Zoeva Cocoa blend review

zoeva cocoa blend review

Een tijdje terug won ik bij een winactie van Floatingindreams.com het Zoeva Cocoa blend palette. Een palette van Zoeva stond al tijden op mijn to try lijstje, dus ik was superblij toen Maaike het palette direct naar me toestuurde. Inmiddels heb ik er al lekker mee kunnen spelen en is het vandaag tijd voor een uitgebreide review. Lees je mee?

Zoeva Cocoa blend review

Over de palettes van Zoeva had ik al veel enthousiaste reviews gelezen. Ik kende het merk vooral van de lovende blogposts van Misslipgloss.nl (dat nu trouwens verder is gegaan als Cynthia.nl.) Toen ik hoorde dat ik de winactie had gewonnen, was ik superblij! Weer een nieuw merk oogschaduw om te testen, jeej! De paletten van Zoeva koop je onder andere bij Douglas. Het Cocoa blend palette kost € 22,-. Laten we kijken of ik ook enthousiast ben.

De verpakking en inhoud

Het palette is gemaakt van stevig karton. De verpakking is echt prachtig! Bruin, met gouden accenten. In het palette zitten tien kleuren oogschaduw, met verschillende finishes. Van mat tot shimmer en zelfs prachtige metallic oogschaduws. De kleuren lopen uiteen van koel tot warm. Zeer veelzijdig dus. Leuk ook dat de namen bij de oogschaduws staan. Er zit geen spiegel in het palette en het penseel ontbreekt ook.

zoeva cocoa blend review inhoud

Aan de achterkant staan de ingrediënten, voor wie dat interessant vindt 😉

zoeva cocoa blend review achterkant

De swatches

Natuurlijk swatchte ik weer zonder basis en draaide ik mijn vinger slechts eenmaal in iedere pan.

zoeva cocoa blend review rij 1

Bitter start – Sweeter end – Warm notes – Subtle blend – Beans are white

Bitter start valt een beetje tegen qua pigment, maar is nog prima bruikbaar voor het afpoederen van je oogschaduwbasis. De rest ziet er amazing uit! Vooral de shimmerkleuren zoals Warm notes, prachtig!

zoeva cocoa blend review rij 2

Pure ganache – Substitute for love – Freshly toasted – Infusion – Delicate Acidity

Wauw! Kijk de metallic gouden kleur Pure ganche eens, wat een beauty! En Infusion heeft lichte gouden glittertjes, ook erg mooi. De twee bruine kleuren zijn mat en hebben een prima pigment. Vooral Substitute for love is voor mij een goede kleur voor in de arcadeboog.

Ooglook

Ik maakte een subtiele look met dit palette, geschikt voor iedere dag. De kleurtjes die ik gebruikte zijn ook leuk voor een Valentijnslook 😉 Ik gebruikte Sweeter end in de arcadeboog en mixte aan de buitenste hoekjes en in de crease de kleur Warm notes. (Deze kleur vind ik echt zo mooi!) Op het bewegend ooglid gebruikte ik Bitter start.Bij deze kleuren komt mijn oogkleur mooi naar voren. De wallen kreeg ik helaas niet helemaal weggewerkt, dat heb je met gebroken nachten he? 😉

zoeva cocoa blend review ooglook

Conclusie

Wat een geweldig palette! Ik ben superblij met deze oogschaduws en gebruik ze dan ook heel vaak. (Nogmaals bedankt Maaike!) Op zich jammer dat de spiegel ontbreekt, maar ik maak me eigenlijk altijd op voor een grote spiegel, dus geen breekpunt wat mij betreft. En de penselen die over het algemeen bij palettes zitten, zijn vaak toch niet fijn. (Al schijnt Zoeva wel erg fijne kwasten te hebben. Het zou wel tof zijn als er een goede Zoeva kwast bij had gezeten.)

De kleuren in het palette zijn zeer geschikt voor een dagelijkse look, maar je kunt er ook zeker mee uit de voeten voor een meer feestelijke gelegenheid. De oogschaduws hebben een mooi pigment, een geweldige romige structuur en ze blenden ook nog eens perfect. Ik had hier zelf absoluut 22 euro voor betaald en vind het palette deze prijs dan ook zeker waard. Ik denk dat ik in de toekomst nog wel een Zoeva palette wil aanschaffen, wellicht een palette met alleen maar koele kleuren, ik weet dat Zoeva deze ook heeft.

Heb jij al wel eens oogschaduws van Zoeva geprobeerd? Welk palette is jouw favoriet?

Save

Save

Sharing is caring 🙂
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Bloglovin
Google+
YouTube