuwe flessen. Dit goedje wil ik graag op voorraad hebben. Het mag dus duidelijk zijn, ik ben echt razend enthousiast 😀

Heb jij wel eens wat geprobeerd van Ziaja? Welk product zou jij aanraden?

 Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Zie ook mijn disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube